Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt adtok a gyereknek...

Mennyi pénzt adtok a gyereknek, mikor délután lemegy játszani?

Figyelt kérdés

Több szülőtől hallottam, hogy a lánya vagy fia minden délután kér egy kis pénzt, ha lemegy játszani. Fagyira, gumicukorra vagy innivalóra.

Mert ciki, hogyha megszomjazik haza kell menni inni, és nem veheti meg a közeli boltban az üdítőt.

Ti hogy bírjátok?

2010. jún. 29. 15:27
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
100%

Elmondom nálunk hogyan megy. :)

Szerencsére anyunak van melója, és apunak is. Mivel elváltak ezért amit fater küld gyerektartást, meg ilyeneket, annak egy részét megkapom. Havi 5 ezret. Azzal én vígan elvagyok.

Mondjuk hozzátartozik, hogy amit kapok különböző ünnepekre, azokat a pénzeket nem költöm el. Hanem félreteszem a nyárra. Nekem ezek után nincs pofám anyutól kérni semmi pénzt. :) Tehát van egy hosszú időszakom mikor nem költök semmire. Sőt, én megmondtam, hogy amikor vásárolni mennek, akkor ne csokit vegyenek, vagy ilyeneket, hanem inkább azt a 200-300 forintot adják oda nekem.

Így nagyjából tudom fedezni a költségeket, amik a szórakozásnál merülnek fel. Ezért vagyok kiakadva mikor azt mondják, hogy gazdag g*ci vagyok... Mert, hogy én mentem Metallica koncertre stb. Nem, nem vagyok gazdag. Egyszerűen nem b@szom el a pénzt. :)

Szerintem ez egy járható út. Persze mint mondtam szerencsém van, hogy egyáltalán havi 5 rugót kapok.

Napi 2000 Ft? Az jó lehet. :D

16/F

2010. jún. 29. 15:46
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

egyetemistaként max. 40000-et költök havonta, benne van a bérlet a kaja sok-sok kv meg a telefonszámlám...ehhez képest egy 14 évesnek napi 2000 sok! nem tudná megtanulni értékelni a pénzt.

szerintem a gyerek jöjjön fel vagy vigyen vizet otthonról. ne a cukros üdítőt fogyassza!

2010. jún. 29. 15:46
 13/32 A kérdező kommentje:
Sokszor azt látom, hogy a 10-12 éves gyerek lemegy egy nagyobb összeggel, mondjuk 2000 ft. És ő hambit eszik, meg jégkrémet (legdrágábbat), meg ő hideg teát kér, meg gumicukrot meg csokit. És elkölt 1500 ft-t, pedig csak fagyizni ment le. És van, aki ezt 2-3 naponta megcsinálja. :S
2010. jún. 29. 15:47
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem nincs gyerekem, csak a szomszédokéról tudok beszámolni.

Itt nem kapnak a gyerekek pénzt, ha lemennek játszani.

Igaz nálunk az utca közepén játszanak, a legközelebbi bolt, meg 20 percre van, így nem is akarnak elmenni, mert az csökkentené a játékidejüket.

Meg ügye nem is mehetnek messze, ha nem szólnak a szülőnek.

Inkább néha megkínálják egymást ezzel azzal, de ez sincs mindig.ű

meg ha valahol terem gyümölcs átmennek, és mindenki eszik belőle, meg ilyenek. Pl. kap mindenki egy nyers uborkát, és azt eszik egymás kedvére, vagy ha épp az terem, akkor egy paprikát.

Bár tudom, nagyobb városban teljesen másak az életkörülmények. Csak tájékoztatni szeretnélek, hogy egy falusias kisvárosban nem így működik.

Ez a kisvárosi élet pozitívuma.

Olcsóbb az élet, és édesség helyett inkább gyümölcsöt zöldséget esznek a gyereke, ha kimennek az utcára.

2010. jún. 29. 15:48
 15/32 A kérdező kommentje:
Na ign, én sem kaptam pénzt soha. Mármint minden nap nem. Ha mégis, akkor talán 2-300 ft-t. (Mikor egész délután lent voltam, és vettem egy fél literes vizet).
2010. jún. 29. 15:49
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

21éves lány vagyok. Ha volt is nálam pénz akkor kb. 150 Ft hogy vegyek két gombóc fagyit. De az se minden nap! Ha játszani mentünk, vagy biciklizni vittünk magunkkal kulacsot, és megtöltöttünk a köztéri csapnál. Vegyél neki egy szép kulacsot, és töltsétek meg indulás előtt.

Amúgy sem kell a gyerekeknek állandóan cukros löttyöket inni.:S Valószínű nem szénsavmentes forrásvizet vesz magának a boltban.:S

Ha volt otthon chips, vagy édesség elvittem otthonról, de az sem volt ciki hogy haza kellett menni érte.

2010. jún. 29. 15:50
 17/32 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem. :)
2010. jún. 29. 15:52
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Oké bocsi, azt hittem azért kérdezed.:)
2010. jún. 29. 15:53
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg az is hozzátartozik, hogy én még zsebpénzt se kaptam soha a szüleimtől semennyit, csak szóltam, ha valamit akartam, és vagy kaptam, vagy nem. 21/L
2010. jún. 29. 15:54
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekemnél nincs pénz, azaz nagyon ritkán. Úgy engedem el otthonról, hogy evett, ivott, mindene megvan és természetesen közel a lakáshoz. Egyáltalán nem ciki hazajönnie, ha kell valami, átbeszéltük már, hogy az üdítő, chips, mindenféle édesség milyen káros, így nem is követelőzik, megértette. Ha mégis megkíván egy fagyit vagy valamit, akkor szól és megkapja az árát. De rendszeresen nem pénzeljük.
2010. jún. 29. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!