SOS! Tehetnek ilyet? Bezárhatják a nyugdíjasotthont? Utcára tehetik a bentlakókat?
Kb 2 órával ezelőtt telefont kaptam egy állami hivataltól, (sajnos nem figyeltem, hogy bemutatkozáskor mit mondott a hölgy) hogy a nyugdíjas otthont, ahol édesapámat elhelyeztük szerdán bezárják, mert nem volt működési engedélye. Ilyen rövid idő alatt képtelenek vagyunk elhelyezni őt és azért kellett ilyen helyet keresni neki, mert nem tudtuk megoldani az ápolását. Édesanyám ápolni nem tudja, műtötték, fele olyan súlyban van mind édesapám, tehát ez nem működik. Mi a párommmal szintén nem. Ápolási osztályra ilyen hamar nem veszik fel, nincs nyugdíjasház ahova el tudnánk helyezni, mert mindenhol várólista van, még ott is ahol havi 130-150 ezrek kell fizni. Már több mint egy éve elindítottuk a környéki állami nyugdíjasotthonba a felvételét, de ott is várólista van, és mivel nincs hely, a mostani krízishelyzetet sem tudják kezelni, mert a padlóra nem fektethetnek senkit...
Ezer kérdésem van, nem tudok péntek révén senkivel érdemben beszélni, de jogilag meg lehet tenni, hogy utcára rakják az embereket vagy egyszerűen hazahozzák és oldjuk meg ahogy akarjuk? Mit csináljak???
Köszönöm aki tud érdemben segíteni!
Igen ,megtehetik,hiszen ahogy mondták nem törvényszerűen működött a nyugdíjas otthon..Ebben az esetben vagy külön elhelyezik azokat a nyugdíjasokat akik ott éltek,vagy a hozzátartozóknak kell megoldani a továbbiakban..
Írtad,hogy nem tud senki sem vigyázni az apukára.Addig amíg nem veszik be valahová addig is fel tudtok venni olyan ápolónőt aki akár 24 órán keresztül gondozza(ott lakással esetleg)Legfeljebb az ápolónőnek fizettek és nem az otthonnak..
sajnos igen.
ha nincs működési engedélye egy intézménynek, akkor nem működhet. ez van.
mondjuk a nincs működési engedély és bezárják, az nem péntekről szerdára történik, úgyhogy meg kellene keresni más bentlakó hozzátartozóját is és összefogni, mert majdnem biztos, hogy át lettetek verve, azaz el lehetne gondolkozni egy kártérítési peren is.
nem tudom hovavalósi vagy, de körbe kellene nézni az ország más részén is, hogy legalább ideiglenesen megoldjáok az elhejezést.
Ettől féltem sajnos! A helyi ápolás nem megoldott, sem ember nincs erre, meg sajnos korlátozottak az anyagi dolgaink, így ennyi pénzért nem ápolják.
Pest megyei a cég, már beszéltünk az ottani nővérrel (az egyik telephelyen 16 betegre vigyáz 1 nővér 24 órában) ő sem tud többet, de holnap úgyis bemegyünk látogatni és kérünk más hozzátartozó telefonszámát. Bár 16 emberből talán 5-nek van látogatója, van akinek nincs rokona stb.
Köszönöm a tippeket, ha eszetek be jut valami légyszíves írjatok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!