Mit gondoltok, ha nem tudunk segíteni a gyereknek a tanulásban az nagyon ciki?
arra gondolok, ha mondjuk tanulnak valamit pl. matematikából és tölünk szeretne segítséget, de mi már elfelejtettük azokat, nagyon rombolja számára a szülöi tekintélyt? Nem fog lenézni minket, hogy "a szüleim ezt sem tudják ezért nem is okosak"?
Most biztos hülyének néztem de én félek ettöl!
22/L (27 hetes)
Velem soha nem tanultak a szüleim, az öcsémmel kellene, mert ő nem jó tanuló, de se türelmük, se képességük nincs arra, hogy elmagyarázzák neki a dolgokat úgy, hogy meg is értse. Minden próbálkozás kudarcba fullad.
Ezért én szoktam tanítani, ha kell, ez úgy szokott kinézni, hogy ha hazajön, ebéd közben megbeszéljük, hogy mi volt a suliban. És mit kell tanulni. Ha olyan téma, amiben nem vagyok teljesen biztos, akkor elkérem a füzetét-könyvét, és amíg pakol vagy megnéz egy rajzfilmet, vagy megírja azt a házit, amit nélkülem is ért, átolvasom az anyagot. Általában ilyenkor beugrik, miről van szó, de pl. ha történelemből kell valamit tanulni, akkor az évszámokat mindig puskázom a jegyzetéből. Lehet úgy csinálni, hogy ne vegye észre, amíg ő is olvassa, addig vele együtt olvasom, amikor kikérdezem, akkor meg magam elé veszem. Mondtam neki (egyébként igaz is), hogy mi másképp tanultuk ezeket a dolgokat, ezért muszáj néznem a füzetéből, hogy ők pontosan hogyan.
De a legtöbb tárgynál erre sincs szükség, mert mire ő megtanulja úgy-ahogy a dolgokat, már te is tökéletesen tudod. Én olyan dolgokat tanultam meg így, amiket esküdni mernék, hogy nekünk egyáltalán nem mondtak el a tanárok :)
Szóval ne parázz :)
Ha nem akarsz tőle te magad sem túl sokat, akkor nem fogja érdekelni.
Az egyik barátnőm anyja fiatalon nem tudott tanulni.
A lányát arra biztatta, hogy tanuljon minél tovább.
Segíteni persze nem tudott neki semmiben, takarítani járt meg egyebek, hogy egyáltalán magukat fenntartsák.
A lánya nem nagyon akart sokáig tartani, jobbnak látta, ha dolgozni kezd 18 évesen, az anyja azonban rábeszélte, hogy támogatják továbbra is, menjen egyetemre.
Az egyetem azonban nehéz volt, a szülők semmiben nem tudtak segíteni, de az anya szét szekálta a lányát azzal, hogy csak így lehet több és így fog boldogulni az életben.
Na persze a munkaerő piac azóta megváltozott, az adott diplomával a barátnőm nem keres semmit, teljesen elhagyta a pályát.
Az anyja erre megutálta és a másik gyerekével áll csak szóba, azt is támogatja.
Szóval az nem baj, ha nem tudod a matekot, de ne akard, hogy a gyerek egyetemet végzett matektanár legyen.
Ne akarj tőle olyat, amit te magad sem tudtál elérni, mert benned sem volt benne erő, kitartás és tehetség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!