Mi történt velem, hogyan tudnék megnyugodni?
Sziasztok. Próbálok rövid lenni, tanácsra lenne szükségem, mert nem értem mi történt és hogy kéne rendezni magamban bizonyos dolgot. Ott kezdődött a sztori, hogy 26 éves vagyok és apum felhozta, hogy megcsinálhatnám a jogosítványt. Mondtam, nem rossz ötlet, erre felajánlotta azt is, hogy kifizeti a felét. Nagyon örültem, nagyon pozitívan néztem a dologra. Azt mondta elvisz és megtanít vezetni, ettől is teljesen lelkes voltam. Első nap kb 20 percet voltunk, mondhatni jól ment, minden rendben volt, csak egyszer fulladt le a kocsi ahhoz képest, hogy eddig sosem vezettem és azt sem tudtam hogy kell. Másnap ismét kimentünk és kicsit jobban ráléptem a gázra, de semmi veszélyhelyzet nem volt, utána meg is álltam, nem pánikoltam be, de rettentően elkezdett velem üvölteni. Hogy egy utolsó buta szőke is tud vezetni, mit csinálok, azonnal szálljak ki, többet nem is próbálhatom meg. Nem is ez a gond, hanem hogy előtörtek belőlem a régi élmények, amit gyerekkoromban művelt velem. Ugyanez volt, ha rosszabb jegyet kaptam suliban. Ma már ott tartok, hogy ha az egyetemen nem vizsgázom kitűnőre, akkor bepánikolok és stresszelek (pedig 8 éve nem élek a szüleimmel otthon). Annyira felszakadtak bennem ezek a sebek, hogy azon gondolkodom, hogy vissza adom a pénzt és nem jelentkezem be a jogosítványra. Képtelen vagyok.. Már most akkora a nyomás bennem, hogy folyton sírhatnékom van. Lehetséges, hogy ezt valahogy kezelni tudjam magamban? Mit tennétek a helyemben?
Köszi, ha van kedvetek 1-2 tanácsot adni.
Majdnem azt hittem hogy vki más irt helyettem mert nálunk ugyanez a szitu de már 45 vagyok.
Apám mindig orditott mi denert ahogy a Tied, ma is ezt teszi. En mar rettegek ha felhiv miert fog leoltani...Vmi hibat kovetek el, bepanikolok DE: máig nem ertem hogy csinalta, de a jogsi volt az EGYETLEN amikor nem üvöltött, még akkor se mikor picit meghuztam a kocsit. Tudta hogy ha ott akkor üvölt akkor ma nincs jogsim. De hogy ezt a többi esetben miért nem tudta megvalósitani az rejtely.
Nincs sok tanács de az igaz hogy mérgező szülő, ma is egyből sirok ha vmit rámripakodik.
Szia!
Először is sajnállak 😞.
Én a helyedben visszaadnám a pénzét és nem kérném a segítségét!
Valamint, próbálnék minél kevesebb időt vele tölteni.
Persze az is benne van a pakliban hogy anyukáddal kevesebbet találkozol esetleg vele néha elmentek egy kávéra / sütire beszélgetni.
Ha nagyon félsz már és szorongást érzel javaslom hogy fordulj pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!