Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben kinek adnátok...

Ilyen esetben kinek adnátok igazat?

Figyelt kérdés

Most sikerült lakást vennem, ahova a párommal költöztünk. Még nincs teljesen berendezve, de az alapfelszerelések megvannak. Konyha kész (gépekkel együtt), fürdő is, illetve a hálószoba is (ágy, szekrény, asztal, stb). Van egy étkező rész is, ahol van asztal. A nappaliban egyelőre egy kis szekrény és egy tv van.

A szüleim - jól élnek - jöttek látogatóba, és nem tudják elengedni azt a dolgot, hogy nincs kanapé és egy szekrénysor még a nappaliban. Már mondták, hogy megveszik őket. Én ezt elutasítottam, mert majd megvesszük mi magunknak idővel. Azonban ezt nem akarják elfogadni, és mondták, hogy karácsonyra így is, úgy is megkapom őket. (Voltunk együtt bútort nézni, ott látták, hogy melyik darabok tetszenek.)

Ez nekem sehogy sem tetszik, így azt mondtam, hogy akkor hogy valamelyikünk engedjen, visszafizetem nekik, és mindenki boldog. Ezen a párom kiakadt, hogy ő nem akar tartozni családon belül, és mi van, ha x ideig nem tudja fizetni ő, mivel úgyis közösen veszünk mindent, így ez neki is rossz és tartozás...

Mondtam, hogy a szüleim nem fognak a nyakunkra járni, ha 1 éven belül fizetjük vissza lassan, akkor úgy. Vagy akkor fizetem én egyedül. Mindenesetre ezen nem jutottunk dűlőre. Párom nem érti, hogy mi a gond azzal, ha mondjuk nem lesz évig kanapénk vagy ronda, de olcsó kanapénk lesz, és ő nem akarja, hogy a szüleim vegyenek bármit is.

Részemről ismerem a szüleimet, és akkor is megveszik, ha kifejezetten azt mondom, hogy nem. Nyilván kidobni vagy nem beengedni őket nem fogom, mert jóban vagyunk, és ők meg jót akarnak, de én sem szeretnék tőlük ilyen nagy ajándékot csak úgy elfogadni... Szerintetek? (28/N)

2018. dec. 3. 10:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

Én megértem a párod, h nem akarja elfogadni, nekem is ilyen volt a párom és igaza is volt. Ez túl nagy ajándék, túl sokba kerül.

Nekem furcsa az itteni emberek hozzáállása, hogy húú hát örülj neki, addig se a te pénzed fogy.... ez annyira haszonleső, megélhetési, csóró hozzáállás.

Én is szívesebben ültem olyan kanapén amit mi választottunk és mi vettünk a saját pénzünkön mint olyanon amit más fizetett volna ki. Ha mondjuk vennének egy kis dohányzóasztalt pár ezerért arra még azt mondom oké, de egy kanapé az már sok.

38N

2018. dec. 3. 11:26
 12/18 anonim ***** válasza:

Anyukám nagyon sokat segített nekünk a költözésnél, sok apróságot kaptunk tőle. De a kanapéra kerek perec kijelentettem, hogy felejtse el. Majd veszünk magunknak, ha akarunk.

Helyettem ne válaszzon ki senki semmit a lakásomba. Amit kaptunk, azt is mind mi választhattuk ki.

2018. dec. 3. 11:31
 13/18 anonim ***** válasza:

"Párom nem érti, hogy mi a gond azzal, ha mondjuk nem lesz évig kanapénk vagy ronda, de olcsó kanapénk lesz, és ő nem akarja, hogy a szüleim vegyenek bármit is."

Így nekem az jön le, hogy kap egy kanapét, amit nem akar, és vissza kell fizetnie az árát egy ajándéknak, amit nem akart.

2018. dec. 3. 15:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Annyira látszik, hogy nincs még gyereked...majd akkor megérted
2018. dec. 3. 19:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Van valami különösebb oka, hogy a párod ennyire elutasító a szüleid ajándékával?

Gondolok itt olyanolra, hogy rossz tapasztalat-akár exek szüleivel, összeveszés, egy számara rosszuleső megjegyzés...

2018. dec. 3. 21:13
 16/18 anonim ***** válasza:

En ertem miert zavar teged is, parod is a tovabbiak.

Megoldas:

Szuleidtol kerd azt, hogy nagyon koszi a segitseget, de elbizonytalanottatok a butorok valasztasaban, ike aban lattatok jokat, de nem tudtok donteni es ikia utalvanyban adjanak amennyit gondoltak es nektek az is nagy segutseg lenne.

Megkapjatok utalvanyban: 1. Nem.penz es nem tzdod penzre valtani, de hatha igy a parod is kesobb hajlando valasztani veled es elfogadni. Jobban hangzik az ajandekutalvany mint hogy penzt kaptatok.

2. Anyudek bizonyara penzt nem akarnak adni, de butor helyett tudhatjak az utalvanyt csak butorra tudod kolteni.

3. Nem kell MOST azonnal valasztani es kesobb lehet azt mondani o jaj azert nincs meg kanape mert nincs olyan a kinalatban. Es gyujtotok kozben penzt es majd abbol valamit valahogy visszadtok a szuleiteknek (befizetitek oket ellness hetvegere:-)).

2018. dec. 3. 23:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Ezt nem értem. Ha a párodnak nem probléma más lakásában élni, miért az más kanapéján ülni?

A kérdés nem cinikus, természetes, hogy amíg veled él, ott lakik, éppen ezért nem értem, hogy egy a lakásnál jóval kisebb értékű kanapé miért okoz neki gondot. A kanapé nem az övé lesz, hanem a tiéd, de közösen használjátok. Szerintem a párodnak semmi köze hozzá, hogy te elfogadsz-e egy ilyen ajándékot, nem is szabadna beleszólnia.

2018. dec. 4. 04:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Adnak fogadd el, ütnek szaladj el.
2018. dec. 4. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!