Ki mennyi gyerektartást kap/fizet? (hány gyerekre)
Mi 5 évig nettó 90 ezret fizettünk egyetlen gyerekre.
Júniusban gyerektartás csökkentését kértem és azóta 60 ezret fizetek havonta a 21 éves egyetemista lányomnak.
Két gyerekre a fizetése 40%-a, illetve az annak megfelelő fix összeg. Ez 5 évvel ezelőtt lett megállapítva, azóta nem emelkedett, nem csökkent, fizetése elég sokat emelkedett.
Konkrét összeget nem szeretnék írni.
Én a gyerek perspektíváját láttam.
Bírósági ügy lett belőle, és így sikerült az anyukámnak kiharcolnia 40%-ot. Így lett 150-180 ezer közötti összeg, 2 gyerekre. Ezzel a részéről el volt intézve minden.
Ezen kívül szinte semmilyen egyéb támogatást nem kaptunk tőle, az addigi közös kocsit kisajátította, szóbeli megegyezéseket felrúgta, mindenféle egyéb segítségnyújtást visszautasított jópár évig, effektíve kivonta magát az életünkből nagyjából (pl. amikor eltört a térdem, kórházból akartunk volna hazajutni anyukámmal: "hívjatok taxit, nem verekedem át magam a városon"). Tulajdonképpen megszűnt édesapámnak lenni. Ekkor még gyerek voltam. Eltelt tizenpár év, mostanra kezd picit jobban segítőkész lenni, amikor már mindkét gyereke (én + testvérem) elköltözött otthonról, saját háztartást visz, és nem igazán van segítségre szüksége. Vagy hát nem olyan alapvető szinten, mint akkor lett volna.
Mondanom sem kell, nem ápolok túl közeli kapcsolatot az édesapámmal, és sokat tanultam arról, milyen apuka NE legyek.
20 ezret kapok egy gyerek után.
Az első 2 évben sokat foglalkozott válás után a gyerekünkkel,fizette a hétvégi programokat, vásárolt neki.
Most már a gyerekkel szinte alig tartja a kapcsolatot, úgy kell emlékeztetnem minden hónapban, hogy utalja a pénzt.
A pénz része kevésbé érdekel (szerencsére nem kenyérre kell...), az jobban fáj, hogy nem foglalkozik a gyerekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!