Udvariatlanság az alábbi kérdés?
Van unokatestvérem lent a Balatonon, akinek van párja és egy pár éves kisgyereke is. Sokat dolgoznak úgy általában hétköznap.
Udvariatlanság lenne a részemről megkérdezni tőle, hogy a barátommal lemehetek-e hozzájuk egy hétvégére?
5 év alatt, egyszer voltam nála a barátommal.
Írtam előbb, hogy szülinap, karácsony alkalmával szoktunk találkozni. Messze lakunk egymástól.
13-as elég rossz lehet a kapcsolatod a testvéreddel.
Kérdező, szerintem nyugodtan kérdezd meg, szerintem a szállást se kell fizetnetek, csak minden mást, ami gondolom alap, hogy kaját meg egyéb szórakozásokat ti álltok önköltségen. Bár ezt gondolom tisztáztátok már párszor.
Nem értem miért lenne kihasználás, én anyummal és a bátyámmal lakok pesten, amikor külfödlről jönnek rokonok, elszállásoljuk őket, pedig nincs plusz szobánk, bár tény, hogy nem kicsi a ház, de nincs annyi ágy, ilyenkor ők hoznak matracot, és elővesszük a mi felfújhatósunkat is. Sőt, még kaját is adunk nekik. És ez fordítva is igaz, mikor mi megyünk hozzájuk. Hát milyen kihasználó önös érdekű bagázs vagyunk aztarohadt:D
Én a helyedben rákérdeznék, mert szerintem ezt meg lehet beszélni normálisan és, ha valami miatt nem szeretné, akkor azt meg tudja mondani. Én nagyon nem bírom mikor valaki mindenre igent mond, utána pedig panaszkodik...ha nem akarja, akkor mondjon nemet, ilyen egyszerű. Gondolja végig és döntse el.
Egyébként mi is szoktunk így menni rokonokhoz, mert ez a legegyszerűbb megoldás, elférünk és olcsóbb, kényelmesebb is. Én a fővárosban lakok albérletben, hozzám is van, hogy bekéretőznek egy-két éjszakára, ha erre járnak. Pénzt nem szoktak kérni, ahogy én sem tenném soha, max. valami kis ajándékkal készülünk vagy meghívjuk a másikat egy vacsorára és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!