Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van alapvetően kevesebb...

Miért van alapvetően kevesebb esélye párt találni egy olyan nőnek, aki átlagon felül iskolázott, pl. több diploma, nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Miért hiszik azt az emberek, hogy már területen deficites, vagy el van szállva magától?
2010. jún. 18. 23:58
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

"Hát talán azért, mert sok diplomázott nő lenéz egy szakmunkást, meg az anyuci apuci se örülne neki ha a kislánya lealacsonyodna egy ilyenhez! "

sok diplomás pasi meg lenézi a szakmunkást, sok pasi meg alapból lenézi a nőket. sok hozzászólásból az derül ki, hogy az normális ha egy párkapcsolatban egyik fél lenézi a másikat, de csak akkor ha a férfi nézi le a nőt. hát szerintem meg az nem párkapcsolat hanem szexen alapuló dominancia viszony, vagy nem tudom.

2010. jún. 19. 15:19
 32/41 anonim ***** válasza:

"én sem vagyok biztos benne,hogy a szakmunkás pasi,akivel kavartunk,nem azért ilyedt meg és rohant vissza az exéhez,mert én egyetemre járok őneki meg esélye sincs jobb melóra mint az amit csinál( utálja sajnos,pedig jó szakmája van és én nem néztem őt le,sőt,felnéztem rá!!)

ő is egyetemre szeretett volna menni anno,de nem vették fel.

szóval ennek ellenére tuti irigyelt engem,hogy én meg élhetek az álmaimnak. És saját lakásom van huszonévesen ők meg nyögik a hitelt az asszonnyal meg a gyerekkel. És él az unalmas,possadt életében én meg szárnyalok (sokkal fiatalabb vagyok nála)"

Exe volt vagy felesege? Mert mindket szot hasznaltad. Ha utobbi, nem dicsekednek a helyedben egy hazas emberrel valo afferral... lehet, hogy nem megiJedt vagy irigykedett, csak rajott, hogy nem kellene felrelepni csalados emberkent?

2010. jún. 20. 17:33
 33/41 anonim ***** válasza:

Nme is tudom apumnak megvan-e az érettségije, de szakmunkás volt és lakatosi végzettsége van, de állítom hogy bárkivel eltud szinte bármiről beszélgetni mert olyan inteligens (a könyveket falja, mindig legalább 10köny van az éjjeli szekrényén) és imád rejtvényt is fejteni, anyumnak érettségije is van, de ő annyira nem olvasott mint apum, és már 26éve együtt vannak. Nekem is magas az általános intelligenciám, és a barátom is művelt ember, ha butább lenne mint én nem biztos, hogy együtt lennénk, mert számomra nagyon fontos hogy művelt legyen a párom. A diploma teljesen más dolog, ő lehet, hogy egy dologhoz nagyon ért de a többi témában teljesen járatlan.

Az okos nők, hidegek, zárkózottak, és túl unalmasak, gondolják sokan.

2010. jún. 20. 23:21
 34/41 anonim ***** válasza:

17:33-nak: már otthagyta a nőt,de nem miattam,hosszú. De aztán a gyerek miatt lelkifurdalása volt. Nem is értem,ez miért fontos? Így is,úgy is egy kis fszkalap marad :S

Soha nem néztem egy pasiban,hogy mi a végzettsége. Nem érdekel. Sokkal fontosabb hogy szeressen és ne alázzon meg! De úgy tűnik,egyesek erre élveznek :S

2010. jún. 21. 07:17
 35/41 anonim ***** válasza:
49%

Mert a férfiak félnek az okos nőktől. Itt nem csak a többdiplomáds, nyelvvizsgás nőkre gondolok, hanem arra is, ha egy nő talpraesett, képes logikusan gondolkodni. Ez egy ősi ösztön, félelem; az ősemberek versengtek egymással, hogy ki a jobb vadász, kinek van több gyermeke, stb. A matriarchális társadalmakban ugyanez a versengés figyelhető meg. Szóval, a férfiak ezért is gondolhatják azt, hogy a nő legyőzi őket, mert képzettebb.

Ezen kívül más ötletem nincs, viszont örökérvényű dolog, hogy lehet akárki bárhány diplomás, ha nincs meg az alapvető intelligenciája, kenheti a hajára az egészet.

2010. jún. 22. 17:25
 36/41 anonim ***** válasza:
Azért is nehezebb, mert a diplomás lányok már általában idősebbek, a férfi, fiu aki korban hozzáillik még idősebb. Ha egy férfi sokáig volt egyedül, (nem volt még nős) nehezen adja fel önállóságát, kényelmét. Tudomásul kell vennünk azt a tényt is, hogy nők többen vagyunk, és előny a férfiaknál van, válogathatnak.
2010. jún. 22. 17:34
 37/41 anonim ***** válasza:
23%

A kérdésedben ott van a válasz.

Mert átlagon felülinek tartják magukat(de csak ők gondolják magukat annak, msáok nem).

És nekik is csak átlag feletti pasi kell.

Van sok ismerősöm.

Akinek több diplomája van, főleg büfészaknál, az folyton emlegeti. Nem a tudásával kérkedik, hanem a papírral.

Semelyik pasinak nem hiányzik ez.

Másik kérdés meg hogy ők azok akik egy rántottát is képesek elrontani.

Szóval papírban erősek, de a hagyományos női szerepekben gyengék( de azt elvárják hogy a párjuk férfi szerepben erős legyen - kettős mérce khm)

De a lényeget leírták már: A többdiplomás nők nagyobb részének fontos hogy a pasija is hasonló státustú legyen, míg fordítva a külső a fontosabb

2010. jún. 22. 18:55
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

1.Mert csak 35 éves körukban kezdik el keresni

2túlzott elvárásaik vannak, vagy ezt hiszik róluk

3.ebben a korban a normális pasiknak már van párjuk pasiból kevesebb van mint nőből, csak a kevésbé normálisak maradnak

2010. jún. 22. 20:41
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

a férfiak szeretik azt érezni, hogy ők az okosak, az ászok.

ennél jobb választ sajnos még nem találtam, pedig lehangol, mivel én is férfi vagyok. :/

de ha jól tudom, pl. a csapatépítésnél tanítják, hogy nem csupa "sztárokból" kell összeállítani egy csapatot, mert kioltják egymást - két dudás nem fér meg egy csárdában, stb. tehát érdemesebb szerényebb képességűeket is felvenni, hogy más erők is dolgozzanak, akkor kiegészítőleg hatnak egymásra a tagok, és jobban együtt tudnak dolgozni, mintha "3 feje lenne a csapatnak".

talán van ebben valami a párkapcsolatokra nézve is...

u.i. van egy fiatal, szorgalmas, jófej orvostanhallgató fiú ismerősöm :)

2010. jún. 23. 01:39
 40/41 anonim ***** válasza:

Aha. Akkor most már sejtem, mért nincs pasim. :)) Sz*r ügy, de ez van.

Egyébként igen, sokáig tanultam, tanulok (25 éves nő vagyok), azt hiszem, az átlagon felülinél iskolázottabbnak mondhatom magam. És valóban van benne valami, hogy magasra teszem a mércét. Nem tartom magam emiatt sznobnak, de igenis fontos, hogy a párom is értelmiségi legyen. DE! Nem kritérium ez. Ha egyszer találkoznék olyan férfival, aki nagyon megfog, beleszeretek, jól működik a dolog -- és mondjuk "csak" középfokú végzettséggel rendelkezik -- nem hiszem, hogy ez visszatartana. Az azonban tény, hogy elsősorban a "hasonszőrűek" között keresgélek, mert benne van az emberben az, hogy "hasonló a hasonlónak örül", ugyebár.

Volt olyan pasim, aki el volt ájulva az iskolázottságomból (ő is magasan kvalifikált, intelligens ember volt), és volt olyan is, akit szemmel láthatóan zavart, hogy "férfias", műszaki szakon is megállom a helyem. Ez változó.

Aztán még annyit fűznék hozzá, hogy nekem személy szerint tényleg problémát jelent az, hogy felnézzek a férfiakra. Sokáig azt hittem, nem tudok. Egyszer találkoztam valakivel, aki idősebb volt nálam (na jó, azért nem évtizedekkel, de 7 évvel), az az emlegetett férfi, akiről mondtam, hogy nagyon tetszett neki a hátterem. Na, ő volt az első, akire én is fel tudtam nézni. És örülök, hogy belőlem sem hiányzik ez a képesség. :)

A hagyományos női szerepekkel valóban problémáim vannak, ez mondjuk a családi hátterem miatt is van főleg. Főzni nem nagyon szoktam, de sütni pl. szeretek. :) Egyébként meg gyakorolgatom -- mármint azt, hogy lélekben is nőiesebb legyek kissé (külsőleg már az vagyok egy ideje).

Remélem, tudtam némi hasznosat hozzáfűzni. Sok boldogságot, sikeres párkeresést minden átlagon felül iskolázott nőnek! :) (Meg mindenki másnak is.)

2010. dec. 7. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!