Mit tegyek ha a szüleim elveszik a megkeresett pénzem?
Középiskolás vagyok, és a családi állapotom eléggé kritikus.
Édesapám rendszeresen iszik és veri anyámat.
Anyagilag a padlón vagyunk. Rendszeresen zárták már el nálunk a villanyt, gázt, és a vizet. Többször volt hogy hónapokig fürdés nélkül jártam középiskolába ami miatt az osztálytársaim szekáltak is. Az iskola idő alatt munkát találtam ahol dolgoztam részmunkaidőben, feketén. Többször volt hogy kivették a pénzt a tárcámból amit nehezen megkerestem. Most már elvárás hogy suli idő alatt dolgozzak hogy beszálljak a rezsi fizetésébe. Az érettségi időszak kemény lesz ha közben is dolgoznom kell mert ha nem teszem akkor szigorúbbak lesznek velem azt mondták. Többször kijött a gyámhivatal is de semmit sem tudott tenni. Most azt tervezem hogy otthagyom a sulit, elmegyek dolgozni főállásban és valami olcsó albérletben folytatom tovább az életemet. Azt szeretném kérdezni tőletek hogy szerintetek mi lenne a legjobb megoldás ebben a helyzetben? Még nem gondoltam át minden részletet, szóval szerintetek miken bukhat el a dolog? Gondolom ha szüleim megtudják hogy ezt tervezem akkor többé nem mehetek haza, tehát a ruháimat sem vihetem el. Az albérletben nem sok mindenem lesz. Édesanyám ugyan úgy viselkedik velem mint édesapám, csak azt adják meg amit a törvény előír nekik, de valamikor azt sem és a helyzet egyre rosszabbodik. Többször volt hogy már a földön aludtam. Bíróságra nem akarok járni mert azt fizetnem kéne és amennyire utánanéztem a gyámhivatalnak a törvény szerint nem sok mindent tudnak tenni. Más rokonom nincsen aki segíteni tudna.
Szia, mikor én gimis voltam, volt egy lány a suliban, aki maga kérvényezte a gyámhivatalnál, hogy otthonba mehessen. Ott érettségizett le.
Menj be a helyileg illetékes gyermekjólétibe,és érdeklődj a lehetőségekről.
Anyád süllyedjen jó mélyre, hogy tönkreteszi a gyereke életét az alkesz férjét választva.
A sulit ne hagyd abba, érettségi azért kellene egy jobban fizető munkához és munka mellett nehezebb lesz megcsinálni, most még benne vagy a tanulásban.
Mit csinálnának, ha nem mennél dolgozni?
Mindenképp ki kéne tartanod az érettségiig. Húzós lesz munka mellett, de hidd el, van még, aki megoldja.
Utána már sokkal több lehetőséged lesz. A pénzt meg digd el valahova. Vagy mondd, hogy kirúgtak, és máshol voltál.
Tartsd a pénzed folyószámlán és bankkártyán hogy nég fizikailag is lehetetlenné tedd azt hogy elvehessék.
Az emberek ilyen és hasonló esetekben szokták azt mondani hogy hát azért isznak egyesek mert szegénység van, meg hogy nincs munka. Ezzel nem értek egyet, hisz ha nyugati bérek lennének akkor mi lenne? Akkor arányosan többet innának? Én inkább pont fordítva látom, vagyis azért isznak egyesek mert meg nem érdemelt javakhoz jutnak. Például a gyereküktől elszedett pénzhez meg hasonlók.
Sőt ha nem teszed lehetetlenné azt hogy elszedjék a pénzed akkor még hozzá is segíted őket ehhez a negatív életvitelhez.
Azt is megfigyeltem, hogy akkor hajlamosak az emberek az ilyen életvitelre ha relatíve jó soruk van. Vagyis jobb mint amit megérdemelnének. A kérdésben leírt esetben naná hogy jobb, hisz a gyereküktől szedik el a pénzt.
Például ismertem valakit aki egész nap a kocsmában volt, majd részegen verte egész családját. Mert számára túl könnyen kereste meg az árát. Bár alkalmai segédmunkákból élt, de számára az mégis könnyen szerzett pénz volt. Majd később lett fakitermelésen állása, ahol kiszámolta egyik társa hogy napi 60 km-t gyalogol a nehéz erdei terepen fákat cipelve. Na ez volt a jó állás az említett idiótának! Mert leszokott az alkoholról és teljesen ledöbbentett mert példamutató életvitelt élt ettől kezdve.
Vagyis valójában nem neked kellene munka, hanem apukádnak. Mondjuk napi 12-14 óra jól hangzana. Ha akkor is lenne ereje és kedve verekedni és negatív életvitelt folytatni, akkor még emelni kell a "tétet", vagyis azt jelenti hogy még mindig jó sora van. Nem a bérét kell csökkenteni hisz akkor nem lenne miből fizesse a rezsit, hanem terhelésre van szüksége. No de még mindig proletárhatalom van sok embernek. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!