MEddig kell segíteni egy problémás fiatalt a szüleinek? Örökbeadták-ez csak büntudat?
Már megint széthullik a család és képtelen vagyok végignézni.
24 éves a srác, a szülôk 15 (anya) és 16 (apa) voltak mikor megszületett. A nagyszülök teljes mértékben az örökbeadas mellett voltak. Hogy ez ìgy volt e helyes már mindegy. Egy megszakìtâssal de ùjra összejöttek a sz7lök. Van két 10, 11 éves kisfiuk. A srác felbukkant fèl éve kôrül. Persze szìvesen fogadták, nagy álmuk volt ez. De drogos, munkanèlküli, csak kihasználja ôket. Az örökbe fogado szülei nem birták tovább, azt mondják mindent megtettek, de most már elèg.
Ên nagyon sajnálom hogy igy alakult az élete, de tönkretesz mindent maga körül. Ott a két kisgyerek, az ö érdekeiket is nézni kellene. A nagyszülökkel is ujra vita van (volt korábban mosolyszünet) mert ha régen nem ìgy álltak volna hozzá most nem ez lenne, és persze magukat is hibáztatják, köztük is nö a feszültség.
Nem tudom mit tanácsoljak, miben segìtsek? Egyáltalán gonosz vagyok e mert családtagként azt kivánom eltünne a srác? Jogos hogy segiteni szeretnének a racionalitás felett is, nem a két gyerekre kellene koncentrálni?
Hát tudod ebben az esetben talán az lett volna a normális, ha nagyszülők magukhoz veszik 24 évvel ezelőtt a gyereket, és ők nevelik föl, nem pedig vadidegenek. Nem is értem, hogy tud így elfajulni egy dolog. A 15 éves gyerek mellett felnőtt volna, ha mást nem abban a tudatba, hogy az anyja a tesója. Na bumm. Még mindig előrébb lenne, mint így.
Biztos, hogy borzasztó a drogos elhagyott munkanélküli gyerek, és rontja az összképet, de a saját családja tette ilyenné, és kitörölni az életükből nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!