Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan hozzam rendbe a kapcsol...

Hogyan hozzam rendbe a kapcsolatomat?

Figyelt kérdés
Nagyon, de nagyon szerelmes voltam belé. 3 hónap után megkérte a kezemet és sokáig csak terveztük az esküvőt. Terhes lettem (nem véletlenül), akkor már nem akart elvenni. Nekem ez nagyon rosszul esett. A gyereket ő akarta a legjobban. Főzött, mosott, takarított, 3 éven keresztül. A szex fergeteges volt. Minden gyönyörű volt. Egyszer csak 180 fokos fordulatot vett (terhességem utolsó hónapjaiban). Kb egy évig semmit se csinált úgy, mint azelőtt. Többször ki akartam dobni, de nem ment el. Állítólag ő szeret. Néhány hónapja ismét olyan, mint régen. Csak az a baj, hogy egy év alatt annyi sérelmet okozott nekem, hogy már nem bírok rá úgy tekinteni, ahogy azelőtt. Nem bírok vele lefeküdni sem és ő is észrevette. Csak akkor van szex, ha "szükségleteimet" szeretném kielégíteni. Én nem ilyen kapcsolatot akartam. Annyira elhidegültem tőle, hogy nagyon fáj. Szeretném visszacsinálni. Nagyon fáj, hogy nem volt esküvő és nem akar keresztelőt sem, viszont mostmár tényleg olyan a párom, amilyen régebben, segít és rendes, és tudunk beszélgetni, kezd újra partner lenni mindenben, közös programokat szervezünk, gyerekkel is meg nélküle is. De nagyon kiábrándultam belőle a sok sérelem miatt. Nem tudom, hogyan szerethetnék újra belé. Én nem akarok másik párt magamnak, nagyon szenvedek. Egyszerűen nem bírok vele lefeküdni és nem bírom neki kimondani, hogy szeretem.
2010. jún. 25. 09:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem azért vagyok vele, mert házias, hanem mert összessgégében ha ez az egy év mínuszos viselkedés nem lett volna, akkor egy teljes mértékig szeretnivaló pasiról beszélünk és még reménykedem benne, hogy rendbe lehet hozni, amúgy meg ő volt az, aki nem akart elmenni, én már mondtam neki korábban, hogy nem jó ez így. Tudom, hogy most én vagyok, aki Őt kínozza és emiatt elég mocskosul érzem magam. Alapjába véve szeretem, de valami nagyon más lett bennem. Külön kéne mennünk egy kicsit, de ő nem akar, pedig lehet, hogy az tenne jót. Én sem akarom őt elveszíteni.
2010. jún. 25. 10:06
 12/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a probléma az elmaradt esküvőhöz vezet vissza. (Meghallgatnám az ő verzióját is.) Lehet, hogy a terhességed alatt nem voltál vele elég figyelmes és elbizonytalanodott, hogy szeretné ez a hideg kapcsolatot egy "életen át". Írtad, hogy pozitív jeleket látsz a viselkedésében. Ezt kellene neked is most viszonoznod, mert valószínűleg ez az esély a rendbehozatalra. Nálad az lehetett a gond, hogy csak a gyerekre koncentráltál és minden érzelem ráirányult.
2010. jún. 25. 10:13
 13/25 anonim ***** válasza:

Hát én mindig a kettesben megbeszélés híve vagyok, de ha ilyen vészes a helyzet, és már próbáltatok erről beszélni, akkor egy pártanácsadó esetleg? Lehet, hogy hülye ötlet, mondjuk én páromat biztos nem tudnám rávenni... de egy haramadik fél talán rávilágíthat dolgokra.

Egyébként tényleg azt próbáld kiszedni belőle, hogy benne mi játszódott le abban az egy évben, mit érzett stb... Az, hogy "szerinted mit rossz?", "Melyikünk volt bunkó?" stb ezek nem jó kérdések... konkrét kérdések kellenek, hogy szép lassan felszínre jöjjenek az okok, amik a háttérben voltak/vannak és akkor tisztázni tudjátok.

Szerintem... (de nem vagyok pszichológus, vagy ilyesmi!)

2010. jún. 25. 10:13
 14/25 anonim ***** válasza:
Ez a "külön kéne menni egy ideig" ebben az esetben a legrosszabb megoldás. Könnyen eléred, hogy apa nélkül nő fel a gyereked. Gondolok még az esetedben egy terhesség előtti utáni depressziós állapotról. Sok nőnél előfordul.
2010. jún. 25. 10:16
 15/25 A kérdező kommentje:
Próbálom viszonozni, szívből, de néha előtör belőlem a sértettség és akkor kegyetlen tudok lenni. Nagyon depis voltam szülés után, terhességem végénél elvesztette az addig "halálbiztos" munkahelyét, majd akkorra talált munkát, amire már tele lettünk adóssággal, aztán pár hónap múlva kirendelték vidékre pár napra, amiből egy hónap lett, a gyerek akkor volt először beteg, akkor állt fel, stb., tehát pont a legnehezén voltam tök egyedül a gyerekkel, nagyon durva depibe estem akkor, meg pánikbetegségbe, ami mára úgy tűnik, elmúlt, csak épp szeretném rendbehozni a kapcsolatomat, és az, hogy nem volt esküvő, nagyon de nagoyn bánt, tegnap is mondtam neki (bár már nem hiszem, hogy hozzá mennék ezek után) és csak lehülyeségezte az egészet. Megpróbálom kiszedni belőle, hogy mi játszódhatott le benne (de szerintem a munkája miatt aggódott, meg a család jövőjéért, de akkor én bíztattam, mellette voltam), remélem, elmondja, mert magáról elég nehezen beszél.
2010. jún. 25. 10:25
 16/25 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy szerintem, ha én lennék a haverja és elmennénk sörözni, azt mondaná, hogy dolgozok, mint állat, a gyerekre, a családra, mindent megteszek, de az asszony egyfolytában nyaggat, nem szeret, már rühelek hazamenni.

Gondolj bele, hogy hány olyan férfi van aki simán lelép, megpróbál a gyerektartás elől kibújni.

Néha a "nagy őszinte" beszélgetések se érnek sokat. Egy ölelés néha többet ér.

2010. jún. 25. 10:48
 17/25 A kérdező kommentje:
Tudom. Többször próbáltam megölelni, de van egy sajátos bunkó stílusa (nem bántó szándékkal), hogy ha megölelem, akkor rögtön azzal jön, hogy "Na mi van, mit akarsz, lázas vagy?" - és ilyenkor már el is megy a kedvem az egésztől.
2010. jún. 25. 10:51
 18/25 anonim ***** válasza:

Igaza van 10.48nak! Ha már nem tudod szeretettel hazavárni, akkor mi értelme van... Nekem is volt olyan kapcsolatom, amikor halál szerelmes voltam, ő meg le sem ejtett. Majd amikor kimondtam, hogy viszlát, akkor elkezdett kapkodni, hogy milyen nagyon nagyon szeret... és tényleg mindent megtett, szerettem is... de ááááá, már nem volt olyan. Nem voltam vele boldog... összesen 4 évig voltunk együtt, ebből 2,5 év telt el úgy, hogy ő "kapart", mert szerette volna, ha úgy nézek rá mégegyszer, mint anno!!! De nem ment...

Gyermeknél már minden más... de te is tudod, hogy nem lehet miatta együtt maradni! :( Próbáljatok kicsit közösen kikapcsolódni, itt a nyár, nem kell ahhoz sokat költeni(bár nem tudom az anyagi helyzeteket és nem is rám tartozik), hogy bárhova eljussatok, és együtt legyetek. Hidd el, sokat számít! Próbálj te is tenni azért, hogy a kapcsolatotok javuljon...ne csak tőle várd.

A szexet is sok mindennel fel lehet dobni... de te ismered a párod, te tudod mire gerjedhet (ha ő sem a megszokott dolgokat kapja, lehet extrázza az együttlétet úgy, hogy másnap is kívánni fogod...)

Csak ügyesen :)

Adri

2010. jún. 25. 10:57
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit megkeményedett ő is. Nagy a felelősségnek érzi, a családfenntartó szerepet.Ilyenkor, ha ezt válaszolja üsd el valami poénnal. Nem lehet az életben mindig megsértődni. A nevetés, humor sok helyzetet megold. Írj neki napközben, néha 1-1 SMS-t. (Hogy telik a napod? Hiányzol! stb.)
2010. jún. 25. 11:01
 20/25 A kérdező kommentje:

Szeretettel várom én haza, csak ott kezdődnek a gondok, hogy nem szeretem neki ágyba vinni a kaját, meg ilyesmik és ilyeneken összeveszünk.

Megpróbálok nem megsértődni, csak egyből az van, ha valamit beszól, amikor közelednék hozzá. De megpróbálom...

2010. jún. 25. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!