Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyi gyerektartást...

Ki mennyi gyerektartást kap/fizet? (hány gyerekre)

Figyelt kérdés
2018. aug. 15. 10:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%
60-at fizet a párom 2 gyerekre. Ezen kìvül ruhákat minden hónapban. De mivel anyuka elvitte az ország másik felére őket lakni ezért az utiköltség is 40 egy hónapban csak azért h láthassa őket. Asszonynak nem engedek,hogy többet adjon- gyereknek ha kell valami természetes hogy vegye meg ezentúl is.
2018. aug. 15. 11:27
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 10-et fizet, már ha épp olyan kedve van/eszébe jut, és elküldi...
2018. aug. 15. 11:32
 13/24 anonim ***** válasza:
63%

Mi 5 évig nettó 90 ezret fizettünk egyetlen gyerekre.

Júniusban gyerektartás csökkentését kértem és azóta 60 ezret fizetek havonta a 21 éves egyetemista lányomnak.

2018. aug. 15. 11:33
 14/24 anonim ***** válasza:
31%
13.: új feleségnek kell a pénz, mi?
2018. aug. 15. 11:37
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

Két gyerekre a fizetése 40%-a, illetve az annak megfelelő fix összeg. Ez 5 évvel ezelőtt lett megállapítva, azóta nem emelkedett, nem csökkent, fizetése elég sokat emelkedett.

Konkrét összeget nem szeretnék írni.

2018. aug. 15. 11:41
 16/24 anonim ***** válasza:
98%
60 ezret ítéltek meg 3 gyerekre. Soha egy fillért sem láttam belőle, nem is erőltettem, tudtam, hogy nincs miből behajtani. Önmagában attól is sokkal jobb lett az anyagi helyzetem válás után, hogy nem kellett a férjemet eltartanom.
2018. aug. 15. 11:41
 17/24 anonim ***** válasza:
87%
7# vagyok: en azt gondolom ez egyfajta "bosszu" a masik szulo felé, de az szomoru hogy NEM a szülővel tolnak ki hanem a gyerekkel!!!
2018. aug. 15. 11:42
 18/24 anonim ***** válasza:
79%

Én a gyerek perspektíváját láttam.

Bírósági ügy lett belőle, és így sikerült az anyukámnak kiharcolnia 40%-ot. Így lett 150-180 ezer közötti összeg, 2 gyerekre. Ezzel a részéről el volt intézve minden.

Ezen kívül szinte semmilyen egyéb támogatást nem kaptunk tőle, az addigi közös kocsit kisajátította, szóbeli megegyezéseket felrúgta, mindenféle egyéb segítségnyújtást visszautasított jópár évig, effektíve kivonta magát az életünkből nagyjából (pl. amikor eltört a térdem, kórházból akartunk volna hazajutni anyukámmal: "hívjatok taxit, nem verekedem át magam a városon"). Tulajdonképpen megszűnt édesapámnak lenni. Ekkor még gyerek voltam. Eltelt tizenpár év, mostanra kezd picit jobban segítőkész lenni, amikor már mindkét gyereke (én + testvérem) elköltözött otthonról, saját háztartást visz, és nem igazán van segítségre szüksége. Vagy hát nem olyan alapvető szinten, mint akkor lett volna.

Mondanom sem kell, nem ápolok túl közeli kapcsolatot az édesapámmal, és sokat tanultam arról, milyen apuka NE legyek.

2018. aug. 15. 12:03
 19/24 anonim ***** válasza:
57%
14-esnek : igen, kell az új feleségemnek, a kiskorú gyerekemnek és nekem is a pénz.Nem pénzelem tovább exet,aki a 90 ezerből, havi 40et adott az albérletben élő,nagykorú lányomnak,a többit meg magára költötte.
2018. aug. 15. 12:09
 20/24 anonim ***** válasza:
98%

20 ezret kapok egy gyerek után.

Az első 2 évben sokat foglalkozott válás után a gyerekünkkel,fizette a hétvégi programokat, vásárolt neki.

Most már a gyerekkel szinte alig tartja a kapcsolatot, úgy kell emlékeztetnem minden hónapban, hogy utalja a pénzt.

A pénz része kevésbé érdekel (szerencsére nem kenyérre kell...), az jobban fáj, hogy nem foglalkozik a gyerekkel...

2018. aug. 15. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!