Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális, ha...

Szerintetek normális, ha valakinek nincs bűntudata, hogy tönkretett két családot?

Figyelt kérdés
A nővérem összejött egy nős pasival, aki otthagyta a feleségét (mondjuk elég sok idő kellett hozzá, mire megtette). Édesanyám és én nem néztük jó szemmel a dolgot, márcsak azért sem, mert a pasi 25 évvel idősebb nála. A nővérem felnőtt, nyilván azt tesz, amit akar, de mint a rokonai, szerintem jogunk van véleményt formálni. Sok itthon a veszekedés miatta. Nem akarja otthagyni a pasit, pedig szinte semmit nem tud róla még mindig és nem is érdekli. Csaka szex köti össze őket, de őt ez sem zavarja. Nemrég megkérdeztem, hogy nincs-e bűntudata, amiért tönkretette a férfi családját (25 éves házasságról beszélünk, ahol 24 éves gyerek is van) és azt mondta, hogy nincs. Megkérdeztem, hogy mi lenne, ha ő lenne a feleség gelyében, mire azt mondta, hogy nincs a helyében. Persze, nincs, de attól még beleképzelhetné magát. Meg folyton azt mondja, hogy ne avatkozzunk az életébe. Próbáljuk megállni szó nélkül, de nem megy. Apakomplexusa van, ez jól látszik. Apa nélkül nőttünk fel. Míg meg nem ismerte ezt a pasit, voltak tervei az életben, de már csak az érdekli, hogy ágyba bújjon vele. Ha meg megkérdezem, hogy mi lesz, ha már a pasinak nem megy a szex, arra meg azt feleli, hogy de még megy. Picit sem gondol a jövőjére. És a legjobban az zavar, hogy nincs bűntudata. Meg az, hogy a munkahelyünkön is mindenki tudja és engem zaklatnak az emberek a kérdéseikkel, pedig semmi közük hozzá. De a tesóm azt mondja, hogy ne foglalkozzak velük. De hogy ne foglalkozzak a mindennapi kérdésekkel? Ha nem válaszolok semmit, akkor is kérdezgetnek, ha meg válaszolok, mindig próbálok hárítani, de mégsem hagyják abba. Kérdeztem a tesómtól, hogy bírná, ha őt kérdezgetnék az én magánéletemről, de arra is csak azt mondja, hogy de nem őt kérdezgetik, meg őt nem érdekli, hogy mit mondanak róla. Persze, mert nem neki mondják. Hogyan lehetne már észheztéríteni? Nyilván tiltani nem lehet, mert felnőtt ember, magától kell rájönnie, hogy hibázik, de hogyan?
2018. júl. 25. 06:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
52%

Biztos akkor is sokan igy vedenek , ha az o hazassagukba lepett volna bele. Korcsok a mai emberek, na! Nulla erkolcs, mindenkinek szabad mindent, a szajhakat vallon is kell veregetni. :)

En megertem h teged idegesit a novered viselkedese, de vszinu nem tudsz a helyzeten valtoztatni sajnos :(

2018. júl. 25. 08:17
 12/30 anonim ***** válasza:
74%

Már sokan leírták, de:

Egy család/párkapcsolat szétszakadásáért sosem egy kívülálló hibáztatható, hanem az a fél, aki kilépett belőle a kívülálló miatt.

A nővéred életébe ne avatkozz bele ilyen szinten, pláne ne ítélkezz, ne csámcsogj meg pletykálj, mert semmi jogod ehhez.

Ha idegesítenek a kérdések munkahelyen, annyit mondj, hogy nem te vagy az illetékes a megválaszolásukban és pont. A kollégák sem tűnnek túl értelmes embereknek, ha a nővéredet nem merik kérdezni, csak a háta mögött tudnak pletykálni.

2018. júl. 25. 08:36
 13/30 anonim ***** válasza:
81%
Te kibeszéled a munkahelyeteken a nővéredet??
2018. júl. 25. 08:54
 14/30 anonim ***** válasza:
24%
Mi az, hogy "csak" a szex köti össze őket? Nem tudom te milyen kapcsolatban élsz, de egy kapcsolatot a szex tart össze. Ha az nem működik, akkor az már csak szenvedés, nem kapcsolat.
2018. júl. 25. 09:32
 15/30 anonim ***** válasza:
13%

Pontosan, a szex az alapja a kapcsolatoknak. A férfiemberek többsége jól viseli a hisztériás nőket is a mindennapokban, amíg szexuális téren minőséget hoznak, külsejükre is ügyelnek. Ha viszont egy 45-50 körüli magára adó férfi felesége úgy engedi magának a hétköznapokban a minősíthetetlen hozzáállást, hogy már mellette szépsége is megkopott, ágyban sem akar, tud (pl. tág) már kellő minőséget nyújtani, akkor tök természetes, hogy lecserélik.

Ha a gyerekek felnőttek, akkor meg már az sem lehet szöveg, hogy otthagyta a gyerekeit, mert normális 18 feletti annak örül jobban, ha szüleitől önállósághoz kap minél szebb pénzbeni támogatást addig, amíg még tanul.

2018. júl. 25. 10:05
 16/30 anonim ***** válasza:
89%
Az a kapcsolat, amit a szex tart össze, nem kapcsolat. Az első komoly betegség, két hetes kiküldetés tönkreteszi. De ti éljetek ilyenben, hajrá.
2018. júl. 25. 10:10
 17/30 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem itt a legnagyobb probléma a párkapcsolati kapcsolatba beleszóló rokonnal van vagyis Veled/Veletek. A nővéred felnőtt nő semmi közöd a magánéletéhez. A válás ma már mindennapos (sajnos) és a 20+ korkülönbség sem ritka. Ki tudja mi lesz ebből a kapcsolatból. Lehet hogy egy életre szóló kapcsolata lesz és lehet hogy egy év múlva szakítanak. Lényeg az hogy neked mint családnak támogatnod kéne a nővérdet nem fúrni a kapcsolatát.

Apám 72 éves anyám 51 éves én meg 24 éves vagyok. Ha betiltanád az olyan kapcsolatot amilyen a nővéredé akkor én meg se születhettem volna.

2018. júl. 25. 10:29
 18/30 anonim ***** válasza:
69%
Szálljatok le nővéredről, semmi közötök a magánéletéhez. Neked hogy esne a folyamatos kárpálás, hogy hagyd ott a pasidat?
2018. júl. 25. 10:50
 19/30 anonim ***** válasza:
79%

"a munkahelyünkön is mindenki tudja és engem zaklatnak az emberek a kérdéseikkel, pedig semmi közük hozzá. De a tesóm azt mondja, hogy ne foglalkozzak velük. De hogy ne foglalkozzak a mindennapi kérdésekkel?"

Kérdező, nálatok munkahelyen a mindennapi kérdések kizárólag a nővéred magánéletére vonatkoznak? Másról nem is tudtok beszélni a kollégáiddal?

Nekem is volt néhány kollégám, akiknek a mások magánéletén való csámcsogás okozott örömet, na velük legjobb egyszerűen nem foglalkozni. Teljesen igaza van a nővérednek, amikor azt mondja, hogy ignoráld őket. Ha valóban idegesítenek a kérdéseik és nem csak az van, hogy jólesik mártírkodni meg a szegény áldozat szerepét játszani, hogy "jaj mindenki engem kérdez a nővérem magánéletéről", akkor tedd nyilvánvalóvá számukra, hogy nem vagy nyitott a hülyeségeikre. Egyúttal pedig te is szokj le arról, hogy a nővéred magánéletében vájkálsz és ne akarj benne bűntudatot kelteni meg mindenféle mögöttes valótlanságokat belemagyarázni a kapcsolatába, akkor sem, ha nem tetszik neked, ahogy ő él. Feltételezhetően ő sem akarja előírni neked, hogy kivel lehess együtt és kivel ne, miken gondolkodj, miért legyen bűntudatod stb.

2018. júl. 25. 11:31
 20/30 anonim ***** válasza:
62%
Jut eszembe, melyik a mások család, akit tönkretett a nővéred? Mert a tieteket ti teszitek tönkre anyáddal, hogy belejártatjátok az ugatásotokat nővéred magánéletébe.
2018. júl. 25. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!