Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ha a férjetek...

Ti mit tennétek ha a férjetek így viselkedne? Vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves lányunk.A férjem állandóan csavarog,hol a öccséhez megy el csak úgy,hol ide hol oda.Nem is ez a baj,hanem az hogy velünk meg alig aéig akar valahova is kirándulni elmenni.Már a váláson gondolkozom.Sokszor hazugságon is kaptam.Már elmondtam neki, hogy ez így nem jó,így nem lehet élni.Úgy érzem nem bízhatok meg benne.Egyik nap is elment az öccséék mert főztek a 8 éves évfordulójuk miatt,de úgy hogy én bent altattam a kislányt és ő meg csak lök egy sms-t hogy elment max 1 óra majd jön.Sztetek ez normális?Mert szerintem nem.
2018. aug. 4. 13:17
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
67%
" De amire te gondolsz, azokat a szerepeket már 400 éve ledobták magukról a nők, nekem már az ükmamámnak se volt fogalma róla, mik ezek." - azért nem kell ekkora időutazást tenni, amit mi általában hagyományos női, férfi szerepeknek, családnak mondunk, az a II. világháború során/után bomlott fel Európában. Egyszerűen az által, hogy mivel a felnőtt férfiak nagy része a fronton volt/vagy hadifogságban/vagy meghalt, a nők jelentős része belekényszerült az addig "férfiszerep"-ként tartott tevékenységekbe is. Ekkor vált tömegessé a nők termelő munkába állása, ezzel az urbanizáció felpörgése, és szűnt meg ezzel a több generációs család is...
2018. aug. 5. 17:06
 32/44 anonim ***** válasza:
79%

31: És az I. világháborúban ez nem így volt?

Vagy a tatárjáráskor?

5000 éve vannak folyamatosan háborúk (már korábban is voltak), mindig a kieső férfiak helyét, dolgát átvették a nők, ez természetes.

2018. aug. 5. 19:11
 33/44 anonim ***** válasza:
50%

31: "az urbanizáció felpörgése"

Attól még az én családom évszázadok óta városi, nem csak a világháború óta, az 1800-as éveke elején élő ük-ükmamáim vagy tanítónők voltak, vagy vendéglősök, vagy vagyonos, birtokos gazdálkodók, vagy fényképész magánpraxisuk volt, tehát lövésem nincs, mit akarsz, ha azt mondod "hagyományos női szerep", mert nálunk már 300 éve híre hamva nem volt ennek a családban.

Szóval verheted az asztalt, de lövése nincsen egy mai nőnek ebből még, miért vagy dühös, és ha nem mondod el, nem fogunk rájönni magunktól.

2018. aug. 5. 19:15
 34/44 anonim ***** válasza:
35%
Nem, az I. VH-ban nem így volt, az ebből a szempontból a fordulópont volt, a "hagyományos" és a "modern" háborúk között. A II. VH molt már teljes egészében "modern" háború. (Az I. VH áldozatainak zömét még a háború-környéki járványok okozták, azok meg nem szelektívek a munkaképes férfiakra...)
2018. aug. 5. 22:00
 35/44 anonim válasza:
73%
Igen a férfinak fell az az egyesüllét,vagy kikapcs dee szerintem a nőnek is..Elvileg ha ö a családfő akkor a család az első majd a többi utána..Ne hagyd mert rosszabb lessz tapasztalatból beszélek..Te vagy az annya ez igaz de ö meg az apja
2018. aug. 5. 22:36
 36/44 anonim ***** válasza:
17%

"azokat a szerepeket már 400 éve ledobták magukról a nők, nekem már az ükmamámnak se volt fogalma róla, mik ezek"

:D Van róla fogalmad, hogy mit jelent az ükmama? Hogy jön ő a 400 évhez? :D

Egyébként miért pont 400? Mi volt az 1600-as években?

2018. aug. 6. 17:24
 37/44 anonim ***** válasza:
10%

36: Semmi köze az ükmamának a 400 évhez, 2 külön dolog.

Kb. az 1600-as évekig vannak a dinasztiánkból családi sztorijaink, kik voltak, hogyan éltek, miket csináltak, innen tudom, hogy már nekik nem volt kapcsolatuk az ún. hagyományos női szerepekkel, ezért már az ükmamámnak se volt halvény segéd fogalma arról, mit kell ezeken érteni, addigra ez teljesen kikopott.

Ezért nekem is csak akkor lesz tudomásom róla, mit akar a nőktől a "kedves" dühöngő férfiember, ha végre elmondja konkrétan, miket várna el, mikre vágyik.:)

Mert így, összefoglaló néven a hagyományos női szerep számomra - és már az ükmamáim számára is - üreshalmaz.

Kéretik konkrétan megnevezni ennek a halmaznak az elemeit.

2018. aug. 6. 19:08
 38/44 anonim ***** válasza:
53%
36: Ha ennyire foglalkoztatnak az évek, az ükmamáim 1800-1860 között születtek.
2018. aug. 6. 19:12
 39/44 anonim ***** válasza:
31%

"lövésem nincs, mit akarsz, ha azt mondod "hagyományos női szerep" ... lövése nincsen egy mai nőnek ..."

Attól, hogy te nem érted, más "mai nők" még nagyon is jól tudják, hogy mi az a "hagyományos női szerep" (függetlenül attól, hogy ők hogyan élnek, vagy mit gondolnak róla) - ez egyszerű általános műveltségi kérdés.

2018. aug. 6. 21:12
 40/44 anonim ***** válasza:
57%
40: Pont egy olyan kijelentésből indult ez a beszélgetés, ami azt panaszolja fel, hogy nem tudják. De nem ám megmondaná, mit szeretne megkapni, veri az asztalt, mért nem kapja meg kérés nélkül. Egyszerű, mert nem tudta az a nő sem magától egyik sem, mire gondol az erről itt panaszkodó férfi, mert otthon már évszázadok óta nem tanítják ezt senkinek.
2018. aug. 6. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!