Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS! Tehetnek ilyet? Bezárhatj...

SOS! Tehetnek ilyet? Bezárhatják a nyugdíjasotthont? Utcára tehetik a bentlakókat?

Figyelt kérdés

Kb 2 órával ezelőtt telefont kaptam egy állami hivataltól, (sajnos nem figyeltem, hogy bemutatkozáskor mit mondott a hölgy) hogy a nyugdíjas otthont, ahol édesapámat elhelyeztük szerdán bezárják, mert nem volt működési engedélye. Ilyen rövid idő alatt képtelenek vagyunk elhelyezni őt és azért kellett ilyen helyet keresni neki, mert nem tudtuk megoldani az ápolását. Édesanyám ápolni nem tudja, műtötték, fele olyan súlyban van mind édesapám, tehát ez nem működik. Mi a párommmal szintén nem. Ápolási osztályra ilyen hamar nem veszik fel, nincs nyugdíjasház ahova el tudnánk helyezni, mert mindenhol várólista van, még ott is ahol havi 130-150 ezrek kell fizni. Már több mint egy éve elindítottuk a környéki állami nyugdíjasotthonba a felvételét, de ott is várólista van, és mivel nincs hely, a mostani krízishelyzetet sem tudják kezelni, mert a padlóra nem fektethetnek senkit...

Ezer kérdésem van, nem tudok péntek révén senkivel érdemben beszélni, de jogilag meg lehet tenni, hogy utcára rakják az embereket vagy egyszerűen hazahozzák és oldjuk meg ahogy akarjuk? Mit csináljak???

Köszönöm aki tud érdemben segíteni!

2010. jún. 18. 14:06
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnéztem a linket, remélem legkésőbb hétfőn el fogom tudni őket érni, köszi mégegyszer! Ha valaki tud még valamit, hálás lennék!
2010. jún. 18. 21:54
 32/36 anonim ***** válasza:
Egyébként tapasztalatból mondom, hogy a kórházi tartózkodást meg kell szakítani valóban, de utána esetleg van lehetőség újra visszakerülni (a többit gondold hozzá, nyilván érted).
2010. jún. 18. 22:12
 33/36 A kérdező kommentje:
Esetleg ha valakit érdekel a folytatás, ma tv2 Aktív, 20:10 vagy neten megnézhető!
2010. júl. 9. 18:51
 34/36 anonim ***** válasza:
Én nem tudom megnézni ezt, mert olyan a netem ,de most látom csak a kérdésed, és ha még aktuális, akkor annyit tudok mondani, hogy van olyan alapítvány (nem tudom, mi a nevük), akik kifejezetten erre specializálódtak. Ingyen segítenek időseket gondozni, ápolni (igen, emelgetni és fürdetni is). Váltásban dolgoznak, vagyis sok ember vigyáz egy emberre, de legalább vele van mindig valaki. Éjjel nem tudnak vállalni, mert annyi emberük nins, de éjjel az Édesapa is alszik meg Ti is otthon vagytok, nem?
2010. aug. 9. 18:30
 35/36 anonim ***** válasza:
Mi lett a Papával??
2010. aug. 9. 20:18
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszi az érdeklődést! :)Szerencsére már egy otthonban van, abban, ahova sürgősségi beutalásunk volt, de helyhiány miatt nem kerülhetett be azidáig. A Közigazgatási Hivatal, aki elrendelte az otthon bezárását, a megyére "terhelte" az ápoltakat, akiket nem tudtak elhelyezni, a megye meg az illetékes otthonra, akinek krízis miatt kötelességük volt befogadni. Gyakorlatilag így oda került, ahova szerettük voltna első körben. Jól érzi magát, jó körülmények között van, sűrűn tudjuk látogatni és lassan megnyugszunk.:) A Közighivatal azért gyakorolt ilyen erőteljes nyomást a hozzátartozókra, hogy ne az ő dolguk legyen őket elhelyezni, de az utcára nem tehették ki őket. Csak amíg idáig jutottunk addig elkeseredetten rohangáltunk, intézkedtünk és nem nyugtattak meg. Az otthon vezetője azóta előzetes letartóztatásban van, most a média kapta fel ezt a témát. a tv2 aktív műsora rendszeresen foglalkozik a történettel, de a hiradókban is szerepelt:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. aug. 10. 13:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!