Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a teendő ebben a bonyolult...

Mi a teendő ebben a bonyolult dologban? (válás,2 gyerek)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elvált,két gyerekes apa vagyok.

A nagylányaimmal (12, 14 évesek) a kapcsolattartásom problémába ütközik,mivel nem hajlandók elfogadni az új páromat.Két éve élek új kapcsolatban,mióta elváltam.A lányok már találkoztak a párommal,de némi szülői nyomásra úgy döntöttek akkor nem jönnek hozzánk,ha mindketten itthon vagyunk.Sok alkalommal megcsináltuk azt,hogy párom a hétvégét a lányaim miatt máshol töltötte,holott velem lakik.

Mivel ez mindig nem mehet,ezért inkább az utcán találkoztunk (uszoda,könyvtár,étterem).Mediáción is részt vettünk exfeleségemmel,de ez sem hozott eredményt.A nyári szünet szinte egészét lányaim a lakásuktól 100 km-re anyai mamájuknál töltik,oda én nem megyek.Ezért havonta egyszer tudunk találkozni a közeli városban.Kérdezném,hogy ez a körülmény befolyásolhatja e a későbbiekben a láthatáshoz való jogomat?

2010. jún. 21. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"ez a körülmény befolyásolhatja e a későbbiekben a láthatáshoz való jogomat"

miért befolyásolná? :)

2010. jún. 21. 18:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem befolyásol semmit.A láthatáshoz való jogodat,amiről jogerős végzésed van csak akkor változtatják meg,ha újabb pert indítasz vagy az ex-nejed a kapcsolattartás megváltoztatását kéritek.Újabb tárgyalás van olyankor.De én NEM ENGEDNÉM, HOGY A PÁROM,AKIVEL EGYÜTT ÉLEK,AMIATT "KÓBOROLJON" EGÉSZ HÉTVÉGÉN,MERT A VOLT NEJEM KAVAR.Nagyon fájhat ez a párodnak.
2010. jún. 21. 18:40
 3/12 A kérdező kommentje:

Azzal fenyeget exem,hogy eljárást indít ellenem,mert nem látogatom a lányaimat.

Évközben hetente többször is találkozunk/találkoztunk,de most nyáron nem megoldott,hozzám nem jönnek,sőt a felkínált közös kirándulásra sem jönnek el.

Telefonomat nem veszik fel,beszélni is ritkán tudok velük,az anyjuk nem engedi.

2010. jún. 21. 18:42
 4/12 A kérdező kommentje:

2-es hozzászólónak: :)

Ezt én sem engedem,ezért romlott meg a kapcsolatom a lányokkal.

Mit tehetnék?A gyámügy is csak annyit mond,hogy nem tudnak mit tenni,mert engedné,sőt engedi őket,ha a párom nincs közelben vagy nincs velem...

2010. jún. 21. 18:43
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
miaz hogy nem engedi? normálatlan pi*csa
2010. jún. 21. 18:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
inkább neked kéne bírósághoz fordulni, mivel az exed akadályozza a láthatást...minden bizonnyal benne van a bírósági végzésben, hogy a láthatás nálad zajlik és a lakhelyükről vagyis az exed lakásáról hozhatod el őket, ha az exed ezt megakadályozza azzal, hogy 100 km-re elküldi a nagyihoz a gyerekeket, akkor nyugodtan perelheted
2010. jún. 21. 18:45
 7/12 anonim ***** válasza:

ne aggódj, ez egyáltalán nem hoz hátrányos helyzetbe.

sőt, előnyödre is válhat, hogy ilyen ellenséges veled, sőt egy olyan nővel szembeni utálatra buzdítja a gyerekeket, akit nem is ismer.

de csak ha tudod valahogy bizonyítani.

itt a nyári szünet, nem is lenne szabad, hogy az egész nyarat ilyen messzire töltsék tőled. ezzel akadályozza a kapcsolattartást. neki kéne biztosítania a lehetőséget, hogy meg tudd őket látogatni, nem még nehezíteni.

2010. jún. 21. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:

kérj a szolgáltatótól kimutatást, hogy te igenis hívod őket rendszeresen, csak épp nem veszik fel a telefont.

mert ezek után azt is el tudom képzelni az exedről, hogy letagadná azt is, hogy hívod őket.

2010. jún. 21. 18:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.
2010. jún. 21. 19:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok megint. 18:45-ösnek igaza van! A láthatás akadályoztatásáért te is beperelheted,mi az,hogy egész nyáron nem láthatod őket? Egy hónapja váltam,friss még,és én úgy tudom,hogy pl. a gyermektartásdíjat is visszatarthatod,ha akadályt gördít a gyerekeitekkel való kapcsolatod elé.Gondolom párod nem bűöző,vagy nem veszélyes a gyerekekre.Ha beperel,állj elébe,a bíróságon behívják a párod is,és megállapítják,hogy ott lehet veletek.Egyébként csak zárójelben jegyzem meg,hogy én is nő vagyok,de förtelmesnek találom,amikor egy nő,anya,ex-feleség ilyen alpári eszközökhöz nyúl,mint a te volt feleséged.Sok erőt kívánok.Az én volt férjem drog-függő,mégsem tiltom el a gyerektől,de persze én is ott vagyok mindig velük,látni,hogy "tiszta"-e,amikor a Kicsihez jön.De nem tiltom,sőt forszírozom a találkozást.Úgyhogy nyugodj meg,pereljen be,ha akar,úgysem neki lesz igaza,ebben biztos lehetsz.Szegény gyerekek,te nagyon normális apának tűnsz.
2010. jún. 21. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!