Mi történt anyával? Hogyan kezeljem a helyzetet?
Érzelmi manipulátor, egy közepesen ügyes fajta.
Az ilyet ki kell röhögni, minden beszólását poénnak kell venni, és röhögni rajta. Egyszerűen nem szabad komolyan venni, ez a kulcs. Másokon akarja kitölteni a frusztrációját, nem szabad engedni neki ezt a játszmát. Bármit mond, ne sértődj meg, ne szomorodj el, ne vágj vissza dühösen, csak röhögnek hogy milyen idiótaságot szólt be megint.
Öcséd helyébe röhögve mondtam volna, hogy Muter, nem tudtad hogy szumósnak készülök? :D A helyedben meg azt mondtam volna, hogy igen, négyes, az ötösért kellett volna egy szivattyú, de rohantam hozzatok, úgyhogy már nem maradt rá idő. ;D
Tudom, hogy nehéz, de az érzelmi manipulátorok és a pszichopaták ellen a humor a legjobb eszköz, azon teljesen kicsorbul a hatalmuk.
Klimax lesz az. Meghülyülnek a hormonhiánytól. Idegbetegség, majd sírás pityogás.
+ manipulatív gyík természet
Hormonpótlást javasolnék.
Érdekes módon működik a gyakori: rányomom a kettesre a pluszt, erre kijön, hogy nulla százalékos.
Én nem hiszem, hogy klimax, sose találkoztam még olyan esettel, hogy valaki a klimax idejére meghülyül, utána meg spontán helyreáll.
Önbizalomhiány. Addig, amíg a másikat szapulja, saját magát erősíti, mint a libikóka: ha te lenn, én fenn. A saját nevelő reakcióm (merthogy nevelni kell) biztos a dühös otthagyás lenne: abban a pillanatban, ahogy beszól, felállni és otthagyni, telefont lecsapni, és tegye ezt minden családtag egyöntetűen. Semmiképpen nem kell hagyni, mert neked árt. Viszont a pszichológiai megoldás ennek pont az ellenkezője: szeretetért kiált (elég kellemetlen, mérgező módon), és akkor nyugodna le, ha folyamatosan, de jó sokáig, az önbizalmát erősítenétek minden módon, amíg el nem hiszi, és egészséges lélekkel már nem lenne szüksége arra, hogy a környezetét a földbe döngölje. Azt nem mondom, hogy én ezt meg tudnám csinálni. A harmadik megoldás, ami a saját példám, hogy tudatosan megértem, és lepereg rólam, elengedem, így jobban el tudom viselni, mert tudom, hogy nem rólam szól, hanem róla. Szerintem ő is megérzi, hogy nem hat rám, nyugodtabb maradok, és csökken a verbális agressziója.
De sajnos a klimax hormoningadozása, hiánya kihat az idegrendszerre.
Sőt menstruáló nők által elkövetett bűncselekménynél is figyelembe veszik. Vagy aki szülés után kárt tesz a gyerekébe. Mert ekkora hatása van a hormonoknak.
Én még nem láttam nőt, aki ne szenvedte volna meg a klimaxot. Persze ezek semmit nem vesznek észre, de a környezetük szenved.
Minden tünet annyira tipikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!