Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tolerálnád, ha a férjed...

Hogy tolerálnád, ha a férjed az előző házasságából született gyerekének autót vásárolna?

Figyelt kérdés

2018. dec. 23. 14:15
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

A te dolgod, mit hogyan értékelsz. Nálunk ez nem kirívó, vagy elítélendő. Ha nemet mondott volna, abból sem csináltam volna ügyet. Nem értem, miért kell itt ezen pattogni. Megkérdeztem, ő szabadon döntött. Az már nem az én dolgom, hogy te mit mersz, mit nem mersz megkérdezni a szüleidtől.

Azt is nagyon szépen félreértetted, hogy kétszer megyek hozzájuk egy évben. Igen, a házukba. 160 km-re élek tőlük, alapból sem tudnék minden héten ott ülni, mivel havonta 1-szer megyek haza. Úgy pedig főleg nem megyek oda, hogy a felesége nem kedvel, és én sem őt. De ettől függetlenül apával nagyon jó a kapcsolatom, 2-3 naponta beszélünk, és hetente együtt is ebédelünk (itt, Budapesten). Mielőtt elítélsz, és vádaskodsz, inkább kérdezz!:)

2018. dec. 23. 18:12
 22/32 anonim ***** válasza:
74%

Ez lenne a normális,sokan igenis elinditják a gyerekeiket,csak hát ez proli rétegnek fáj..

40N

2018. dec. 23. 18:12
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó, először az új feleséget ekézitek, most a srácot.Ez a gyk szint, mindig a kérdezőnek kell nekiesni.
2018. dec. 23. 18:42
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
" Tök jó, először az új feleséget ekézitek, most a srácot.Ez a gyk szint, mindig a kérdezőnek kell nekiesni." Ezen röhögtem én is...
2018. dec. 23. 19:43
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Én örülnék neki,hogy segíti a gyerekét a válás után is.

Nagyon sok "apa" van, aki totál leszarja a gyereket miután külön megy az anyjától. Nem tudnék ilyen embert szeretni.

DE természetesen nem azt mondom,hogyha valaki nem vesz kocsit a gyerekének,akkor rossz apa! Egyáltalán nem, csak ha vesz, az számomra pozitív inkább, nem akadnék ki.

Egyébként én is kaphattam volna a szüleimtől autót , de nem éltem a lehetőséggel, mert nem tudtam volna fent tartani még 20 évesen. Szóval szerintem ezt azért érdemes átgondolnod kérdező.

Pár éve van autóm, maga a kocsi volt a legkevesebb kiadás.

Az állandó tankolás, biztosítás, ilyen-olyan adók, szervízelés stb elég sokba van. Szerintem 20 évesen még elég a busz is, később ha már elfoglaltabb vagy és fontosabb,hogy legyen autó,ráérsz akkor szerintem.De persze ez csak egy kis kitérő, nem kötelező megfogadni

2018. dec. 23. 19:46
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs ebbe semmi. Ha megteheti hogy vesz egy kocsit a fiának akkor vegyen. Balesetmentes vezetést kívánok
2018. dec. 23. 20:46
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ehhez nem sok köze van az új feleségnek.

Viszont...

Én 18 évesen már egyedül éltem, apámnak új nője lett. Én saját pénzből fizettem a jogsit, mellette suliba jártam, fizettem az albérletet, apu nője autót kapott, semki kiadása nem lett, a lányának apu fizette Pesten az albérletet etc.

Egyszer kértem aputól 12 ezer forintot, szó nélkül egyből adta, a nője viszont rámtámadt, hogy én hány bőrt akarok még lehúzni az apámról, mit képzelek magamról, hogy soha meg sem kérdezem, hogy nekik nem e kéne pénz. (Annyi pénzem volt havonta, hogy épp kifizettem az albérletet, a hónap utolsó napjaiban azt ettem, amit épp találtam...).

Külföldre költöztem 19 évesen, azóta saját autóm van, lassan saját lakásom. A 27 éves mostohatesóm még életében 1 napot nem dolgozott, most apu kifizette neki a jogsit, kapott autót, havi 50 ezer zsebpénzt kap, iphone 8, 400ezres laptop ésatöbbi. Nem haragszom apura, amiért megad nekik mindent, mert ha hazamegyek nekem is mindent megszeretne adni, de én mint dolgozó ember sokszor nem fogadok el dolgokat, hisz tudom, hogy ő is keményen megdolgozik minden fillérért. A két mostohára haragszom, hogy kihasználják és az orránál fogva vezetik, a tüske pedig örökre bennem él a 12ezer miatt..

23/N

2018. dec. 23. 21:28
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

#23,24 ! Ezen én is jót röhögtem. Ha a kérdező most mégis beírná, hogy az igazság az, hogy valójában ő a feleség, akkor megint megfordulna a kocka 😂😂

Ez a gyk !

2018. dec. 23. 23:47
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
Hat en kevesebbet se toleralok. Foleg, ha ez a sajat kettonk es a tobbi gyerekunk eletszinvonalanak rovasara megy. Egy kocsi azert nehany szazezernel kezdodik es akkor agyonhasznalt. Biztos kivernem a balhet nala es remelnem, hogy nem tobb millios autot akar csak ugy venni. Minimum azert hisztiznek, hogy ok ha ennyire jol megy neki es ezek szerint kettonknek mar mindene megvan, akkor legalabb elobb nekem vegye meg ezt es ezt az autot, utana johet a lanya.
2018. dec. 24. 00:12
 30/32 anonim ***** válasza:
Én simán megérteném / elfogadnám addig, amíg nem más, számomra / számunkra fontos dologtól vonná el a pénzt. Akkor, nem tagadom, nem lenne őszinte a mosolyom, ha erre annyit kuporgat, hogy egy moziba nem tudna velem felesben elmenni egy évben egyszer vagy ha a számlabefizetésekkel lenne probléma. Meg nyilván, ugye leírtad, hogy külön kassza gyerek nélkül, de nyilván az is beleszámítana, hogy az én pénzemből is költene-e (mert akkor velem beszélje meg előbb) vagy hogy a közös gyerek nem szenved-e emiatt hiányt bármiben.
2018. dec. 24. 00:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!