Ciki ajándéklistát küldeni? Hogy lehet megúszni a haszontalan, felesleges dolgokat?
Én mindig körbekérdezek, hogy ki mit szeretne. Mert ha ajándékozok, akkor azt nem a magam kedvéért teszem, hanem a másikért. Közeledik a karácsony, és a tavalyiból tanulva úgy gondoltam, készítek egy listát, és elküldöm a rokonoknak, akikkel úgyis találkozni fogok... Ugyanis tavaly szinte semmi normális dolgot nem kaptam tőlük (persze a szüleim, nagyszüleim tudták, miket kérek). Nyilván nem az ajándék a lényeg, de valljuk be, elég fontos része a karácsonynak.
Pl. nagynénémék sminkeket vettek, merthogy úgyis sokat sminkelek. Igen, csakhogy nem a drogériás termékekkel. Abból a pénzből, amiket elszórtak az ajándékomra, tudtak volna venni egyvalamit, aminek tényleg örültem volna, és használom is. Így az egész csomagot odaadtam anya egyik barátnőjének az ovis lányának, hogy játszon velük. Mama testvéérék vettek egy pizsamát és zoknit, mindkettő 2 számmal nagyobb volt. Anyu férjének a testvére CD-ket vett, merthogy mindig zenét hallgatok, és énekelek... És még sorolhatnám. Inkább akkor ne adjanak semmit, de borzasztóan kellemetlen előadni, hogy jaj mennyire örülök.
Ciki, nem ciki, én biztosan örülnék, ha listát kapnék, persze azoktól, akikkel meg szoktuk ajándékozni egymást. Elég para vagyok ajándékvásárlással kapcsolatban, mindig bennem van, hogy lehet, hülyeséget veszek, nem örül neki igazán. Nem azért, mert nem figyelek a szeretteimre, csak valahogy eleve nem vagyok egy tárgyakhoz ragaszkodó, azokra fókuszáló valaki, ilyenek felett elsiklik a figyelmem, szóval béna ajándékozó vagyok, na.
Amit a 3. válaszoló írt, az nagyon jó ötlet, innen köszönöm neki! :)
Mi annak idején mindenkitől pénzt kértünk, mert akkor biztosan nem kapunk 3 pirítóst és senkinek nem kell ajándék után futkosni. Csak egy névtelen borítékot dobtak egy dobozba. Nem tudtuk ki mennyit adott és nem is érdekelt minket. Mindenkinek megfelelt.
Az ajándéklista azért nem szerencsés
- mert nem biztos, hogy mindenki meg tudja beszélni a másikkal, hogy mit fog megvenni. Ezért megint ott vagytok, hogy lesz 3 ugyan olyan cuccotok.
- nem biztos, hogy aki kiválasztotta a bizonyos dolgot, azt be tudja szerezni. Csak hitte, hogy meglesz, de kiderült, hogy nem. Borul minden.
- lesznek óhatatlanul is olcsóbb és drágább dolgok is benne. És az utolsóknak általában csak a drága holmik jutnak, amiket nem biztos, hogy megengedhetnek maguknak.
Szóval nem, nem ciki, csak több problémát okoz, mint hasznot.
Kérjetek pénzt és majd ti megveszitek, amihez kedvetek támad.
Én ezt az "angyal-listás" megoldást jónak tartom, sőt, még jobbnak az exceles kivitelt.
Csak az utóbbi leginkább akkor működik, ha az idősebb családtagok is tanulékonyak, tudják kezelni a számítógépet. Pl. nagymamám 80 éves kora fölött még a legegyszerűbb mobiltelefont se tudja kezelni, nem, hogy a számítógépet, netalán a laptopot.
Szóval az írásos verzió jobb, ha az idősebb családtagok nem tanultak bele az elektronikába.
Lehet lepontozni, de én rettentően cikinek tartom azt, hogy a kérdező -elvileg- felnőtt nőként, csaknem két hónappal a karácsony előtt már előre azon hisztizik, hogy mit fog majd kapni, ami kényes ízlésének amúgy sem fog megfelelni.
sorry
max. esküvőre, de Karácsonyra szerintem is gáz. mindenki annyiért vesz, amennyiért gondol, vagy tud. Én pl. egyik nagynénémnek egy doboz bonbonnál többet nem adnék, akármilyen listát küld.
Meg ez a nagy ajándékozás is felesleges. nálunk mindenki megveszi, amire szüksége van. Karácsonykor csak jelképes ajándékokat veszünk kedvességből, figyelemből, nem drága holmikat.
Vannak ismerőseim, akik már szeptembertől a boltokat járják és utolsó nap is őrjöngenek, hogy semmi se lesz tökéletes. mi inkább nyugodtan elvagyunk, ami van van, amit elfelejtettünk, az nincs, inkább jól érezzük magunkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!