Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki ajándéklistát küldeni?...

Ciki ajándéklistát küldeni? Hogy lehet megúszni a haszontalan, felesleges dolgokat?

Figyelt kérdés

Én mindig körbekérdezek, hogy ki mit szeretne. Mert ha ajándékozok, akkor azt nem a magam kedvéért teszem, hanem a másikért. Közeledik a karácsony, és a tavalyiból tanulva úgy gondoltam, készítek egy listát, és elküldöm a rokonoknak, akikkel úgyis találkozni fogok... Ugyanis tavaly szinte semmi normális dolgot nem kaptam tőlük (persze a szüleim, nagyszüleim tudták, miket kérek). Nyilván nem az ajándék a lényeg, de valljuk be, elég fontos része a karácsonynak.

Pl. nagynénémék sminkeket vettek, merthogy úgyis sokat sminkelek. Igen, csakhogy nem a drogériás termékekkel. Abból a pénzből, amiket elszórtak az ajándékomra, tudtak volna venni egyvalamit, aminek tényleg örültem volna, és használom is. Így az egész csomagot odaadtam anya egyik barátnőjének az ovis lányának, hogy játszon velük. Mama testvéérék vettek egy pizsamát és zoknit, mindkettő 2 számmal nagyobb volt. Anyu férjének a testvére CD-ket vett, merthogy mindig zenét hallgatok, és énekelek... És még sorolhatnám. Inkább akkor ne adjanak semmit, de borzasztóan kellemetlen előadni, hogy jaj mennyire örülök.

2018. nov. 2. 14:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
60%
6# ne haragudj de kis lakásban a kis fszom fog őrizgetni egy rakat szart... Mondjuk hatalmas házam lenne se szeretném, hogy olyan vackokkal legyen tele ami nem tetszik, nem használom stb. Mi mindig megbeszéljük, hogy ki mit szeretne, esetleg ki is választhatja. Rosszul vagyok attól, ha valaki parfümöt vesz pl de fingja nincs h a másik mit szeret. Elkölt x ezer forintot, aztán még esetleg megsértődik ha nem tetszik. Ilyeneket én sem veszek másoknak.
2018. nov. 3. 11:32
 32/34 anonim ***** válasza:
86%

Felnőtt emberek, akik nincsenek szoros kapcsolatban egymással, mi a bánatért ajándékogtaják egymást? Karácsony, találkozunk, vendégség, eszünk-iszunk, együtt vagyunk... ha ez nem megfelelő, akkor ne találkozzunk

Hogy a kérdésre is válaszoljak: ha valaki ilyen szegényes lelkű ajándékozó, úgysem tudod lebeszélni arról, h ne vackokat adjon, "illendőségből ", akkor sajnos ez van. Elfogadod a vackot, utána körülnézel, ki az , aki értékeli az ilyesmit. Pl: családsegítő, ingyen elvihető csoportok, ilyesmi.

2018. nov. 4. 08:27
 33/34 anonim ***** válasza:
54%
hát ha valaki nekem listát adna, nem is adnék neki semmit. eleve olyanokkal ajándékozok, akiket ismerek.akik meg távoli ismerősök, rokonok, ők meg ajándékcsomagot kapnak édességgel, itallal. mit kell kihozni annyit ebből az ajándékmizériából. neked is csak erről szól az egész ünnepi hangulat, kitől, mit kapok. utálom az ilyen szánalmas embereket
2018. nov. 4. 08:50
 34/34 anonim ***** válasza:
Elcserélgeted másokkal:D Aki ezt nem kapta amit ő használ, odaadja neked, te meg cserébe adsz mást, amit te kaptál, de te nem használsz:D
2018. dec. 2. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!