Újszülött és mostohatesók. Hogy oldjuk ezt meg konfliktus nélkül?
Párom elvált, előző házasságból született két gyereke (5 éves lány, 3 éves fiú). A gyerekek hétvégén elég sok időt töltenek és töltöttek nálunk, kedvelem őket s ők is engem az eddigiek alapján ahogy tapasztaltuk és nem szeretnék "gonosz" mostoha lenni.
De hamarosan megszületik a közös babánk és megbeszéltük, hogy az első pár hetet hármasban töltjük összeszokás miatt. Mit tegyünk a gyerekekkel, akit a hétvégén itt is szoktak aludni? Nem fogják-e majd zavarni a picit, mert amúgy jól neveltek, de gyerekek... meg én is majd gondolom fáradt leszek, igaz hogy szeretem a gyerekeket, de első baba és pihenés?
A párom elmehetne hozzájuk is, de nincs jóban az exfeleségével, a másik meg amitől tartunk, ha nem jöhetnének az ex azonnal nekünk esne, hogy mit képzelünk, minden ilyenre ugrik, főleg engem nem bír (pedig már elváltak amikor mi összejöttünk a férjével).
Hogy oldjuk meg ezt konfliktus nélkül?
Azt hogy fogod megoldani amikor a második gyereked születik, hogy az első ne legyen otthon hetekig? Csak az összeszokás miatt, tudod...
Az exfeleségnek igaza lesz ha nektek esik. Apukának ugyanis azok is a gyerekei. És egyik család sem teszi ki otthonról a meglévő gyerekeit hetekre ha jön egy új. Bár az olyan apukától aki elhagyott két kisgyereket minden kitelik. Főleg ilyen feleséggel.
"A párom nem a gyerekeit hagyta el, hanem a feleségét"
Pont ezért sem kéne kizárni a testvéreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!