Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van alapvetően kevesebb...

Miért van alapvetően kevesebb esélye párt találni egy olyan nőnek, aki átlagon felül iskolázott, pl. több diploma, nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Miért hiszik azt az emberek, hogy már területen deficites, vagy el van szállva magától?
2010. jún. 18. 23:58
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
81%

nem szeretik a pasik, ha a nők okosabbak náluk

nem szeretnék okosabb lenni bizonyos tekintetben a pasimnál, mert akkor sokkal kevésbé tudnék rá felnézni

2010. jún. 19. 00:45
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Én iskolázottabb vagyok a páromnál, de mégis ő az okosabb, és ez jó mert így van mire felnéznem.

Ha összevesznénk bajban lennék, mert nehéz hozzá hasonlót találni, pedig ő sem egy agytröszt, de szerintem az átlagnál jóval okosabb, csak lusta sulikba járkálni, mert kicsit el van kényeztetve. Viszont sokat olvas, folyamatosan fejleszti az agyát és ez meg is látszik.

Tehát azt akarom mondani ezzel, hogy az iskolázottság nem jelent semmit. Ugyanúgy van esélye.

Inkább azt tudom elképzelni hogy nem tesz semmit azért, hogy szeretetreméltó legyen.

A pasikkal kell néha incselkedni, viccelgetni, azt csípik.

2010. jún. 19. 01:03
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy túl komoly és ambiciózus, nincs benne semmi lazaság, és ezért hiszik azt, hogy el van szállva magától.
2010. jún. 19. 01:05
 14/41 anonim ***** válasza:
62%

Ez így hülyeség. Mit értesz több diplomán? Több büfészakot? Azt eleve komplexusosok szoktak akarni. Egy normális diploma esetleg doktori fokozat nem hiszem, hogy hátrány.

Buta pasit butáknak könnyebb összeszedni, okos pasit okosaknak. Csak ha valaki pl. buta, csak van egy csomó sulija akkor tök esélyes, hogy elszállt és értelmesebb pasit akar magának mint ami illik hozzá.

2010. jún. 19. 01:17
 15/41 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem egyrészt azért, mert az ilyen nőknek már eleve nagyobbak az igényeik, mivel valószínűleg tájékozottabbak, előrelátóbbak is (a pasi iskolázottsága, jelleme...stb). Míg a pasikat lekötheti egy-egy érdekeltségi kör, szinte csak ennek is élhetnek, a nőket gyakorlatiasabb életre nevelték, ezért előrelátóbbak a nők. (Pl. Tanulás mellett is megtanulnak főzni, alapvető fenntartásukat biztosítani, vasalni...stb, amit a pasiknak az anyuci intéz.) Másrészt szerintem a nők okosabbak a velük azonos végzettségű férfiaknál, de valamiért a mostani társadalom a férfiaknak kedvez, így az eredmény: egy magasabb végzettségű férfi szellemi szintje összeillik a vele kicsit alacsonyabb végzettségű nőével. Ebből következik, hogy a magasabban iskolázott férfiak közt már megszokott, elfogadott a társadalomban alacsonyabb végzettségűvel házasodni, a többi egyszerű matematika, kikövetkeztethető, hogy a magasabban iskolázott nőknek melyik rétegből mennyi marad, és ebből mennyi felel meg... (Remélem érthető az okfejtésem így az éjszaka közepén.)
2010. jún. 19. 01:54
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több diplomám van, szám szerint három, nyelvvizsgám ugyanennyi. Épp az ellenkezőjét tapasztalom, hogy nagyon is könnyű párt találni. Mondjuk, mindig olyan körökben mozogtam, ahol 90 százalékban olyan emberek találhatók, akikkel szívesen barátkoznék, vagy alakítanék ki párkapcsolatot.
2010. jún. 19. 03:17
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legjobb barátnőm, 4 nyelven beszél ebből 3 anyanyelvi szinten és a maradék egyen sem adják el a piacon...diplomás és csinos. Ahogy az egyik ismerősünk mondja, túlképzett, azért nem talál magának normális faszit.

Volt már alkesz prof. az életében, pedofil színész, kétarcú fogorvos...mind visszavándorolt tőle az exéhez...és nem tudjuk miért.

Van neki egy tőle lényegesen alacsonyabb szinten álló iskola szempontjából barátja akivel jól megvannak de a pasinak komoly potencia problémái lettek...passz.

Soha nem vág fel a munkáira- évek óta nem dolgozik Mo-n. Nem vág fel arra amit tud és soha nem nagyképű.

De van egy ellenpéldám is, méghozzá a keresztszüleim. 34 éve élnek házasságban. Keresztanyám suliigazgató, keresztapám villanyszerelő...soha nem volt probléma közöttük az iskolakülönbség...

2010. jún. 19. 03:30
 18/41 anonim ***** válasza:
47%

alapvetően rossz és kóros megközelítése a kérdésnek a férfiak kissebbrendőségi komplexusánák a kiszolgálása.

a valódi válasz az- amit már az egyik válaszoló is érintett-, hogy az iskolázottabb nők alapvetően sokkal nagyon rálátással bírnak az életre, épp ezért sokkal inkább tisztában vannak azzal, hogy ők kicsodák, milyen igényeik, jogaik vannak, és nem kötnek méltatlan kompromisszumokat.

2010. jún. 19. 03:41
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
En tobb diplomas no vagyok, 5 nyelven beszelek, megis van ferjem es koran ferjhez mentem, pedig nem vagyok az a karcsu tipusu no, aki utan loholnak a ferfiak...szoval szerintem igen is ki lehet alakitani parkapcsolatot ilyen nonek is es nem is nehezebb, ha a sajat koreibol valaszt. Ugyanis az ilyen not olyan ferfi fogja tudni igazan ertekelni, aki ha nem is atlagon felul iskolazott, de hasonlo beallitottsagu es fontos szamara ez. Mert tudod, aki 8 altalanost vegzett el, az nem fog diplomakrol beszelgetni es az ilyesmik abszolut nem erintik meg...szoval megfelelo korokben kell keresni es lehet, hogy ez fiatalabb korban picit idosebb ferfi korosztaly lesz, aki ezeket a dolgokat tudja a noben ertekelni...de egyebkent en ugy vagyok vele, hogy nem ez a fontos, viszont az intelligencia az. Az intelligens ember alt. kepzi magat, ha nem diplomas, akkor is van egy jo szakmaja, amihez nagyon ert es mellette agyilag is szinten tartja magat. Szamomra ez nagyon fontos szempont, nem pedig a diploma. Amugy sem hiszem, hogy a ferfiak "mennyisege" szamit, hanem a minoseg. Lehet, hogy korulotted csak 2 ferfi van, aki erdeklodik, de az a ketto nagyon komoly...akkor meg tok mindegy, hogy a 8 altalanost vegzett cicababa korul 100 fiu van, de amint megkaptak, amit akarnak, tovabb allnak, mert hogy amit tole kapnak, az nem feltetlenul hosszu tavu.
2010. jún. 19. 06:28
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ez lehet a probléma. Pedig nem szoktam kérkedni vele, hogy hány diplomám van. Sőt!

Nem az számít, hogy ötven diplomája legyen, hanem az, hogy bármiről el lehessen vele beszélgetni, hogy egy szinten legyünk, hogy azonos dolgok érdekeljenek, hogy tiszteletben tartsuk azt, ami a másiknak fontos.

Én azt sem bánnám, ha a férfi iskolázottabb, fel lehet rá nézni, csak ne legyen lekezelő a másikkal.

Ismerek olyan házaspárt, ahol a nő diplomás, a férfi szakmunkás, a férfi szülei nem akarták ezt a házasságot, mert hogy a nő majd lenézi őt ,mert csak egy szakmunkás. S lám, nem lett igazuk, 30 éve házasok és élnek boldogan.

De gyakran tényleg nem ilyen mesébe illő a kapcsolat. Sokszor van szemléletbeli különbség, ami miatt igen is fontossá válhat az, hogy van-e diplomája mind két félnek, vagy sincs.

A társadalmi státusz mindig változik. Még akkor is van különbség, ha egy olyan embert vizsgálunk, aki kispolgári családba született, ahol a szülők nem voltak diplomásak, legfeljebb érettségivel rendelkeztek, s a fiú az első a családban, aki diplomát szerzett, illetve aközött, aki már eleve egy társadalmilag magasabb réteghez tartozó családból (orvos apuka, tanár anyuka) jött, s úgy szerez diplomát.

Míg az előző társadalmi kategóriát ugrott, addig az utóbbi csak megerősítette állását a beleszületett kategóriába.

2010. jún. 19. 07:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!