Ha egy magyar nő hozzámegy egy külföldi férfihez, hogyan tudja felvenni a férjes nevét?
Azt tudom, hogyha egy magyar pár házasodik össze, akkor a nő hogyan veheti fel a férjének a nevét. Pl: Szabóné Tóth Anna, Szabó-Tóth Anna, Szabó Anna. (Ez nem az én nevem, csak írtam példának).
De egy külföldi férj esetén ez hogy megy?
#11, miért ne lehetne? Nekem unokatestvérem ment férjhez és bizony így hat tagú lett a neve.
Pl: (kitalált nevek) férj: Nagy-Kovács János
feleség: Szabó Katalin Rozália, akkor felveheti így a nevét, hogy Nagy-Kovács Jánosné Szabó Katalin Rozália, tehát hat tagú. De akár a féjnek is adhatnak második nevet is, így az asszony akár lehetne Nagy-Kovács János Istvánné Szabó Katalin Rozália.
Kedves Kérdező!
Ha Európáról beszélünk, akkor ugyanúgy, mint nálunk itthon.
Hogy más országokban ez pontosan hogyan megy, azt nem tudom.
Érdekes lenne megnevezned az országot, ha nem Európa. Utána lehet nézni.
De ha oda kerülne a sor, hogy ezt fogod tenni, el fogják neked mondani úgyis.
Külföldi férjnél, Magyarországon kötött házassságnál ugyanazok a lehetőségek vannak, mint magyar férjnél. Csak ezek jelentős része hülyén néz ki, ezért nem szokták választani.
Smith Johnné
Smith Johnné Kovács Anna
Smithné Kovács Anna
Smith Anna
Kovács-Smith Anna
Smith-Kovács Anna
Kovács Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!