Szülők! Kinek mi a véleménye arról hogy egy tinilányt mikor lehet engedni a barátjával aludni? Kor? Mennyi ideje legyenek együtt?
Olyan jól sikerült megfogalmazni a kérdést, hogy a válaszolók többségének fel sem tűnt, hogy nem az anyuka, hanem a tinilány kérdez. :)
Amúgy az őszinte megoldást javaslom. "Páromba szerelmes vagyok, és rendszeres szexuális életet élünk, és van eszünk hogy védekezzünk. Szerintetek itthon a lakásban tegyük vagy keressünk mindig extrém helyszíneket?"
Anyámék kikötötték, hogy 18 éves kor előtt nem szexelhetünk.
Persze jót is tettek ezzel, mert voltam kocsiban, tóparton, parkban, nyaralóban, barátnő szobájában gyorsan, amíg ő kinn várt...
Amióta elmúltam, azóta meg otthon is. De sok élménytől fosztottak volna meg, ha előtte engednek otthon.
Na ezt tessék megmutatni anyukának. 21L
Igen úgy tünik a szülők gyerekükért való aggódásuk során részleges amnéziában szenvenek saját fiatalkotukra vonatkozóan.
Tóval, kocsival tessék vigyázni, rendőrbácsik fizetéskiegészítés képpen gyakran szedik el ilyen helyeken szerelmes kamaszgyerekek egész havi zsebpénzét.
Saját tinikoromra visszaemlékezve: utólag örülök, hogy nem voltam szerelmes sokáig, mert nem volt kibe. Két év egyoldalú szerelem után 19 évesen lett hirtelen egy komoly kapcsolatom. Egy év múlva házasodtunk. Saját elhatározásból addig vártunk a szex-szel. Nem volt könnyű. Ilyen korban eszembe se jutott tanácsot kérni a szüleimtől. Kialakult, tőlük némileg eltérő világnézetem volt akkoriban már. A tiltást meg nem éreztem volna időszerűnek, hisz már majdcsak felnőtt voltam.
Valahogy azt azért jó volna elérni, hogy a fiatalok maguk lássák be, hogy egy bizonyos kor alatt agyilag nem érettek a szexre, és jobban járnak, ha nem ugranak bele. Ezt kb. 12 éves korukig el kell juttatni a tudatukig, utána nincsenek abban a helyzetben, hogy a szülői intést igazán befogadják.
De ilyen alapon hagyni hogy hülyeséget csináljanak, és nem szólni... Akkor akár ittasan is vezethet éjszaka, melyik szülő tudná megtiltani egy tinédzsernek? Akkor meg minek tiltsuk?
Ja, vagy annak komoly következménye lehet? Akkor a nem megfelelő partnerrel, éretlen ésszel kezdet szexnek meg nem?? Na itt van a kutya elásva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!