Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért tűri el annyi nő hogy...

Miért tűri el annyi nő hogy bántalmazzák és megalázzák? Talán mert félnek segítséget kérni, vagy mert egyszerűen nincs elég erejük lépni valamit?

Figyelt kérdés
Pedig én azt vallom, hogy egyetlen nőnek sem lenne szabad eltűrnie, hogy akár szóban is bántsák. Mindig van megoldás, csak észre kell venni.
2010. jún. 23. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

16.05 vagyok és én voltam a 05.47 is.

Láttam épp elég ilyen szituációt és láttam (bár kevés ) nőt aki be merte vállalni a váltást és lépett.

Pár év alatt szépen összeszedték magukat (volt aki 4 gyerekkel), akinek fizikai fenyegettsége volt az is teljesen új életet kezdhetett. Vannak akikkel még tartom a kapcsolatot.

Én akkor is azt mondom,hogy aki nem mer lépni, az megérdemli a sorsát.

2010. jún. 23. 16:32
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
*15.47
2010. jún. 23. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
A bántalmazás nagyon sokszor nem fizikailag kezdődik, az a végső stádium. A bántalmazó férfi hosszú évek folyamán módszeresen aláássa a nő önbizalmát - semmire nem vagy jó, béna vagy, csúnya vagy, buta vagy, nélkülem semmi vagy - szép lassan leépíti az összes emberi kapcsolatát - család, barátok - és mire a tényleges fizikai bántalmazásra sor kerül, még azt is elhiteti a nővel, hogy ő tehet róla, hogy megütötte, mert kiprovokálta. Én nem voltam ilyen helyzetben és nem tudom elképzelni, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerüljek. De sok nő van, akik kevésbé öntudatosak, könnyebb összezavarni őket, ők könnyű préda az ilyen típusú férfiaknak. Ezeket a nőket sokszor már a szüleik is bántalmazták, verbálisan és fizikálisan is, ők ebben nőttek fel, nem ismernek mást. Tudat alatt úgy érzik, hogy ők ezt érdemlik. Ne ítéljük el őket.
2010. jún. 23. 21:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Olyan nincs hogy tűrni kell. Lehet bármilyen nehéz de egy valamit soha nem szabad feladni a méltoságunkat. Mert az minden embernek jár. Néha nagyon nagyon nehéz és könnyebb lenne föladni, de nem szabad. Minden nőnek meg kell tanulnia megvédenie magát, s igen is szembe szállni azzal aki bántsa.
2010. jún. 24. 13:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Könnyen beszélnek egyesek. Van olyan helyzet, hogy félelemből vagy rászorulásból nem tud lépni a nő.

Elmondom a saját példám: boldogan éltünk, igaz tartósan beteg vagyok, de teljes életem volt mellette, megszületett a gyerekünk, szépen elvoltunk, aztán egyik napról a másikra elmart mellőlem mindenkit, családom előtte se volt rajta kívül, már barátaim se maradtak. Aztán jött a lelki terror, majd a fizikai is. Közben a gyerekemen is kijöttek a betegségem tünetei, és nem akartam lépni, mert egyedül nem tudnám viselni a terheket, nem az anyagit, de nem mindig vagyok úgy, h kezelésre vizsgálatra hordjam a gyerekem. Odáig fajult a dolog, hogy eldöntöttem mégis megpróbálom nélküle, elköltöztünk, de megtalált,és fél éve nem érti meg, h nem, itt dörömböl, ha sikerül neki bánt, zaklat. Mint előttem mondták, gyerekcipőben jár itt a távoltartási, stb. Nem tudok mit csinálni, rendőrség nem tud segíteni, pedig kértem, betegségünk miatt nem költözhetünk a kicsivel az erdőbe, és figyeltet, mindig tudja merre járunk. Igen én is vártam a változást, most rettegés az életem, tudok tenni valamit? Senki nem tud segíteni.

2010. jún. 28. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!