Hogyan tudnám elosztani a terheket?
4-en élünk 1 háztartásban apa,papa,unoka,én.Én gyeden vagyok a kicsivel,férjem dolgozik,papa is dolgozik(én édesapám) az ő házában élünk ideiglenesen.
A kérdésem a költségvetésről szólna hogyan lehetne igazságosan elosztani a terheket,ugye nagyapa fizetéséhez nekünk semmi közünk mennyit keres,magának osztja be.Ha jön egy csekk addig ott áll amíg én be nem fizetem.A férjemmel közös kasszán vagyunk,de hogyan vegyük rá a nagyapát,hogy azzal hogy ide költöztünk nem a mienk minden teher?Nem bele avatkozni szeretnék mire költi a fizetését csak a közös terhek tényleg legyenek közösek.Próbáltam vele beszélni erről de semmi eredményt nem értem el.
Mivel édesapád házában éltek, gondolom nem fizettek lakbért neki. Kérdés, mi lenne, ha az édesapád kérne lakbért, de fizetné a rezsi egy részét(mondjuk 1/4-t)? Melyik megoldás lenne jobb?
DE ami nagyon fontos lenne, hogy beszéljetek vele erröl. De szerintem egyszerüen ö úgy gondolja, hogy lakbér nélkül ott lakhattok akkor ti fizetitek a rezsit.
ha nem kér lakbért még fer is hogy csak a rezsit kéri töletek
simán mondhatná hogy havi 50 + a rezsi fele
amugy minden sárga csekket oszatok el
és a ti részetekel add a kezébe a csekket hogy papa kérem a másik felével fizese be
En ebbe nem találok semmi kivetni valót. Szerintem Ti 3-an többet fogyasztotok mindenből, mint a Papa.
Nem irtad, hogy a csekkeken felül fizetnétek neki valamit.
Nos, ha elmennétek külön lakni, akkor a rezsi mellé még kellene fizetni lakbért, amivel sokkal rosszabbúl jönnétek ki.
Nos mivel otthon laktok gondolon ezt nem engedhetitek meg magatoknak, így én ezt a témát elengedném.
De gondolj mar bele.
Az o jovoltabol van hova vinni a kajat es hol megfozni es az o jovoltabol van hova bekotni az internetet.
Egy alberlet 60-70 korul kezdodik, plusz a rezsi es ott persze ugyanugy minden plusz kaja net stb ugyanugy.
Szoval igy is plusz 60-70ben vagytok, egy szacatok sem lehet.
Ha pedig van akkor irany alberlet.
Kedves Kérdező!
Gyakorlatilag az édesapád étele az ami nektek plusz költség, a többi, a vizet leszámítva, amit iszik, vagy fürdik, akkor is annyi lenne, ha csak ti laknátok ott.
Azt kérded, hogy hogyan lehetne igazságosan elosztani a terheket?
Hát úgy, hogy ti fizettek 3 személy után bérleti díjat, a papa fizet 1/4 rezsit és nem adtok neki enni! :(
Megjegyzem, még így is ti járnátok jól, mert biztos, hogy a baba miatt több fűtést, vizet és áramot használtok, mint egy egyedülálló férfi, aki a munkája miatt jószerivel csak este van otthon.
Gondolkodj és ne rontsd el az édesapáddal a jó viszonyt, a kicsinyes fukarságoddal!
Elsö vagyok.
Ha ti nem lennétek ott, akkor a háztartás vezetése neki kb napi 2 edény elmosásából+heti 1x porszívozábsol és +1 heti egy mosásból állna.
De ti ott vagytok. A gyerek ordít, szétpakol csapkodja az ajtót. Gondolom jönnek hozzátok látogatok. Tv-t néztek a nappalijában, nem tud meztelenül még a fürdöböl sem kilépni... Vagy is igazából szerintem nagyon kevés ember viseli el, hogy egy egész család plusszban vele lakik.
Simán kirakhatna titeket, meglenne a nyugta. Ehejett ott vagytok neki és minden van neki csak nyugta nem.
Szóval lehet vagdalkozni, hogy rezsi, meg kaja... De TI felnöttként az ö házában laktok. Ezért hálásnak kellene lennie.
Csak merni remélem, hogy ez a végtelenül kicsinyes gondolat nem a te fejedben született meg, a nagylelkűen befogadó szülőddel szemben!
Bárki is ültette el a bogarat a füledben, magyarázd el neki, hogy még mindig ti jártok SOKKAL JOBBAN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!