Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti befogadnátok átmenetileg...

Ti befogadnátok átmenetileg rászoruló családtagot állattal (kutya), ha újszülött gyermekeitek lennének?

Figyelt kérdés

2018. okt. 13. 15:24
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Van testvérem, vele is konzultalunk, de még nem sikerült elérni, mert külföldön van. Panelban lakunk, a kutya nagytestű, ezért is esélytelen. Kutyastol a tesóm se fogja vállalni, mert gyakran utazik külföldre. Tudom, hogy nem szep dolog, de úgy nez ki keresünk neki egy idősek otthonat a közelben és gyakran látogatnánk, hogy nem tudja ellatni magat ez végleges allapot. Kezdődő demencia az orvosai szerint. Így nem tudom itthon vállani, tesómat meg már írtam hogy miért nem, már igy is tiszta idegek vagyunk a férjemmel, mert a baba nagyon rossz alvó. A kutyanak meg vagy keresünk gazdat vagy a menhely, nem is ertem itt sokokat, hogy majd egy egész csalad egy kutyahoz fog alkalmazkodnák. Anyám megfogja erteni, szeret bennünket es sose cseszne ki velünk szándekosan.
2018. okt. 14. 09:56
 32/38 A kérdező kommentje:
A lakáskereséses ötlet nem volt rossz, de ahogy halad előre a betegsege, egyre kevesbe lehet őt egyedül hagyni. A ferjemet meg hagyjuk már, vannak emberek akik nem szeretik a kutyakat es kész. Sose bántott egyet se , de erthető ha a lakasában nem akar látni valaki egyet se (vagy akármilyen más állatot). Ehhez joga van, nem?
2018. okt. 14. 10:02
 33/38 anonim ***** válasza:
21%
Anyuka az otthonba, kutya a menhelyre...hat gratulalok. Pfff.
2018. okt. 14. 11:37
 34/38 anonim ***** válasza:
86%
Keressetek lakást a közeledben, hogy te is rá tudj nézni mikor időd, energiád engedi. Gondolom van nyugdíja, egy kis garzont béreltek a tesóddal és fogadtok mellé házi ápolót, ha még csak most kezdődik, akkor lehet eleinte elég lenne az önkormányzatnál igényelhető kijárós házi gondozás, igaz, az napi 2 óra, de a fontos dolgokat elintézhetné ő. Ha külföldön él a tesód, gondolom nem akkora érvágás a te segítségeddel finanszírozni, hogy anyukának még pár évig normális, megszokott élete legyen. Az a kutya, ha ennyire ragaszkodnak egymáshoz, már biztosan nem fiatal a blöki, nem él örökké, most még a mama is jó állapotban van, mire teljes ellátásra szorul, lehet neki keresni normális(!!!) fizetős otthont, ahol a nyugdíjáért, plusz kiegészítő költségtérítésért(amit tesóddal fizettek) szakszerűen ellátják, gondozzák. Az nem úgy van, hogy akkor menhely a kutyának és gond letudva. Egy nagy testű, feltehetőleg keverék kutyát nem vesz be azonnal menhely,pláne minekutána az összes már így is 300%-on terhelt és erős likviditási gondokkal küzd, se helyük, se pénzük újakat fogadni, nem úgy van, hogy beviszed és gyere blöki. Az a gyepmesteri telep, amire te gondolsz, ahol a legtöbb helyen 2 hét elteltével altathatóak lesznek a bekerült ebek és köze nincs a menhelyekhez. Esetleg meg lehet próbálni rehabilitációban is rutinos befogadót keresni neki, hátha ő boldogulna vele. Ami az eredeti kérdésedet illeti, hozzám ebben az esetben csak a közeli családtagok jöhetnének, szüleim és testvérem. Szüleimnél nem merül fel ilyen, gondoskodtak magukról már előre, tesómnak nincsen családja, ellenben egy 42 kilós (standard fölötti, nem túlsúlyos) TK-s labradorja igen, és bár van jól fizető állása, albérletben él, ha helyzet lenne jöhetne ide bármikor az én 59 nm-es panelembe 42 kilós kutyástól a 2 gyerekem mellé, kérdés sem lenne.
2018. okt. 14. 13:11
 35/38 anonim ***** válasza:
67%
Kèrdező. Akik itt mocskolnak èletükben nem làttak mèg demens embert. Fogalmuk nincs mivel jàr, egy baba mellett bele se fèr. Igazad van, nem egy kutyàhoz fog egy csalàd alkalmazkodni, akkor sem ha szeretitek a kutyàt. (Anyukâd ès te.) Az meg, hogy kevesebb gond van a kutyàval, mint a babàval, na az ilyenektől vègkèpp hànyok. Ezek a beborult agyú sötètzöldek egyre-màsra, akik azt hiszik egy âllat valaha is egy lapon emlìthető egy emberrel. Ezeknek mind orvos kell, komolyan. Neked gyereked van ő az első. Megjegyzem az otthonba se fogjàk befogadni kutyàval. Nem tudom az ilyen vàlaszolók mit kèpzelnek, majd gondolom ott is felborìtjâk egy komplett otthon rendjèt ès odaveszik a kutyàt is.... Hahahahaha... Amúgy, ha romlik majd a demencia, akkor a gyerekkel egyedül sem hagyhatod. Volt sajnos a csalàdban, tàvoli rokonsàgban. Konkrètan azt sem tudta egy idő utàn ő kicsoda, nem ismerte meg a sajàt gyerekeit, nekiment az àpolónak, aki hàzhoz jàrt napi szinten, mert azt hitte betörő. Utnak indult èjjel, rendőrök hoztàk haza stb stb. Tudom, hogy nehèz de jól döntöttèl. Nem arról van szó, hogy nem szereted, de csalàd mellett nem tudsz bevàllalni 24 óràs ügyeletet (mert a vège az lesz) meg egy higièniàtlan bolhatelepet is az otthonodba.Gondold el, akàrmilyen tisztàn tartott a kutya, a baba màszni kezd. Majd màszik vègig a padlón, aztàn teszi a szàjàba a kezèt, ahol előtte a sèta alatt fűben fetrengő kutya feküdt, meg màszott vègig a retkes làbàval? Mert gondolom èrtelmes ember kutya nèlkül sem teszi le a babàt olyan helyre, ahol cipővel jàrnak-kelnek odabent. Ja hogy majd minden sèta utàn megmossa valaki a làbàt?? Meg lefürdeti a kutyàt? Ki? A kèrdező demens anyukàja? Meg majd mikor a szàjàba veszi, mikor nem lâtod a gyermeked jâtèkait? Mert öreg kutyàt aki gyerket nem lâtott soha meg nem tanitasz, hogy ilyet nem lehet... jól döntöttèl.
2018. okt. 14. 14:49
 36/38 anonim ***** válasza:
77%

Azért azzal számolj, hogy 1. otthonba nem fogod tudni egyik napról amásikba bejhuttatni. Max elfekvőbe, pénzért, de az embertelen hely. 2. Ha ilyen állapotban elszakítod a kutyustól, az olyan drasztikus állapotromláshoz fog vezetni, hogy teljesen leírhatod.

Eddig hol lakott? Valahol lennie kellett! Én azt tenném, hogy bérelnék neki egy kis garzont a tesóval, és feliratnám várólistára , de sürgősen. Ilyen betegséggel akármelyik otthonba be se veszik, szóval kell a B-terv. Kutyával nehéz lesz, de nem lehetetlen. HA külföldön van tesód, anyagilag be tud szállni, az utaláshoz nem kell itthon lenni. A házi ápolást is lehet finanszírozni, legaláb addig , amíg olyan állapotban van, hogy tud magáról, és még megoldható így. Ha öreg a kutya, akkor nem lesz gond a lakás, a nagytestű kutyusok sajnos nem élnek olyan sokáig, mint a kistestűek, legalább addig élvezhessék egymás társaságát, amíg tudják. Nekem jó kapcsolatom van anyámmal, így mindneképpen arra törekednék, hogy méltóképp élje meg az utolsó olyan időszakát, amikor még valamelyest tud magáról, utána meg már kb mindegy, de legalább addig legyen emberhez méltó élete a kutyusával. Egy próbát megér, ráadásul az otthonbais várólista van, addig is tenni kell valahova.

2018. okt. 15. 06:15
 37/38 anonim válasza:
71%
Van két kutyám, nem okozna gondot többnek is az elhelyezése.
2018. okt. 22. 13:51
 38/38 anonim ***** válasza:
58%
Kisbaba nélkül sem,pláne nem állattal. Intéznék neki lakhatási lehetőséget és egy bizonyos határig támogatnám. Megjártam már szeméélyesen is...Kutya meg hozzám be nem jön,ha a világ véget ér sem.
2018. dec. 19. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!