Ezzel mit tehetek?
Sokszor észrevettem már magamon, hogy ha valami miatt eleve ideges vagyok akkor megsértek másokat. A szüleimmel is kedvetlenebb vagyok vagy olyanokért húzom fel magam ami miatt nem kellene. Van hogy az adott dolog nincs is kapcsolatban azzal ami idegesít de néha meg igen. A barátomat is pont ma megbántottam rendesen, mert ideges vagyok egész nap, van ami zavar és emiatt vele is ingerültebb vagyok. Főleg ha valami olyat ír amiről eszembe jut a problémám.
Mit csináljak? Nem kellene azért bántani a párom, mégha néha amúgy csak az igazságot mondom is neki kíméletlenül mert nem is konkrétan a problémám miatt vagyok vele bunkó hanem ír nekem valamit és azt is rosszul reagálom le. A másik meg, hogy többet ér ha normálisan beszélem meg a problémám. Már amikor van rá lehetőség de néha meg az is zavar hogy nem tudom annyira igazán senkivel.
Nem akarom őt se bántani de a szüleimmel se akarok bántódást meg veszekedést.
A szüleimmel is nyilván ha bunkó vagyok, akkor ők vagy felhúzzák magukat vagy lehet nem mondanak rá semmit de akkor meg rosszabb lesz. A barátommal meg volt már hogy jogosan veszekedtem de mostanában amúgy olyan jó volt a kapcsolatunk, egyre jobb és nem kellene elrontsam.
Gondolom volt másnak is valami problémája. Van erre valami taktika?
A legfontosabb, hogy gondold át alaposan, mi is zavar. A problémádról pedig inkább beszélgess, beszéld ki magadból, old meg a konfliktusokat, ahogy tudod. Amit pedig nem tudsz megoldani, azt tedd félre, emészd meg, fogadd el, és légy túl rajta.
Az ne zavarjon, ha valamit elrontasz, mert a párod is el fog rontani és mindenki más. Nem kell folyton a tökéletességre törekedni. Emberek vagyunk hibákkal, gondokkal. Minél idősebb leszel, annál több és szerteágazóbb.Ha valóban társra lelsz a bajban, akkor nincs baj. :D Ha nyugodtak a szeretteid, akkor próbálj meg előhozakodni a problémáiddal, mindig fontos az időzítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!