Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnál egy olyan barátnőt...

Bevállalnál egy olyan barátnőt akinek anyukája beteg, lebénult? Tudva azt hogy ez mivel jár együtt

Figyelt kérdés
2018. júl. 11. 15:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
71%
Tehát attól, hogy a 15-ös hozzászólót lepontoztátok, még a tények makacs dolgok.
2018. júl. 11. 17:01
 22/39 anonim ***** válasza:
70%

"#15 És miből él az a rokon, aki gondozza?"

És miből él a rokon, ha keres 160 nettót, és havi 260-at kifizet az ápolónőnek?

2018. júl. 11. 17:03
 23/39 anonim ***** válasza:
35%

Miért kellene 160-at keresnie? Azért nem mindenki minimálbérből él ám...

Az, hogy az adott példában annyiba került az ápolás, nem azt jelenti, hogy mindenhol annyiba kerül. Nem kötelező az sem, hogy 24 órát legyen ott az ápoló. Erre mondtam, hogy én ápoló mellé besegítenék.

2018. júl. 11. 17:14
 24/39 anonim ***** válasza:
58%

Tudom, én sem a minimálbérből élek, éppen azért írtam, hogy én nem tudnám ápolni anyámat, inkább dolgoznék, és abból fizetném. De ahol mondjuk 20-30 ezer forint a különbség, tehát keres mondjuk 230 ezer nettót valaki, és 260-ba kerül az ápolás, ott is meggondolandó.

(De persze, nem mindenki keres 230 nettót, a többség 4-500 nettó körül van, mint tudjuk.)

2018. júl. 11. 17:20
 25/39 anonim ***** válasza:
87%

23-as, attól még nem lenne kevesebb (ha mondjuk napi 24 órás ápolásra szorul, mert lebénult, mint a kérdésben), szóval attól, hogy te reggel és este ránézel, még nem lenne kevesebb munkája az ápolónőnek.

Éjjelre odaköltöznél hozzá? Éjjelre sem hagyható egyedül.

Akkor pedig ugyebár KELL a 24 órás ápolónő.

Az pedig az említett ár alatt nincs valóban.

2018. júl. 11. 17:22
 26/39 anonim ***** válasza:
75%

#25-ös, akkor is magyarázd már el, hogy miből fog élni az ápolt és a rokon, aki ápolja. Csak mert így már két embernek nincs bevétele. Miből fognak enni, esetleges gyógyszereket kiváltani?

Ha az ápoltnak van rokkantnyugdíja, kapnak ápolási segélyt, azt bele lehet tenni az ápoló bérébe. Ami még nem lesz elég, de ha van bevétel egyéb is, azzal lehet pótolni. Bevétel pedig csak úgy van, ha valaki dolgozik.

2018. júl. 11. 17:28
 27/39 anonim ***** válasza:
53%

Nem sűrűn olvastok újságot, igaz?

Havonta írnak olyan családról, akik nyomorognak, mert a rokkantnyugdíj és a 25 ezer ápolási az összes bevételük. Hogy élnek meg? Többnyire a hajléktalanság szélén egyensúlyozva.

3000 ft egy ápoló óradija. Ezèrt egy átlagos dolgozó 2-3 órát dolgozik.

Aki dobálózik az ápolóval: kellett már èvekig gondoskodnia magatehetetlen betegről?

Mondjuk demens nagymama, aki képes magára gyújtani a lakást, pedig csak kávét akart főzni, meg 40 km-ről viszik haza a rendőrök hálóingben. Nem elég reggel-este ránézni.

2018. júl. 11. 18:49
 28/39 anonim ***** válasza:
56%
Igazgatok van. Nem kell ápoló. Maradjon otthon valaki, aki ápolja. Így egy hónap alatt éhen halnak és meg van oldva a szitu.
2018. júl. 11. 18:51
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Tudom,nem ez a kérdés... De én gondoztam családtagot. A vége szociális otthon lett...

Hogy miért? Amíg arról volt szó, hogy el kell mosogatni, ki kell takarítani, mosni, hasonlók, addig ment a házi gondozás (ez ebéddel együtt kb 20-25 ezer volt havonta, napi 2-3 óra), és mentem amikor csak tudtam.

Aztán eljött az a pillanat, amikor 100%-os felügyelet kellett. Szó szerint! Tehát amikor aludt, akkor is ott kellett lenni valakinek ébren!

Számolgattunk... A legolcsóbb megbízható ápoló akkor 600 ft-os óradíjjal dolgozott nappal, éjszaka 1000.

Legalább két ápoló kellett volna, és pár napot havonta így is családon belül oldottunk volna meg.

350 ezer Ft lett volna 20 napos lefedettség. Anyu nyugdíja akkor 90 ezer Ft volt.

És akkor ebben még se kaja, se rezsi, se gyógyszerek...

Viszont az otthonápolás se játszik, én majdnem rámentem...

Egy otthonban megvan a szakszerű ápolás, és havi szinten jóval kevesebbel kell a nyugdíjat kipótolni.

És hogy a kérdésre is válaszoljak: bár nő vagyok, de fordított helyzetben nem vállalnám be. Nem akarnám még egyszer végigcsinálni...

2018. júl. 11. 20:43
 30/39 anonim ***** válasza:
22%

26-os: Attól, hogy valaki veri a mellét és dolgozik, még lehet, hogy az ápolóra többet kifizet, tehát több jövedelme akkor sem lesz, mintha ő ápolná. Mert ugye mondjuk ha keres 240 ezret, az ápolási meg 20 ezer (körül van), és 260 az ápoló bére, akkor is nulla, ami marad.

Ha pedig nem dolgozik, nem keres, a nulla akkor is nulla.

Szerintem írd le, és vezesd le, ha másképp nem megy.

Nem mellesleg úgy tudom, ápolási segély (az a horribilis 20 ezer körüli) akkor jár, ha 4 órásban dolgozik, 8 órásban már nem dolgozhat. Akkor pedig amit ugye nem kapott meg, azt nem adhatja az ápolónak.

2018. júl. 11. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!