Én vagyok túl problémás?
Elég kényes téma, esélyes hogy túlreagálom.
Arról lenne szó, hogy van egy házaspár, akik a barátaink. Nem a legközelebbi barátaink, de jóban vagyunk. Van 2 kisgyerekük, mindkettő nagyon mozgós. Amikor látogatóba jönnek, folyamatosan figyelni kell rájuk, mert mindent szédszednek.
Pl. Kétmosásnál játszik a nagyobbik a vízzel, úszik minden, a csempén áll a víz amit széthord. Mellesleg alapból vízmániás, az udvaron is locsolás mániája van.
A kisebb ha eszik, több ennivaló van a padlón, mint a szájában vagy az asztalon. Leesik, szétapossa, aztán van hogy megeszi onnan.
Legalábbis 1 órás takarítás vár rám, ha távoznak.
A szülők szerint ez normális. Bár néha látom, hogy nem tetszik nekik, hogy nem lehet enni tőlük és elvárnák, hogy foglalkozzak velük míg esznek. Főleg a kisebbtől nem lehet.
Kihúzogják a fiókokat, mindenhová be(fel)másznak, szóval semmi sem tabu. Nem szólnak rájuk. Az apa szerint vicces, az anya mondja, hogy rosszak, de ezzel le is van zárva.
Kedvelem őket. Soha nem mondtam semmit nekik, se a gyerekeknek sem, hogy pl. ne csinálják ezt vagy azt.
Legyek szigorú, de most komolyan ez a normális?
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
Igen, ez egy elég kényes téma. Nem akarnám megbántani őket. Ezért nem mertem eddig sosem rájuk szólni, hogy ezt vagy azt azért nem kéne...
Persze, hogy vendégségbe szeretnek menni. Addig se nekik kell takarítani a kölykök után.
Állj nyugodtan a sarkadra.
Teljesen jogos a felháborodásod. Nekem öt 7 és 2 év közötti unokahugom és -öcsém van. Gyerek módjára viselkednek, játszanak, de ilyesmit soha, egyiktől se láttam még, se most, se évekkel ezelőtt. Nevelés kérdése.
Én első körben a szülőkkel beszélnék, hiszen a gyerekek valószínűleg nem is tudják, hogy amit csinálnak, az rossz. Ehhez vannak hozzászokva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!