Temetésre gyereket vinni?
Olyan gyereket nem vinnék, aki nem tud kb. 20 percet csendben nyugodtan maradni.
Az én 4 évesem pont ilyen. Kérdezősködik, beszélget, mocorog stb. és úgy éreztem jár annyi tisztelet a gyászoloknak, hogy ne az én gyerekem legyen a főszereplő.
Gondoljatok bele, most divat lett az esküvőkről is kitiltani a gyerekeket.
Ettől független el lehet beszélgetni vele mi miért történik.
Én 7 évesen voltam és nem sokat értettem belőle csak azt, hogy a számomra ismeretlen vagy alig látott rokonok sírnak.
"most divat lett az esküvőkről is kitiltani a gyerekeket"
Én ilyen esküvőre nem mennék.
#24 csak azért hoztam fel példának, mert nem egy ilyenről hallottam.
Én sem mennék, mert elvileg az ünneplés, míg a temetés búcsúzás és megemlékezés.
Hmm engem nem igazán vittek anno.
Nem tudom ha úgy állna hozzá mint én akkor nem.
Nem azért mert sokkolt vagy ilyesmi, pont ellenkezőleg. Egyszerűen nem igazán volt rá szükségem. A temetés nem a halottnak szól hanem annak aki gyászolja. Mivel elég fura módon állok a halálhoz ezért gyászról mint olyanról esetemben nem igazán beszélhetünk így pedig a temetést sem igazán igénylem. Az meg tök fura mikor pingvin szettben állsz azért mert hát ezt így kell de amúgy te a temetésre már régen tökre kibékültél a helyzettel.
"A temetés nem a halottnak szól hanem annak aki gyászolja. ... a temetést sem igazán igénylem. Az meg tök fura mikor pingvin szettben állsz azért mert hát ezt így kell de amúgy te a temetésre már régen tökre kibékültél a helyzettel."
És a többi hozzátartozó? Ők nem érdemelnek meg annyit, hogy mellettük legyél? Csak az számít, hogy neked van-e rá igényed? Pont azért is kell gyereket is elvinni, hogy megtanulja, mit hogyan illik tenni vagy nem tenni ilyen helyzetben, hogy ne bántsa meg a szeretteit a legnagyobb fájdalmukban, hanem ki tudja mutatni - legalább a jelenlétével -, hogy melletük áll, segíti őket, számíthatnak rá a gyászban.
27.: Senki nem mondta, hogy nem megyek el. Csak azt, hogyha pl 5 évesen [mert hát kb én már akkor így voltam vele] így állna hozzá akkor nem vinném.
Szövegértelmezés lvl végtelen. :D
Számítani valakiben a gyászban? Esetleg ha pszichológus az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!