Miért ilyen igazságtalan az élet?
Másnak lakást/kocsit/motort vesznek a szülei, itt meg még a jogsira is nekem kell összekuporgatnom a pénzt (amit én keresek meg).
19/f
A szüleid bizonyára ha tehetnék mindent megadnának neked!
Ez nem igazságtalanság,hanem pénzügyi helyzet függő:)
Feltételezem, hogy a szüleid nem gazdagok, ezért nem rakják a feneked alá az általad felsorolt dolgokat. Elgondolkodtál már azon, hogy válság van? Hogy sok család súlyos anyagi gondokkal küzd? Gondolom a szüleid is örülnének, ha megadhatnák ezeket neked.
Nekem sem vettek sem lakás, sem kocsit, semmit. A saját fizetésemből csináltam meg a jogosítványt, lakást kölcsönből vettem. Igen..ilyen az élet. Van akinek több lóvéja van, van akinek kevés. Azt vettem észre, hogy akik alá pakolják a pénzt és az ajándékokat, azok nem becsülik meg, természetesnek veszik.
Sokkal jobban tisztelek egy olyan fiatalt, aki ha nincs a szüleinek pénze arra, hogy kitömjék őt, maga tesz érte, hogy legye ez meg az neki.
Jézusom, te szegény. Képzeld én kuporgathatnék ötezer évig, akkor sem gyűlne össze. Amikor az élet igazságtalan, nem ezt produkálja.
Bele sem gondolsz, hogy mennyire szerencsés vagy valójában. Vannak szüleid, tudsz miből kuporgatni, van mit enned és a többi. Na, erre mondják, hogy nem tudja megbecsülni a kicsit.
Hálátlan kölök.
18/L
Sajnos maga az egész élet ilyen, renegetegszer fogsz még ezzel szembesülni ha igazán felnősz. Mindig lesznek nálad gazdagabb és sikeresebbek.
De a fő hogy legyen boldog családod, ez bármennyire közhely, fontosabb mint a jogsi.
Mindig minden attól függ, mihez viszonyítasz! Ettől függ, boldog leszel-e vagy boldogtalan...
Előtted az élet.
Szívás. Nekem is ez volt a szitu, meg még sok másnak is. Engem amúgy soha nem zavart, ha valaki gazdagabb családból származott mint én, amíg el nem kezdett vele nagyképűsködni, velem meg lekezelően bánni. Az ilyeneket egyből pattintottam. Szerintem könnyebb lesz neked, ha arra próbálsz gondolni, hogy vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévők is. Pl. egy egész életében éhező, analfabéta afrikai lány, aki a család 16. gyerekének született és az apja 12 éves korában eladja egy 63 éves hiv pozitív vén kujonnak 5 tevéért, azt tartja igazságtalannak, hogy valaki Európában élhet, szabadon választhatja meg a házastársát, járhatott iskolába, részesülhet egészségügyi ellátásban, van fedél a feje fölött, csak napi 8 órát kell dolgoznia, stb. Az élet mindig viszonylagos. Mindig fogsz találni olyat is, aki jobb, és olyat is, aki rosszabb helyzetben van mint te. Amúgy tudom, min mész keresztül, én is átestem ezen, de sokat segített, amikor arra gondoltam, hogy mennyien vannak, akik nálam is sokkal rosszabb helyzetben vannak. Pl. tudtad, hogy a világon 1 milliárd ember (tehát minden 6. ember) éhezik, és 2 milliárdnak (tehát a Föld minden 3. emberének) naponta kevesebb, mint 1 dollár jut megélhetésre?
29/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!