Szerintetek egyenesbe lehet még hozni az életemet?
Sziasztok!
Azért ide írom, mert itt talán nem kamaszok adnak választ.
A problémám, hogy az itt és más fórumokon olvasottak alapján teljesen kétségbe estem. 27 vagyok. Anno 19 évesen rögtön felvettek álmaim egyetemének álomszakára. De két év után a saját betegségem, aztán a családi helyzet miatt félbe kellett hagynom.
25 évesen visszamentem. A tárgyaim nagy része elveszett, de úgy néz ki, másfél év múlva le tudok diplomázni (mérnök informatikus). Igen, csak hát 29 leszek. Itt sokan írják, hogy ilyen idősen már esélyem sem lesz elhelyezkedni.
Ezen kívül eddig nem voltam túl szerencsés férfiak terén. Volt egy kapcsolatom, de ő sosem szeretett, csak arra kellettem, hogy elmondhassa, nincs egyedül. Ezen kívül nincs tapasztalatom. Sokan azt is írják, hogy így, 30 felett majd esélyt sem fogok kapni. Most az egyetem az első, nem akarok másra koncentrálni. De azért egyedül sem akarok maradni.
A fentiekből következik a gyerek kérdés. Sosem akartam sajátot. 7 évesen már tudtam, hogy nem szeretem a gyerekeket. Azóta sem változott. Azon kívül ilyen háttérrel, a munkából sem eshetek ki, tehát ha akarnék, sem tudnám megoldani, pláne, hogy a világon senkim nem lesz, akire támaszkodhatnék, ha egyedül maradok egy gyerekkel. Ettől is félek, mert mi lesz, ha megbánom? Sokan mondják, hogy gyerek nélkül nulla vagyok.
De én így is annak érzem magam. Meg öregnek. Ahogy itt olvasgattam, elkönyveltem, hogy csőd vagyok és nem is lesz jobb.
Hogy lehet ebből kitörni? Már semminek nem látom értelmét. Ami eddig örömet okozott, most szürke lett. Minden nap, amikor nem keresek párt, lelkiismeretfurdalásom van.
Kérlek segítsetek!
egy nagyon kétségbe esett lány
MÉRNÖKINFORMATIKUS SZAKKAL???? Komolyan itt rinyálsz? 2017-es adatok alapján az ezen a szakon végzettek csupán 2%-a munkanélküli, valószínűleg azok is csak azért, mert lusták dolgozni, vagy feketén dolgoznak, esetleg saját vállalkozást alapoznak meg. Akármilyen infó szakot végzel -sőt nem is kell elvégezni se(!)- a cégek már képzés alatt felveszik veled a kapcsolatot, több esetben már munkát is ajánlanak, óriási hiány van a szakmában!
Az a br.362 587 Ft is már lassan úgy néz ki, hogy nettóban lesz ennyi! És teljesen mindegy mennyi idős vagy. Aki él és mozog, és érti a dolgát, azt felveszik.
Amúgy még gyerekvállalásra térve. Az úgy furi kifogás, hogy kiesnél a munkából, hiszen pont az IT szektor az, ahol meg van a lehetőség az otthoni-távmunkára is!! Az, hogy egyszerűen csak nem szeretnél gyereket, na az már egy sokkal jobb és érthetőbb indok! :D
Szóval mindenképp érdemes utánanézned a lehetőségeknek, mert akár már most be tudsz állni suli mellett akár gyakornoknak(pl iskolaszövetkezetek is hirdetnek folyamatosan infós állásokat) vagy juniornak. Ez egy olyan terület most, ahol az egész világ picit el van maradva, nincs elég képzett munkaerő, mindent felszívnak amit/akit lehet (nemhogy a gábor déneseseket, hanem egyszerű amatőr hobbiprogramozókat is), a lehetőségek határtalanok, a jövő biztos és növekedőben van.
Ilyenkor rontja el az ember pedig az eletet , amikor úgy erzi h lekésik valamiröl
Iszonyú megalázó helyzetek fognak következni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!