Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális, ha...

Szerintetek normális, ha valakinek nincs bűntudata, hogy tönkretett két családot?

Figyelt kérdés
A nővérem összejött egy nős pasival, aki otthagyta a feleségét (mondjuk elég sok idő kellett hozzá, mire megtette). Édesanyám és én nem néztük jó szemmel a dolgot, márcsak azért sem, mert a pasi 25 évvel idősebb nála. A nővérem felnőtt, nyilván azt tesz, amit akar, de mint a rokonai, szerintem jogunk van véleményt formálni. Sok itthon a veszekedés miatta. Nem akarja otthagyni a pasit, pedig szinte semmit nem tud róla még mindig és nem is érdekli. Csaka szex köti össze őket, de őt ez sem zavarja. Nemrég megkérdeztem, hogy nincs-e bűntudata, amiért tönkretette a férfi családját (25 éves házasságról beszélünk, ahol 24 éves gyerek is van) és azt mondta, hogy nincs. Megkérdeztem, hogy mi lenne, ha ő lenne a feleség gelyében, mire azt mondta, hogy nincs a helyében. Persze, nincs, de attól még beleképzelhetné magát. Meg folyton azt mondja, hogy ne avatkozzunk az életébe. Próbáljuk megállni szó nélkül, de nem megy. Apakomplexusa van, ez jól látszik. Apa nélkül nőttünk fel. Míg meg nem ismerte ezt a pasit, voltak tervei az életben, de már csak az érdekli, hogy ágyba bújjon vele. Ha meg megkérdezem, hogy mi lesz, ha már a pasinak nem megy a szex, arra meg azt feleli, hogy de még megy. Picit sem gondol a jövőjére. És a legjobban az zavar, hogy nincs bűntudata. Meg az, hogy a munkahelyünkön is mindenki tudja és engem zaklatnak az emberek a kérdéseikkel, pedig semmi közük hozzá. De a tesóm azt mondja, hogy ne foglalkozzak velük. De hogy ne foglalkozzak a mindennapi kérdésekkel? Ha nem válaszolok semmit, akkor is kérdezgetnek, ha meg válaszolok, mindig próbálok hárítani, de mégsem hagyják abba. Kérdeztem a tesómtól, hogy bírná, ha őt kérdezgetnék az én magánéletemről, de arra is csak azt mondja, hogy de nem őt kérdezgetik, meg őt nem érdekli, hogy mit mondanak róla. Persze, mert nem neki mondják. Hogyan lehetne már észheztéríteni? Nyilván tiltani nem lehet, mert felnőtt ember, magától kell rájönnie, hogy hibázik, de hogyan?
2018. júl. 25. 06:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%
Ahogy a válaszokat olvasom,ez nem jött be kérdező.
2018. júl. 25. 19:26
 22/30 anonim ***** válasza:
53%

Ez még nem annyira durva.

OFF: Egyik rokonom el.basz.ta a fia lakásának az árát (soha nem fizette ki), a sörözőjüket, a kocsijukat, a lakásuk pedig a sok hitel miatt végrehajtás alatt van.

És amúgy egy szikra bűntudat nincs benne.

A feleség és a fiú idegroncsok.

Éli világát.

Úgyhogy nővéred esete még istenes.

2018. júl. 25. 22:29
 23/30 anonim ***** válasza:
33%
Mint a válaszokból láthatod, normális. Egyebkent, szerintem is, hiszen az ember, alapvetően önző, erkölcsről meg hasonlókról pedig, csak beszelni szokott, nem aszerint elni.
2018. júl. 25. 22:31
 24/30 anonim ***** válasza:
23%

Apakomplexus és kapuzárási pánik...

Ez az a két pszcihés defektus, ami mindig jól kiegészítette egymást. Ebből két dolog szokott kisülni:

Nem jön be, szakítanak, pasi visszasompolyog a feleséghez, vagy

Együttmaradnak, és még 10-20 évig minden jól megy.

A vélemény olyan mint a végbélnyílás: mindenkinek van, senki se kiváncsi a másikéra.

2018. júl. 26. 07:08
 25/30 A kérdező kommentje:
Én nem csámcsogom a nővérem tettein a munkahelyemen. Csak kérdezgetnek róla és kész. Próbálom megértetni velük, hogy ne engem kérdezzenek, ha annyira érdekli őket, kérdezzék a tesómat. Én nem mondok semmit odbent a magánéletéről, ha valaki ezt félreértette. De akivel napi 8 órát dolgozom együtt, azért 1-2 szót csak kell váltanom, úgyhogy nem eshetek neki azért, mert kíváncsi. Ja, és úgy látszik, itt senki sem foglalkozik a rokonaival. Szóval, ha valaki felnőtt, aki már nem kell érdekelnie senkit. Gratulálok nektek! Különben meg tudom, hogy én is hibás vagyok, de mondjátok már, hogy ő nem! Hiszen nem is tart a testvérének! Ha rosszul vagyok, nagy ívben lesz@arja, bezzeg én a gyár végéből is odaszaladtam hozzá, ha baj volt. Meg mióta ezzel a pasival van, nem lehet vele semmiről sem beszélgetni. Régen mindent megbeszéltünk, de ha felhozok valami témát (mindegy, hogy apró, vagy fontos dolgot), akkor látom rajta, hogy fikarcnyit sem érdekli. Tavaly nyáron Győrbe akartunk utazni városnézésre, de a pasi miatt visszamondta. Pedig nem találkozik vele mindennap, szóval nem értettem, hogy miért pont akkor akart vele találkozni, amikorra velem beszélte meg az utat. Ezt csinálja. Megbeszél velem valami programot, aztán visszamondja, mert rájön, hogy inkább megy dugni (nem ugyanabban a műszakban dolgoznak a pasival, úgyhogy nehéz összeegyeztetni, márcsak a szombatozások miatt is). De persze engem ne bántson a dolog, mi? Máskor is volt már pasija, de attól még ugyanúgy a testvére voltam. És attól, hogy nem helyeslem a kapcsolatát, attól még miért kell így viselkednie és nekem miért kell mindent tűrnöm? És értem, hogy a szex nagyon fontos, de ne mondjátok azt, hogy mindennél előbbre való! Régen az anyunak is segített sok mindenben, de már alig teszi ezt. Pedig anyu már idős, segíteni kell neki és ő nem is szekálja. Igen, én szekálom, mert látom, hogy anyu mennyire szenved, amiért a tesóm már nem foglalkozik velünk. Az is érdekel, hogy velem nem foglalkozik, de az, hogy a saját anyját is lassan semmibe vesz, az sokkal jobban bánt. Szóval szegény drága tesócskámat sajnáljam inkább, ne az anyámat, aki sírva fekszik le esténként?
2018. júl. 27. 07:48
 26/30 anonim ***** válasza:
84%
Az érzelmi zsarolás nagyon megy, azt látom.
2018. júl. 27. 08:15
 27/30 anonim ***** válasza:
88%

Azért ez szerintem erősen túl van dramatizálva.

Kérdező. Te olyan jól tudod, hogy mit csinálnak az emberek az ágyukban.

Amúgy nem lennék a helyedben. Ilyen drámai érzékkel megáldva/verve nagyon rossz lehet neked. A testvéred felnőtt ember, aki azt csinál, amit akar, és neked nincs hozzá közöd, bármennyire is szeretnéd. Az, hogy ezt belátod, és nem akarod a testvéred vagináját irányítani, az nem azt jelenti, hogy nem érdekel a sorsa. Mindenkit érdekel annak a sorsa, és hogyléte, akit szeret. Legyen ez szülő, gyermek, testvér, vagy a sarki fűszeres, mindegy. De a szerelmi életébe nem szólhatunk bele. A gyermekedébe sem, nemhogy máséba. Szerelmes, és nem érdekli, hogy ki mit szól hozzá. Igaza is van mellesleg. Ne az alapján válasszon párt, hogy neked, és a munkatársaidnak ki tetszik. Apropó: igenis le lehet őket állítani. Meg lehet mondani nekik, hogy a más életén vagy rágódás nagy -nagy bunkóságra utal, te nem teszed. És pont. Ne legyél már nyuszi. Ha ahhoz elég tökös vagy, hogy a testvérednek állandóan oszd az észt, akkor a kollégáknak is meg lehet mondani a frankót. Bezzeg a testvérednél te vagy a megmondóember, aki hibátlan, és mindig mindent jól csinál. Megsúgom: itt most te hibázod a legnagyobbat. Amit most csinálsz, az jól bevált recept ahhoz, hogy hogy is veszítsd el azt az embert, akit amúgy szeretsz, és nem szeretnél. Meg is van az eredménye, a testvéred nem érzi jól magát veled, ezért lemondja a közös programokat. Azt meg honnan a manóból szeded, hogy dugni megy a pasival? És ha együtt vannak, akkor non-stop dugnak, mint az üregi nyulak? Az már nem is lehet, hogy egyszerűen szeretik egymást, és jól érzik magukat egymás társaságában? Lehet hogy el is járnak ide-oda. De ha nem, persze az sem baj.

Én sem kedvelem a sógoromat. Szerintem kőbunkó, nem is értem, hogy a húgom mit eszik rajta. De mivel már több mint 10 éve együtt vannak, valami nagyon tetszik neki a csávón. Pedig szerintem egy bunkó, együgyü, lusta, igénytelen, primitív ember. De mivel a húgom őt szereti, nekem nincs beleszólásom. Max annyi, hogy magával az emberrel nem beszélek. Köszönünk egymásnak, és ennyi. Szerintem ő sem kedvel engem, de ezért nem sírom tele a párnámat éjjelente. :)

Lépj te is túl a tesód szerelmi életén, és a kapcsolatotok is jobb lesz. És sem mennék olyan helyre, ahol tudom, hogy csak a szekálás vár rám.

2018. júl. 27. 08:27
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem csinal azt amit akar

Felnott let azt jelenti figyelembe veszem a csalad om kornyezetem es az adott orszag Erkolcsi szabalyait

Nem bantom a csaladom

2018. júl. 27. 08:41
 29/30 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, te össze-vissza bagatellizálsz.

Az, hogy valaki nem vájkál a testvére magánéletében, nem azt jelenti, hogy nem is érdekli, mi van vele.

Ami azt illeti, én sem tartom nagyra a sógornőmet, mert egy buta, előítéletes, maradi nő. De már nyolc éve házasok a bátyámmal és nem azt mondom, hogy felhőtlen a kapcsolatuk, de szeretik egymást és a gyerekeiket, dolgoznak, családi programokat szerveznek stb. Eszembe sem jutna beleszólni a magánéletükbe, ha meg valaki állandóan engem kérdezgetne a privát dolgaikról, simán leállítanám. Lehet, hogy ha anyáddal nem dramatizálnátok túl a nővéred magánéletét és nem akarnátok folyton jobban tudni, hogy neki mit kellene csinálnia, ő is többet törődne veletek.

2018. júl. 27. 08:51
 30/30 Savlekotő ***** válasza:
REmélem nővéred felétek se köp már..
2020. nov. 19. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!