Minden anya szépnek látja a gyermekét?
Még akkor is ha az valóban nem szép,mert azért lássuk be rengeteg csúnya gyereket és tinit látni az utcán és bizony nekik is van egy anyukájuk.
19/L
:D hát én már kaptam kritikát, h hogy nézel ki kislányom?:P
de az rég volt:)
Jah,mert a szemellenzőt örökölték az anyjuktól,az anyjuk a nagymamájuktól..és így tovább..:D:S:P
És mi is ezt örököljük:D
Szerintem nem, csak az, aki szereti is.
Ha pedig szereti is, de nem olyan szép a gyerek, azt is látja, tehát azt, hogy vannak klasszikus értelemben vett szebbek is, csak éppen ők az anya számára nem jelentenek semmit.
Áh, nem mind. Az én anyám állandóan kritizál hogy ronda vagyok, direkt rongálja az önbecsülésemet, szerencsére már nem élek vele.
Mások szerint viszont jól nézek ki, a barátom szerint is, szóval inkább neki van valami agybaja :)
Az enyém minden alkalmat megragadott, hogy elmondja, mi randa rajtam. Voltak kedvenc részei, de szép lassan minden sorra került.
Meg is lett az eredménye.
Én szerintem igen, de csak akkor, ha szereti. Elfogult vele szemben, hajlamos szebbnek, jobbnak és tehetségesebbnek látni, mint amilyen. Ezzel akkor van probléma, hogyha nem képes elfogadni más emberek, esetleg szakemberek véleményét. Pl. az anyuka duci kislányát balerinának szánja.
Mint pedagógus mondom, az elfogultság nagyobb részét az intézményi nevelők szenvedik meg. Ilyenkor jön a "hü*e tanár, idióta edző, stb.", ami a szülő pártol is, hiszen az ő porontya közel tökéletes.
Fontos, hogy ne veszítsük a szeretetünk miatt a reális képet a gyermekünkről. Így tudunk csak hasznos támaszt nyújtani neki.
Kedves pedagógus! Oké hogy egy gyerek ilyet mond, de én pl. még ma is a lelkemben őrzöm hogy egyszer hazudtam egy tanárnőnek hogy kész van a házim, miközben nem volt(9évesen!)és ennek hatására egész évben úgy bánt velem, mintha egy utolsó senkiházi lennék. Nem mindig van a felnőttnek(aki azt tanította hogyan adjon át tudást a gyerekeknek!) több esze.
Hogy a kérdésre reagáljak: Szerintem aki szereti a gyerekét az általában szépnek látja. Vannak aki túlzásba is viszi. Én szerintem olyan anya leszek aki látni fogja a gyermekében a hibát, de nem fogja az orra alá dörgölni, csak ha el száll kicsit magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!