Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nagyon ciki? Mit...

Szerintetek nagyon ciki? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Arról van szó h 17 éves lány vagyok, már 1 éve van barátom és már többször felmerült témának ( leginkább köztem és az anyja között meg az én anyám között) a főzés. Az én anyukám soha nem engedett semmit csinálni mert jaj még felgyújtod a lakást. szóval teljesen ki voltam a konyhából zárva. ha nem volt itthon mondtam h csinálok valamit de ő neem isten ments várj meg max csinálj melegszendvicset. Így hát nem tudok jóformán semmit. ami csak azért gáz mert ha már én vagyok a lány tudjak már legalább alapvető dolgokat csinálni. És elég kellemetlenül érzem magam ha pl a barátomnak kéne kaját csinálnom és nem tudok mit. Főleg h ő tud ezért a helyzet még rosszabb. Kezdjek neki gyorsan recepteket tanulni vagy 17 évesen annyira nem ciki még ha az ember nem forog otthonosan a konyhában?
2011. nov. 10. 17:24
 1/10 LadyLee ***** válasza:
91%

1. Nem ciki, én szerintem kb. 21-22 éves koromig a lábam be nem tettem a konyhába.

2. Nem nagy ördöngőség ám a főzés. Javasolom Stáhl Judit könyveit, mert nagyon részletesen, szájbarágósan írja le, hogy mit kell csinálni (honlapja is van, ha nem akarsz pénzt költeni szakácskönyvre). Illetve az alapokhoz javasolnám még a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvet.

2011. nov. 10. 17:29
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

Hát.. érdekes anyukád van.

Nem az a ciki ha nem tudsz főzni.Te se fogsz örökre otthon lakni, és mire eljutsz odáig h elköltözöl, addigra jó ha tudsz főzni, mert el kell magad látnod.

2011. nov. 10. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

én kb. bő egy éve kezdtem el főzni tehát 21 évesen .. de csak azért mert a férjem elkezdett dolgozni suli mellett és így már illik elé rakni vmit azokon a napokon mikor jobban ráérek mint ő.. tehát szerintem semmiről nem maradsz le :D főzni 80 évesen is megtanulhatsz szerintem amíg nem vezetsz háztartást nincs nagy jelentőssége

nálunk amúgy anyám miatt undorodtam az egésztől soha nem volt semmi elég jó neki így egész kamasz koromban elkerültem a konyhát.. majd mikor 2-en lettünk és rájöttem ha nem b@..ogat akkor nem is nyűg :) azóta szeretek (ha van időm) finomakat készíteni.. pedig általában nem is eszek belőle mégis jóérzés hogy örül neki a másik

2011. nov. 10. 17:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem gáz :)

Vannak olyan párok (igaz ritka), ahol csak a férfi főz.

Lesz még időd megtanulni. :)

2011. nov. 10. 17:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát én ugyan magamtól nem mentem a konyhába, és a mai napig is utálom a dolgot, de elég hamar megtanul az ember főzni, ha rákényszerül. :D

Középsuli után elkerültem egyetemre ugye, aztán elég hamar meguntam a műkajákat. :D

Szerintem semmi ciki nincs benne, az ismerőseim zöme nem tudott főzni a te korodban, max rántottát.

amúgy ha csinálni nem is hagyja anyud a dolgokat, nézni még nézheted, az is valami, esetleg kérd meg barátod anyuját, hogy tanítson. Legalább nem lesz olyan vita köztetek, hogy náluk ez nem így szokás. XD

2011. nov. 10. 17:41
 6/10 anonim válasza:
Nálunk is én főzök (ffi) én nem baj egyáltalán, viszont ha az anyósjelöltet zavarja, hogy nem sürögsz-forogsz a konyhában akkor valami bonyolult, egyedi kajával kényeztesd el egyszer a barátod segítsen és mindenki boldog lesz.
2011. nov. 10. 17:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Talán 100 évvel ezelőtt ciki lett volna, de a mai világ nem a konyhatündérségről szól. Akkor a nők voltak a tűzhely és a családi fészek "őrzői". Ma, amikor a nők ugyanúgy dolgoznak ezt már nem lehet elvárni. Szerintem. Viccre kell venni és mond el, hogy mennyi mindent tudsz csinálni: tojásrántotta, tea, sima rízs, krumplipüré, virsli...aki ezek mellett éhenhal, az meg is érdemli:)))
2011. nov. 10. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:

nem gáz, én úgy két éve léptem először konyhába, azóta már profi vagyok, hehe

21n

ja, és az se gáz, hogy a barátod jobban főz nálad (egyenlőre) mert hát hol van az leírva, hogy neked kell csinálni :) majd te mosogatsz :)

2011. nov. 10. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem kérd meg a barátod anyukáját, hogy segítsen neked! biztosan örülne neki!
2011. nov. 11. 10:21
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :D kicsit megkönnyebbültem
2011. nov. 11. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!