Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy megértse...

Mit csináljak, hogy megértse anyukám? Már rengetegszer elmagyaráztam anyukámnak, hogy mielőtt a tanuláshoz hozzákezdenék, előtte nekem kell 4-5 óra gépezés, játszás, táncolás meg ilyen szórakoztató dolgok.

Figyelt kérdés

mindig mikor hazaérek a suliból azt mondja h egyek, fél órát pihenjek aztán tanuljak, de nem érti meg, hogy nekem ez így nem megy.

és azon is vitázunk, hogy én este tanulok (9-11 óra között). de nem tehetek róla, ilyenkor mindenki kussba van, nem zavar senki!dee akkor má kezdi is h "egész du. itthon voltál kisjányom blablabla"

mit csináljak??

lány12

2008. nov. 7. 15:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

most lehet h pont az ellenkezojet mondom. En is midnig keson tanultam, egyreszt kulonorak miatt, masreszt az en agyam estenkent jobban fog mint reggelenkent, es ugy ahogy irtad este csend volt senki sem nyaggatott. Egyebkent szerintem teljesen mindegy h a lecke melyik napszakban van megirva a lenyeg h jo legyen az eredmeny. Az en anyum nem torodott h hanykor tanultam, a lenyeg h jo jegyeket hozzak haza. Az egyetemen is ejjel tanultam mert nekem ugy hatekonyabb volt.

vannak igenis olyan emberkek akiknek estenkent frissebb az agyuk mint reggel es hatekonyabbak este mint reggel. en egyszer probaltam ki az egyetemen h reggel koran kelek h tanuljak, mert hallgattam baratnomre akinek a reggeli tanulas volt hatekony, nekem nem jott be. fel ora mulva aludtam a konyv mellett, nem beszelve h az egesz napom el volt szurva mert nem tudtam ugy koncentralni es sokkal lassabban tanultam azon a napon.. szerintem kinek mi a jo. ha ilyen tanulassal te jo eredmenyeket ersz el akkor nincs problema. szerintem ezt probaltasd anyuddal megerteni, h a te szervezeted maskeppen mukodik. Akkor van a gaz mondjuk ha faradtsag miatt nem jol teljesitesz vagy a 9-11ig valo tanulas nem elegendo.

2008. nov. 10. 01:06
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi különóra mellett nem csodálom, ha nem tudsz azonnal leülni tanulni. És ha a jövőd szempontjából fontosak a különórák (írtad, színészet), akkor az sajnos ezzel jár. Én azt mondom, hogy kezdd csökkenteni a játékot 1 órával, eleinte csak ennyivel. A jegyeid ha jók egyébként, akkor anyukádnak mutasd meg, milyen jegyeket hozol ilyen tanulási rendszer mellett. Ha nem érti meg, és továbbra is problémázik, akkor csináld, amit én (nem önszántamból), tanulj egy kicsit, amikor benyit hozzád, legyen azért ott a könyv, a monitoron van egy gomb, amivel ki lehet kapcsolni csak a képernyőt, a tévén is van addig egy kikapcsoló gomb, legyen előtted a lecke, abból, ami a legkönnyebb, és amit a leggyorsabban megcsinálsz, ha kimegy, akkor pihenhetsz kicsit tovább, de mondjuk próbálj kész lenni 10-ig. Egyébként az én szüleimből kiindulva nehéz dolgod lesz, engem sose hagytak békén, hiába hoztam az eredményt, de ne nekik bizonyíts, hanem magadnak. Ha te eléred a célodat, mondhatnak ők akármit, ha majd jó színész leszel felnőttként, és jól érzed magad majd benne, és jól is fogsz tudni élni, akkor majd csak irigységből fogják mondani, az meg már ne érdekeljen.

És még egy trükk, ha esetleg elkezd problémázni, kérd meg, hogy segítsen a tanulásban, erre 2 válaszlehetősége lehet, odaül megkönnyebbülten, és segít, hogy hamarabb végezz, vagy elhallgat, kimegy a szobádból, becsapja az ajtódat, és morog tovább magában, vagy a családnak. Nálam sajnos az utóbbi volt, de legalább nem nyaggattak, csak azt kellett hallgatnom, hogy milyen szemét vagyok, de legalább úgy végeztem a dolgomat, ahogy az én ritmusomnak megfelelt. Magamnak bizonyítottam, nem nekik, és nem érdekel, mi a véleményük.

2008. nov. 11. 11:08
 13/13 anonim válasza:
Ne idegeskedj, szerintem nem baj, hogy akkor tanulsz. Az egesz dolog legtobbet a hozzaallastol fugg, ha TELJESEN a leckeret, tanulasra figyelsz akkor SOKKAL hamarabb meg lehet tanulni, csak a korulotted levo dolgokat "ki kell kapcsolni".
2011. jún. 28. 22:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!