Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel nincs saját családom,...

Mivel nincs saját családom, sokszor kérdezik?

Figyelt kérdés

Mivel egyedülálló vagyok (még mindig:) - ezt is szokták mondani), azt sokszor megkérdezik, hogy van testvéred, neki van családja, van gyereke, stb, és mikor megtudják, hogy mindez van, viszont nem tartom velük a kapcsolatot, akkor az az érzésem, hogy emiatt rólam rossz véleménnyel vannak, pedig nem ismernek engem sem, azt sem tudják, mi történt.

Hogy tudom ezt elkerülni? Miért olyan fontos egy ismeretlennek ez, mikor engem sem ismer?

Ti hogy reagálnátok, ha elkezdenének kérdezni erről?

#kiváncsiság #új ismeretség #rossz testvéri viszony #kellemetlen rokonság
2018. aug. 14. 13:33
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Talán azért, mert nincs saját családom, ezért kérdezik a "volt" családomról. Ez tipp.

Az összefoglalást kiegészítem a 2-es válaszból:

"egy mondatban elmondom, hogy miért (...) utána pedig nyomatékosítom, hogy nem szeretnék erről többet beszélni."

Köszönöm ezt neki.

2018. aug. 14. 19:50
 22/25 anonim ***** válasza:
57%
Mond azt, hogy nincs es tema lezarva
2018. aug. 15. 21:24
 23/25 A kérdező kommentje:
Kitagadjam.....?
2018. aug. 20. 17:17
 24/25 anonim ***** válasza:
A vadidegenek csakis azért kérdeznek a Te családodról, hogy a sajátjukéról beszélhessenek. Én konkrétan semmiféle információt nem adok magamról idegeneknek. Minek?? Annyi más téma van, amiről két idegen egymással beszélhet. És mint ahogy nem tárod ki azonnal a hálószoba ajtódat sem akárkinek, így a családiu életedet sem mesélgeted senkinek. Tehát a kérdésre: "Van családod?" a válasz : "Igen élnek még. És neked van?"
2019. márc. 4. 20:47
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, diplomatikus válasz :)
2019. márc. 14. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!