Mi a teendő ebben a bonyolult dologban? (válás,2 gyerek)
Sziasztok!
Elvált,két gyerekes apa vagyok.
A nagylányaimmal (12, 14 évesek) a kapcsolattartásom problémába ütközik,mivel nem hajlandók elfogadni az új páromat.Két éve élek új kapcsolatban,mióta elváltam.A lányok már találkoztak a párommal,de némi szülői nyomásra úgy döntöttek akkor nem jönnek hozzánk,ha mindketten itthon vagyunk.Sok alkalommal megcsináltuk azt,hogy párom a hétvégét a lányaim miatt máshol töltötte,holott velem lakik.
Mivel ez mindig nem mehet,ezért inkább az utcán találkoztunk (uszoda,könyvtár,étterem).Mediáción is részt vettünk exfeleségemmel,de ez sem hozott eredményt.A nyári szünet szinte egészét lányaim a lakásuktól 100 km-re anyai mamájuknál töltik,oda én nem megyek.Ezért havonta egyszer tudunk találkozni a közeli városban.Kérdezném,hogy ez a körülmény befolyásolhatja e a későbbiekben a láthatáshoz való jogomat?
"ez a körülmény befolyásolhatja e a későbbiekben a láthatáshoz való jogomat"
miért befolyásolná? :)
Azzal fenyeget exem,hogy eljárást indít ellenem,mert nem látogatom a lányaimat.
Évközben hetente többször is találkozunk/találkoztunk,de most nyáron nem megoldott,hozzám nem jönnek,sőt a felkínált közös kirándulásra sem jönnek el.
Telefonomat nem veszik fel,beszélni is ritkán tudok velük,az anyjuk nem engedi.
2-es hozzászólónak: :)
Ezt én sem engedem,ezért romlott meg a kapcsolatom a lányokkal.
Mit tehetnék?A gyámügy is csak annyit mond,hogy nem tudnak mit tenni,mert engedné,sőt engedi őket,ha a párom nincs közelben vagy nincs velem...
ne aggódj, ez egyáltalán nem hoz hátrányos helyzetbe.
sőt, előnyödre is válhat, hogy ilyen ellenséges veled, sőt egy olyan nővel szembeni utálatra buzdítja a gyerekeket, akit nem is ismer.
de csak ha tudod valahogy bizonyítani.
itt a nyári szünet, nem is lenne szabad, hogy az egész nyarat ilyen messzire töltsék tőled. ezzel akadályozza a kapcsolattartást. neki kéne biztosítania a lehetőséget, hogy meg tudd őket látogatni, nem még nehezíteni.
kérj a szolgáltatótól kimutatást, hogy te igenis hívod őket rendszeresen, csak épp nem veszik fel a telefont.
mert ezek után azt is el tudom képzelni az exedről, hogy letagadná azt is, hogy hívod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!