Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám elosztani a...

Sankarea kérdése:

Hogyan tudnám elosztani a terheket?

Figyelt kérdés

4-en élünk 1 háztartásban apa,papa,unoka,én.Én gyeden vagyok a kicsivel,férjem dolgozik,papa is dolgozik(én édesapám) az ő házában élünk ideiglenesen.

A kérdésem a költségvetésről szólna hogyan lehetne igazságosan elosztani a terheket,ugye nagyapa fizetéséhez nekünk semmi közünk mennyit keres,magának osztja be.Ha jön egy csekk addig ott áll amíg én be nem fizetem.A férjemmel közös kasszán vagyunk,de hogyan vegyük rá a nagyapát,hogy azzal hogy ide költöztünk nem a mienk minden teher?Nem bele avatkozni szeretnék mire költi a fizetését csak a közös terhek tényleg legyenek közösek.Próbáltam vele beszélni erről de semmi eredményt nem értem el.

2017. ápr. 7. 11:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem költöztem volna úgy oda, hogy ezt nem beszéljük meg.

Mi az az "ideiglenesen"? Ha pár hét, akkor lenyelném. Ha hosszabb idő, akkor beszélnék vele, de inkább elköltöznénk.

2017. ápr. 7. 12:21
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

Hoppá! Csak egy kis javítás, a 10-es hozzászólásomhoz:

Nem "merni remélem", hanem "remélni merem" :)

Kitekertem egy kicsit, a kérdező kitekert gondolkodását olvasva! :D

2017. ápr. 7. 12:43
 13/19 anonim ***** válasza:
97%

Mi is voltunk ilyen helyzetben fél évig,csak aposnál.Nálunk annyi volt még hogy 1/2 tulajdonban a férjemé,1/2 tulajdonban aposomé volt a ház.

Apos,férj,gyerek és én gyeden.

A számlákat mi fizettük,hiszen nagyrészt a gyerek+én voltunk otthon,mi használtunk a legtöbb vizet,áramot,gázt,stb.

Ha nagyobb számla volt,pl gáz fütés miatt,abba besegitett.

Tv,net ugyanannyiba kerül ha 2-en,de akkor is ha 3-an használjátok.

Bevásárlást mi fizettük,ami minimális apos része volt azt "benyeltük".

Házra is kellett költeni,arrol meg mindröl kértünk számlát,ha késöbb probléma lenne belöle.

Férj+apos egész nap dolgoztak,igy kaja is csak estére kellett,azt mindenki magának intézte,de azért ha a másiknak kellett még 2 szelet kenyér vagy 1 tojás abbol nem csináltunk problémát. Hétvégenként meg csak mi voltunk hármasban.

Aztán kifizettük fél év után apos részét(igy is volt az eredeti megállapodás) és hárman maradtunk.

Mi leültünk megbeszélni még a költözés elött apossal hogy mi hogy legyen,meg hogy mi a tervünk(mármint hogy kifizetnénk,stb).

2017. ápr. 7. 13:54
 14/19 anonim ***** válasza:
97%
El kell költözni Kérdező, akkor nem lesznek ilyen gondjaid és apádnak is nyugalma lesz!
2017. ápr. 7. 14:08
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

Remélem, hogy előbb-utóbb az apukád odavesz magához egy fiatal pipit, és kivág titeket a pitiáner nyafogásoddal együtt.

Azután siránkozhatsz majd egy havi 100ezres albérletben, ahol ugyanúgy fizetitek majd pluszban a rezsit is!

2017. ápr. 7. 15:52
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

"hogyan lehetne igazságosan elosztani a terheket"

Úgy, hogy minden hónapban odaadtok ötvenezret a papádnak azért, hogy az ő házában -INGYEN- lakhattok!!

Csak megjegyzem, hogy gyerekkel albérletet se nagyon találnátok!

2017. ápr. 7. 16:03
 17/19 anonim ***** válasza:
57%

Te sehogy ne oszd el, ahogy a válaszadók se tegyék.

Szépen ülj le apáddal és tárgyaljátok meg, hogyan tovább. Mivel ti költöztetek hozzá, nyilván ő van alkupozícióban: szépen kimondatod vele, hogy konkrétan mit kér cserébe azért, hogy ti ott lehessetek.

Ha azt, hogy ti álljátok a terheket, akkor azt. Ha nem tudtok megegyezni, marad a költözés, esetleg tűrhettek csendben.

2017. ápr. 7. 16:59
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"esetleg tűrhettek csendben."

Fordítva ülsz a lovon kedves!

Itt a papa az aki TŰR!!

Ő tűri el, hogy felborították a nyugalmát és leamortizálják a saját házát, miközben ordít a gyerek és minden tele van a sz.ros cuccaival. Ráadásul a saját lánya szeretné lehúzni még anyagilag is.

"Nyújtsad a kisujjad és az egész kezed kell" tipikus esete!

2017. ápr. 9. 05:51
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én gyeden vagyok...férjem dolgozik, papa is dolgozik"

"Hogyan tudnám elosztani a terheket?"

Úgy, hogy te is elmész dolgozni!

Nem is értem, hogy miért pont az akarja osztani a pénzt, aki nem is dolgozik?!

2017. ápr. 9. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!