Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnál egy olyan barátnőt...

Bevállalnál egy olyan barátnőt akinek anyukája beteg, lebénult? Tudva azt hogy ez mivel jár együtt

Figyelt kérdés
2018. júl. 11. 15:59
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
36%

28-as, gondolom, magas neked:

Az ápoló NINCS INGYEN. Nincs rászorultsági alapon, az meg kell fizetni, piaci áron. (Egy napi 0-24-ben rászoruló beteg mellé).

Tehát nem attól fog éhen halni a családtag, hogy otthon marad ápolni. Attól fog éhen halni, hogy a munkabére 1-1,5 szeresét, akár kétszeresét kifizeti az ápolónak. Ezzel simán mínuszba futhat havonta, a megszokott jövedelemhez képest.

De úgy látom, ez itt a 80 százaléknak magas, következetesen azt pontozzák le, aki azt próbálja megmagyarázni, hogy az ápoló egy szolgáltatás. Ha pedig háznál van, akkor nagyon drága.

Elég nagy zavar van a fejekben.

2018. júl. 11. 21:27
 32/39 anonim ***** válasza:
36%

29-es írta:

"350 ezer Ft lett volna 20 napos lefedettség. Anyu nyugdíja akkor 90 ezer Ft volt.

És akkor ebben még se kaja, se rezsi, se gyógyszerek..."

Na erről beszéltem.

Akkor az én 260 ezrem még nudli ehhez, amit már nem hitt el itt senki.

2018. júl. 11. 21:31
 33/39 anonim ***** válasza:
39%

29-es:

Itt nálunk a városban pl. szoc.otthonban 150 ezer/hó. Anyámnak mondjuk annyi a nyugdíja, az betakarná. Ez még emberbaráti, még ha kevesebb is a nyugdíj és hozzá kell pótolni a családnak, mert ott tényleg 0-24-ben ápolják.

De ez más.

Itt viszont mindenki a házi ápolóval jött, tök természetesen ,hogy fel kell venni mellé ápolót.

Azért ne keverjük a két dolgot már (ezt nem 29-nek szánom, mert ő tudja azért, hogy mi a különbség, hanem a nagyokosoknak itt).

2018. júl. 11. 21:35
 34/39 anonim ***** válasza:
98%

Azon gondolkodtatok, az utóbbi 50-60 évben miért kerülnek az idős emberek akár több évtizedre is magatehetetlen állapotba? Végeredményben - bocsánat a szóért - nagyon csúnyán és lassan döglenek meg, és még csak nem is pár óra, nap, hét leforgása alatt, hanem éveket, akár évtizedeket töltenek ők és a hozzátartozóik emberhez méltatlan állapotban.

Sokan egyszerűen elalszanak azután, hogy nappal még olyan aktívak, mint egész életükben, mért nincs ez így mindenkivel?

Én egyedüli dédunoka vagyok, eddig 6 idős ember "élt" ás halt meg így a családunkban, alig néhány életévem volt mentes ettől a tehertől.

2018. júl. 11. 21:35
 35/39 anonim ***** válasza:
39%

Ha szeretem be, nem lenne kerdes.

Mivel te megkerdezed te ne vallald be. Jobb lesz mindkettotoknek.

Apolas: csaladunkban eddig 3 ilyen eset volt.

1. Nagymama lebenult. Gyerekei felosztottak egymas kozt az apolast (ottalvassal stb.). Apolora sajnaltak a penzt. Utolag megtudtam draga lett volna, de nem is vallalta senki. (Megyeszekhely!) Nagymama 1 ev utan meghalt.

2. Nagymama (egy masik) fokozatosan leepult vegul mar csak fekudt. Egyik gyereke par evig gondozta (parja keresett addig), mikortol magatehetetlen lett a tesok felosztottak, sot volt ahol a gyerek hazastarsa is vallalta par honapra az otthonapolast. (Mindig attol fugott hogy a tars vagy a gyerek tud tobbet keresni, ha dolgozik, mikozben a masik apolasin van. Elvbol nem akartak se apolot se beadni valahova. Masfel ev magatehetetlenseg utan meghalt.

3. Nagypapa. Toloszekes lett. Nagymama apolta szinten betegen. Vegul otthonba ment. (Apolora nem futotta a csaladnak egyuttesen se !!) Az otthon olcsonak szamitott havi 150...igy nagymamanak csak 30-40 ezret kellett a nyugdijabol befizetni neki maradt 70.000. (Videk)

4. Nagypapa meghalt. Nagymama onkent bement otthonba. Nyugdija + 60.000/ ho ez utobbi a gyujtott penzebol megy.

15 eve is havi 150-ert napi par orat vallaltak felugyeletet igrnylo neni apolasaert ( napi 4 ora) Pest megye.

Az apolast csalad egyutt es nem egyetlen gyerek vallalja be jo esetben. Ezert nem hal egen apolt es az ot apolo csaladtag.

2018. júl. 12. 08:12
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Bele sem mennék a kapcsolatba...

Kösz, épp elég volt nagyapámat gondozni apával közösen. Apa csak 20 kilót fogyott, a végégre ő is majdnem kórházba került.

Én majdnem kitűnőről lerontottam 3-ra az átlagomat, és örültem, hogy legalább ennyit tudtam tanulni.

2018. júl. 12. 10:24
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Szóval nincs az az ég, hogy én bárkit is gondozzak otthon.

Az ok egyszerű: mert nincs hozzá képzettségem, nem tudom, hogy kell megemelni, forgatni anélkül, hogy két héten belül ne rokkanjak le a derekam miatt, pl.

2018. júl. 12. 10:26
 38/39 anonim ***** válasza:
76%

35: "Az apolast csalad egyutt es nem egyetlen gyerek vallalja be jo esetben. Ezert nem hal egen apolt es az ot apolo csaladtag."

Nálunk generációkon keresztül csak egy gyerek van.

3 generációval ezelőtt pedig minden testvér és házastársa szart a dologra, az is a mi águnkra maradt egyedül. A gyászjelentésekre sem reagálnak.

2018. júl. 12. 16:50
 39/39 anonim ***** válasza:
Jaigen, nekünk volt 25, 16 és 7 évig tartó betegeskedés is.
2018. júl. 12. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!