Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki hogyan kezdte a közös...

Ki hogyan kezdte a közös életét a párjával? Új autóval, de albérletben nagy felelőtlenség lenne?

Figyelt kérdés

Igazság szerint mindkettőnknek van családi háza falun. De mivel az egyedülálló anyukáink ott élnek, ezért nem tudunk egyikben sem összeköltözni (megbeszéltük, hogy saját életet akarunk, mert tudjuk jól, hogy esetünkben a generációk együttélése - főleg később babával - megviselné a kapcsolatunkat). Kilakoltatni nyilván nem fogjuk egyikőjüket sem.

Ezért gondoltunk egy saját fészekre. Egy ház megvásárlása és felújítgatása kb 8-10 millióból jönne itt ki. (Vételár min. 6 mill., + kb 2-3 mill. tető, fürdő, stb alap dolgok). Ha szerencsénk van, meg tudnánk valósítani hitelből.

Viszont befigyel az a tény is, hogy tulajdonképpen 2 házra "minek a 3.". Plusz egy normális autó is nagyon kellene, amivel el tudok járni majd a fősulira (jövő ősszel kezdeném), plusz ha babánk lenne, nem lennénk faluhoz kötve orvosilag, stb, lehetne menni bárhová.

Eddig ilyen kb. 1 milliós használt autókkal már kétszer befürdött a párom, mindig csak a pénzt vitte, és nagy távolságokra (nyaralás), vagy hosszú távra (minden nap azzal menni egy jobban fizető munkahelyre) nem lehetett tervezni vele.

Ezért gondoltuk azt, hogy a hitel inkább egy új autóra legyen felvéve, és lakunk albérletben addig, ameddig (csúnyán szólva) valamelyikünk háza ki nem üresedik (az ő anyukája 60, az enyém 50 éves).

Maga az ötlet tetszik is, csak hát kb 70-80 ezer forint egy albérletre egy 160 eFt + 200 eFt fizetéssel ... Hát, nem tudom ... ?!

Plusz, mire bekerülnénk valamelyik családi házunkba, addigra már lehet, hogy a CSOK-ot sem lehet igényelni, eltörlik, stb... De ezt csak ilyen zárójelesen jegyzem meg.

Ötletek, vélemény?

Köszönöm

21/L

2018. aug. 12. 18:35
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Folyt.

És pont, hogy ez egy jó ÖNISMERETRE és ÉRETTSÉGRE vall, hogy tudjuk, hogy a jó, és mint a jó nekünk.

"A fősuli mellett végig dolgozni akarsz?"

Igen, miért ne? Más is végigcsinálta. Eddig is munka mellett végeztem a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzést is, nem mindenkinek olyan megterhelő ;)

2018. aug. 12. 20:07
 12/24 anonim ***** válasza:
38%
Ha pedig valóban a tiétek a ház, a ti neveteken van, akkor miután összeköltözöl a pároddal, legalább egyikőtök házába menjen oda egy albérlő a megüresedett szobába. Hiszen mint tulajdonosnak, jogotok van kiadni. És hiba is lenne elugrani a pénz elől. Hiszen nem vet fel titeket.
2018. aug. 12. 20:08
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Szokásos sztori megint: szerelmes tinilány még tovább sem tanult, még nem is dolgozott egy percet sem az életében, de már az összeköltözést, kocsit, babát vízionálja. *ásít*

Úgyhogy meg is mondom hogy ez menetrendszerűen mit fog eredményezni: 30 évesen ott leszel 1-2 gyerekkel, hitellel a nyakadon, a szüleidnél fogsz lakni, és lehet hogy még szakmád sem lesz. Ha szerencséd van akkor legalább gyerektartást kapni fogsz.

De hogy ne csak károgjak megmondom hogy mit kellene mindig szem előtt tartanod:

a tanulást, a tanulást, a tanulást.

2018. aug. 12. 20:11
 14/24 A kérdező kommentje:

Logikus, amit írsz. De szerintem ez még undorítóbb hozzáállás a szülőkhöz, mint az én mondatom, hogy "majd kiüresedik a ház". Nem fogom őket bolygatni egy hülye albérlővel. Plusz, a szobáinkat sem fogjuk csontig kiüríteni... Úgysem férne el minden eddigi bútorunk az albiban.

*ásít*

Majd ha veszed a fáradságot, hogy az eddigi kommentjeimet elolvasd egy ilyen intelligens válasz előtt, akkor majd rájössz, hogy dolgozok 18 éves korom óta, van már szakmám (sőt, nyelvvizsgám is), nem vizionálok semmit, csupán nem veszek el az átlagos húszévesek szokásos kilátástalanságában (tényleg ezer bocs ezért!), és Mélyen Tisztelt Lenin Úr, kérem, szúrja már ki a szemét, hogy főiskolára szeretnék menni! ("tanulni, tanulni, tanulni")

2018. aug. 12. 20:17
 15/24 anonim ***** válasza:
92%
El vagy szállva magadtól rendesen.
2018. aug. 12. 20:57
 16/24 A kérdező kommentje:

😂

Sajnálom, ha bántót írtam.

De azt ne várja tőlem senki, hogy normális stílusban ne védjem meg, vagy fejtsem ki a véleményem.

2018. aug. 12. 21:08
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Az egyedülálló anyukáitok kinek a házában laknak?
2018. aug. 12. 21:15
 18/24 anonim ***** válasza:
37%

27 voltam, mikor kiköltöztem hozzá.

Svájcban élünk, albérletben.

Autónk nincs, nekem jogsim sem, neki meg újat kell csináltatnia, ami itt érvényes.

Házat maaaajd veszünk, kb. 2-3 év kell, hogy meglegyen a 20% önerő, amit a bank kér hozzá.

Gyerek meg odébb van, de én nem akarok szülni - egészségi okok.

Ő 8000 chf-ot, én 2000-et keresek. A lakásbérlés most 1400/hó.

2018. aug. 12. 21:27
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Hat utolso, ez marhara relevans valasz volt a kerdezo szempontjabol! :D

Mi is svajcban elunk, de ennek kifejtesevel semmire nem megy a kerdezo.

Jah, es 5. Vagyok, csak kivancsisagbol visszatertem valaszokat olvasni.

2018. aug. 12. 23:22
 20/24 anonim ***** válasza:
21%
Releváns volt, mert a kérdező volt rá kíváncsi, hogy ki hogyan kezdte az életét a párjával.
2018. aug. 12. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!