Idős családtagjaitakat, hogy bírjátok lelkileg, hogy gondozni kell? Nem teher nektek?
Sziasztok!
Férjemmel húszas éveink végét járjuk és két öregről kell gondoskodnunk. Mind kettőnk Édesanyjáról van szó. 69 és 73 évesekről van szó. Nagyon nehéz velük,nagyon gonosznak érzem magam,de sokszor tehernek érzem őket :( A férjem édesanyja nap,mint nap esik-kell.Nem tud közlekedni már a járókerettel se.Már a wczés se nagyon megy neki.Mellé esik,ül stb..utána mi takarítunk fel. Nem tudnak főzni,mosni,fürödni,takarítani.Én gondoskodok mindenről és nagyon nehéz. Pénzben is. Most úgy oldottam meg a kaját,hogy rendelem nekik,de már abba is belekötnek,hogy mi legyen a rendelt kaja,mit főzzek a hétvégén(mert akkor főzők,máskor én is dolgozom). Közbe a saját pénzem megy el. Saját családom meg így,hogy legyen? Szeretnék gyereket is,de nehéz,hogy mindenkiről én gondoskodjak mind anyagilag,mind ápolásban.
Hasonlóan van valaki? Hogy oldjátok meg,hogy könnyebb legyen és a kedvetek is jó legyen? Sokszor magam alatt vagyok lelkileg,hogy látom le vannak épülve :( Látom,hogy mi lesz velünk is egyszer és ez szőrnyű :(
28/N
Akkor gondozza a parod.
Nálunk a nagyapámat kellett gondozni. Alzheimeres volt. A diagnózis után még 13 evet élt. Nagyanyám gondozta, anyám meg a testvére besegített. Mind a hárman tönkre mentek bele. A halála után megegyeztünk, ha valaki nem tudja magát ellátni, megy az otthonba
4, már csak azért se általános, mert azért harminc éve nem volt ennyire gyakori, hogy 40 felett szültek, itt meg mind a két szülő ilyen...
Legyen ez intő példa annak, aki úgy gondolja, ráér... a gyereke fiatal éveit fogja szétcseszni vele.
párom a saját anyujával kapcsolatban sokat segít. A wc baleseteket nála ő intézi,takarítja,de gondolhatjátok...utána szarul van ,hány stb..szar ezt látni,hallani is. Anyagilag is segít,de rengeteg pénzünkbe kerül,hogy nem csak magunkról,de másokról is gondoskodjunk. :(
Utolsó teljesen jogos...inkább fiatalon szüljön mindenki. Mi pár hónapja próbálkozunk és volt már egy vetélésem..lehet,hogy a sok stressz miatt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!