Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, ha nem tudunk...

Mit gondoltok, ha nem tudunk segíteni a gyereknek a tanulásban az nagyon ciki?

Figyelt kérdés

arra gondolok, ha mondjuk tanulnak valamit pl. matematikából és tölünk szeretne segítséget, de mi már elfelejtettük azokat, nagyon rombolja számára a szülöi tekintélyt? Nem fog lenézni minket, hogy "a szüleim ezt sem tudják ezért nem is okosak"?

Most biztos hülyének néztem de én félek ettöl!

22/L (27 hetes)

2010. jún. 19. 09:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valamit nem tudsz, és megmondod, hogy te ezt már nem tudod, az nem ciki. Az a ciki, ha úgy csinálsz, mintha tudnád, aztán az iskolában leég vele a gyerek, hogy mégsem jó úgy.
2010. jún. 19. 10:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy én borzasztóan rossz matekos voltam mindig is, inkább a humán tárgyakhoz értek. Ha a matekkal gondja lesz (mármint általánosban), akkor anyukámhoz fogom irányítani (ő tanár), de pl. az angollal nem lesz gondja, amíg engem lát :) Vagy az irodalom tanulás, az sem lehet problémás. Nyelvtanban nem vagyok nagy zseni, mármint jó a helyesírásom, de a mondatelemézést már akkor sem értettem,a mikor hetedik osztályban tanultuk (meg az egyetemen sem értettem sosem, de azért valahogy megtanultam, elmagyarázni viszont nem tudnám), de megvannak rá az embereim, akik értik, tudják :) Ja, és senki nem tud olyan jól történelmet magyarázni, mint apukám :) Hát, tanár famíliába születtem, ez magában hordozza azt, hogy mindig van segítség a tanulási problémákra. De egyelőre a fiacskám még szép magyar anyanyelvünket igyekszik elsajátítani, van még egy pár évünk a sinus függvényekig :D
2010. jún. 19. 10:51
 13/18 anonim ***** válasza:
nekem se tudnak sokszor segíteni szüleim, sőt engem kérdeznek erről arról, de nem nézem le őket.. mire odajutok, én is tuti elfelejtem :D
2010. jún. 19. 10:56
 14/18 anonim ***** válasza:

Velem soha nem tanultak a szüleim, az öcsémmel kellene, mert ő nem jó tanuló, de se türelmük, se képességük nincs arra, hogy elmagyarázzák neki a dolgokat úgy, hogy meg is értse. Minden próbálkozás kudarcba fullad.

Ezért én szoktam tanítani, ha kell, ez úgy szokott kinézni, hogy ha hazajön, ebéd közben megbeszéljük, hogy mi volt a suliban. És mit kell tanulni. Ha olyan téma, amiben nem vagyok teljesen biztos, akkor elkérem a füzetét-könyvét, és amíg pakol vagy megnéz egy rajzfilmet, vagy megírja azt a házit, amit nélkülem is ért, átolvasom az anyagot. Általában ilyenkor beugrik, miről van szó, de pl. ha történelemből kell valamit tanulni, akkor az évszámokat mindig puskázom a jegyzetéből. Lehet úgy csinálni, hogy ne vegye észre, amíg ő is olvassa, addig vele együtt olvasom, amikor kikérdezem, akkor meg magam elé veszem. Mondtam neki (egyébként igaz is), hogy mi másképp tanultuk ezeket a dolgokat, ezért muszáj néznem a füzetéből, hogy ők pontosan hogyan.

De a legtöbb tárgynál erre sincs szükség, mert mire ő megtanulja úgy-ahogy a dolgokat, már te is tökéletesen tudod. Én olyan dolgokat tanultam meg így, amiket esküdni mernék, hogy nekünk egyáltalán nem mondtak el a tanárok :)

Szóval ne parázz :)

2010. jún. 19. 11:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz tőle te magad sem túl sokat, akkor nem fogja érdekelni.

Az egyik barátnőm anyja fiatalon nem tudott tanulni.

A lányát arra biztatta, hogy tanuljon minél tovább.

Segíteni persze nem tudott neki semmiben, takarítani járt meg egyebek, hogy egyáltalán magukat fenntartsák.

A lánya nem nagyon akart sokáig tartani, jobbnak látta, ha dolgozni kezd 18 évesen, az anyja azonban rábeszélte, hogy támogatják továbbra is, menjen egyetemre.

Az egyetem azonban nehéz volt, a szülők semmiben nem tudtak segíteni, de az anya szét szekálta a lányát azzal, hogy csak így lehet több és így fog boldogulni az életben.

Na persze a munkaerő piac azóta megváltozott, az adott diplomával a barátnőm nem keres semmit, teljesen elhagyta a pályát.

Az anyja erre megutálta és a másik gyerekével áll csak szóba, azt is támogatja.

Szóval az nem baj, ha nem tudod a matekot, de ne akard, hogy a gyerek egyetemet végzett matektanár legyen.

Ne akarj tőle olyat, amit te magad sem tudtál elérni, mert benned sem volt benne erő, kitartás és tehetség.

2010. jún. 19. 11:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem apukám még mindig tud segíteni matekból meg fizikából, pedig már 9-edikes vagyok. De azért általában elég sokat kell gondolkoznia :D
2010. jún. 19. 11:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Anyu se tud bátyámnak, pedig anyu a műszaki egyetemre járt, mondjuk tesóm phd-s matematikus
2020. márc. 19. 13:06
 18/18 anonim ***** válasza:
általános sulis matekot, átlag IQ-val, illene érteni
2020. márc. 19. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!