Mit gondoltok, ha nem tudunk segíteni a gyereknek a tanulásban az nagyon ciki?
arra gondolok, ha mondjuk tanulnak valamit pl. matematikából és tölünk szeretne segítséget, de mi már elfelejtettük azokat, nagyon rombolja számára a szülöi tekintélyt? Nem fog lenézni minket, hogy "a szüleim ezt sem tudják ezért nem is okosak"?
Most biztos hülyének néztem de én félek ettöl!
22/L (27 hetes)
nyugi, amit a gyerek az első iskolás éveiben tanul, abban biztos tudsz majd segíteni (olvasás, összeadás, kivonás stb), ilyenkor még úgyis fogsz neki segíteni.
aztán amikor nagyobb lesz és eljut a bonyolultabb dolgokhoz,akkor lehet nem is fog tőled segítséget kérni, ha mégis, belenézhetsz hogy mit vettek az órán és abból valószínű eszedbe jut,hogy hogy is volt az. ha mégsem, meg fogja érteni,hogy bocs kicsim,de ezt már mi régen tanultuk és nem emlékszem hogy volt - ilyenkor ajánlhatsz neki mást,aki tudja
de kár ilyenen előre aggódni!
Hol vagy még ettől? Még neked vérprofinak kell lenni ebben!
A gyerek általában egyáltalán nem követeli, hogy korrepetálja apa-anya :) Ha nem megy neki, fogadtok neki magántanárt. DE lehet, hogy színötös lesz!
Te se nézed le szüleidet, ha nem tudják betéve a periódusos rendszert!
Mindig is tudtam, hogy apuhoz kb. általános alsóban mehettem volna matekból segítséget kérni, de irodalomból meg történelemből zseni volt. Anyu meg szerintem a honfoglalás évét sem tudja, de szórakozásból sokszor egyetemi matekpéldákat csinál, profi fizikás, kémiás, viszont olyan rosszul magyarázott, hogy zokogtam minden közös tanulásnál. Tudtam, hogy egyik területen egyikük nagyon jó, de emiatt ugyanúgy becsültem és felnéztem rájuk, mert tudtam, hogy a szakmájukban nagyon jók és attól meg engem sem szeretnek kevésbé, mert nem tudják a cosinus tételt vagy a világháború eseményeit. Amikor nagy volt a baj, akkor magántanárhoz jártam, szóval megoldották.
A matekpéldákkal az én gyerekem is bajban lesz, pedig én tanár vagyok, csak éppen humán szakos. De majd jóban lesz a matekos kollégáimmal:))
köszönöm a válaszokat!:) tudom, hogy még messze vagyok ettöl, csak mivel már most sem nagyon emlékszem a tananyagra, az idö elteltével ez a maradék tudás is halványodik. Az általános iskolásra igen, csak a késöbbire egyáltalán nem. Abból indultam ki, hogy az én szüleim nagyon okosak és nekem rengeteget segítettek, hogy ne kelljen külön tanárhoz járnom, és felnéztem rájuk az eszük miatt. Ezért nem tudtam, hogy fordított esetben mi a helyzet.
Akkor picit megnyugodtam, hogy ettöl nem fog lenézni minket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!