Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Üdv mindenkinek! Szeretitek a...

Üdv mindenkinek! Szeretitek a váratlan vendégeket?

Figyelt kérdés
A szitu: szóval a párommal 10 év után költöztünk össze közös házunkba. Sok mindenen túl vagyunk együtt, vártam az összeköltözést. Voltak kompromisszumok (mint minden kapcsolatban), ezeken is túljutottunk. Az összeköltözéssel azonban új, nem várt probléma adódott, mégpedig az, hogy a párom testvére és családja (2 felnőtt 2 gyerek) szeret váratlanul vendégségbe jönni. Sajnos ez nem várt szituációt eredményezett, előző, "külön" életünkben ez sosem volt, nem is lehetett gond. Utolsó ilyen vendégséges alkalommal ösztönösen elutasító voltam és kicsit túllőttem a célon. Ráadásul az előző napokban elég kellemetlen híreket kaptam, amitől nem is volt jó kedvem, szerettem volna kicsit nyugiban lenni. Na ebben az állapotomban érkeztek meg hirtelen, kaptak a rosszkedvemből jócskán. Ezután szóvá tettem, hogy nem lehetne-e mondani nekik, hogy legalább érkezés előtt fél órával hívjanak fel, hogy tudjam ha jönnek, azóta én vagyok a első számú közellenség, hihetetlen feszkót generáltam a párom és köztem. Azt mondja, fogadjam el őket így, ők ilyenek. Hozzáteszem, hogy én bírom őket, bármikor jöhetnek, csak ne váratlanul, ennyi kérésem van. Szeretném megkérdezni, hogy ki hogyan viszonyul a váratlan vendégekhez? Kérhetek annyit bunkóság nélkül, hogy hívjanak fel ha jönni akarnak és ne a kapu előtt szóljanak hogy nyissunk ajtót? Minden vélemény érdekel, lehet hogy bennem van a hiba, azt is elfogadom. De ez a felesleges és értelmetlen mosolyszünet már kezd sok lenni és szeretnék pontot tenni a végére. Ismerősöket direkt nem kérdezek, mert az részrehajló lehet. Idegen véleményekre lennék kíváncsi. Köszi a válaszokat előre is!
2018. jún. 20. 22:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
79%

Vannak ilyen emberek, de én nem ilyen vagyok, azért én is szeretnék valamikor nyugalmat az még el fogadom hogy ha egy évben 3x így állítanak be hozzám de hogy mindig azt már nem, mi az hogy fogadd el így őket? Alkalmazkodjanak,nem csak ők vannak a világon,nekem sógorom öccse ilyen hogy be állít 1-2x még oké de 5-6x már azért nem plusz ő még ott is alszik mindent el vár kaja,pia stb..

Én legalább alkalmazkodom és megkérdezem őket mikor érnek rá? és akkor megyek mindig csak, ha mégsem jó nekik akkor megbeszélek velük egy másik időpontot, legalább 1 hónappal előbb kérdezem meg őket vagy 3 héttel előbb, nekik is van életük,ezt én tiszteletben tartom egyszer csináltam olyat hogy megleptem őket de akkor csak 10 percre be köszöntem mert épp arra volt dolgom be sem mentem mert nem akartam zavarni őket, szerintem a normális ember kérdez és tervez még ha csak 30 percre is akarok el menni hozzájuk akkor is.

Nincs benned semmi hiba, bennük van a hiba,azóta a sógorom öccse is kezdi fel fogni a dolgokat évente már csak 3-4x csinál ilyet.

20F

2018. jún. 20. 22:54
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez úgy alakult ki, hogy hozzám a közeli rokonaim (testvérem, szüleim, felnőtt gyerekeim) bármikor jöhetnek bejelentés nélkül is, de számomra ők nem vendégek. Nem kell körülugrálnom egyiket sem, gyakorlatilag ha jönnek, "itthon vannak", de elfogadom, hogy mást ez a nagyon "olaszos életstílus" zavarna. A szüleimhez én se szoktam bejelentkezni, ha épp beugrok valamiért, de pl a testvéremhez nem megyek váratlanul, mert tiszteletben tartom, hogy a sógornőmet valószínűleg zavarná. Ahány ház annyi szokás, szerintem ezt próbáld megértetni a pároddal, hogy neked ez szokatlan, kellemetlen, mint ahogy látod, sok más embernek is.
2018. jún. 20. 23:05
 13/40 anonim ***** válasza:
91%

Én nem szeretem egyáltalán, ha bejelentés nélkül jönnek. Anyukámtól nem bánnám egyedül, mert hozzá én is bármikor mehetek, de akkor is egyeztetünk vele is mindig.

Nálunk sem tetszett mindenkinek, de őszintén nem igazán érdekel. Nem vagyunk bunkók, ha alkalmas az idő, jöjjenek, de szóljanak már előtte legalább negyed órával.

2018. jún. 20. 23:10
 14/40 anonim ***** válasza:
80%
Ahhh en is ilyen vagyok es en is kiborulnak tuti!
2018. jún. 20. 23:21
 15/40 anonim ***** válasza:
91%

Na jó példa ez, hogy miért nem várunk nemhogy 10, de egy évet se összeköltözéssel.

A párodnak a helyedben megmondanám, hogy te meg nem szereted a váratlan vendégeket, fogadjon el így. Sőt az sem korrekt, hogy ő ezt nem közölte előre.

Az ember a saját otthonában nyugalmat akar... Mondjuk az sem rossz ötlet, hogy állítsatok fel akkor ti mondjuk párszor késő este, hogy erre jártatok, ahhoz mit szólnak.

2018. jún. 20. 23:34
 16/40 anonim ***** válasza:
87%

Ezt én is utálom amikor otthon kényelmesen teszem a dolgom vagy bármi olyat amit nyugiban szeretnék és jönnek a váratlan vendégek....

Nálunk ez nem jellemző, mert aki átjönne mindig ideszól előtte pár órával hogy rá-e érünk, vagy itthon leszünk stb...

Persze az én párom tesója is szeretett csak úgy idejönni, de mivel ez a páromnak sem tetszett így meglett neki mondva hogy azért szóljon ide ha jön mert lehet itthon sem leszünk vagy épp elmenni készülünk. Persze ez nem hatott rá így rászoktunk arra hogy amikor hívott akkor sunyiba kilestünk az ablakon és akkor amikor felvettük mondtuk hogy nem vagyunk itthon.

2018. jún. 21. 00:17
 17/40 anonim ***** válasza:
76%
Falun élek, itt ez természetes és szerencsére oda-vissza működik. De nem mondom, hogy sosem zavaró a dolog, pláne mikor a neveletlen kisgyerekek esnek be és akarnának hozzányúlni minden cuccomhoz, hangoskodnak, zavarnak stb. Meg persze állandóan meg kell őket kínálni mindenünkből.
2018. jún. 21. 00:55
 18/40 anonim ***** válasza:
69%
Igaz, hogy én még a szüleimmel (édesanyámmal és nevelőapámmal) élek együtt, de volt már egy jó néhány ilyen alkalomban részem. Tanulnom kellett vagy csak simán pihentem volna, az most lényegtelen. Ha valaki nem vár senkit sem, akkor nem kell fogadnia. Egy idő után megelégeltem és sokszor a pofavizit helyett láthatták, hogy mennyire illetlen vagyok (pont annyira, mint ők). Volt olyanban is részem, amikor a névnapjaimkor és a szülinapjaimkor akartak volna váratlanul felköszönteni, akkor is felsültek, mivel a párommal vagyok ilyenkor, a haverjaimmal vagy esetleg édesapámmal vagyok, mert a szüleim elváltak. És az ilyenek után írásban lettem elküldve egy melegebb éghajlatra, miközben megmondtam, hogy bocs, de nem szóltatok sem nekem, sem az itthoniaknak előre. Viszont egy pár alkalom után megtanulták, hogy ne is próbálkozzanak a meglepetéseikkel, nem fogjuk beengedni, ha előtte nem szólnak úgy, hogy mi is tudjunk egyeztetni hozzájuk, általában tele vagyunk zsúfolva mindenféle dologgal (munka, tanulás, járműbütykölés, húgom táncos fellépéseire elmenni, építkezünk mi is és a bátyám családjával együtt is, meg még sorolhatnám naphosszat). Azt tudom javasolni, hogy ha nem engeded be máskor ilyen esetben a kéretleneket sokszor, illetve ezt a helyzetet megbeszélnéd először a pároddal 4 szem közt, majd együtt a többiekkel, akkor lehet, hogy tudnának hozzád és hozzátok alkalmazkodni. Hajrá a béküléshez!☺ 22/f
2018. jún. 21. 01:57
 19/40 anonim ***** válasza:
86%
Uh,ettől én is kiakadnék, de látod, az emberek java része is. Bakker a párod azt akarja, hogy haptákban állva éljetek, mert bármikor betoppanhat valaki? Engem nagyon zavarna, hogy soha nem engedhetem el magamat otthon sem, mert bármikor bárki rám törhet. Most komolyan, ez a pasidat nem zavarja, hogy egy filmnézés közepén, vagy valami nagy munkában vagy, vagy csak épp aznap hamarabb lepihenne, mert fáradt, beteg, és akkor egyszer csak beállíthat valaki, és ahhoz jó képet kell vágni? A 21. században vagyunk, telefon, messenger, meg ezerféle ingyen mód van arra, hogy előre szóljál, ha valakihez beugranál, és akkor még ennyit se tesznek meg? Arról már nem is beszélve, hogy fél órával előtte se annyit közöljön, hogy jön, hanem kérdezze meg, hogy alkalmas-e. A hosszabb tartalmú látogatást meg szerintem napokkal korábban illik megbeszélni, az embernek lehet más programja is.De az ilyen tuskónak hiába beszélsz, látod... más az, ha körül kell valakit ugrálni, meg le kell vele ülni, mint az, aki tényleg csak beugrik, elviszi/elhozza, amit akar, és már megy is, te meg közben meg se kell szakítanod azt, amit éppen csináltál, de a bunkók jellemzően elvárják, hogy hajíts is el mindent, meg mindegy milyen kedved van, vedd fel a mosolygós arcodat, és bájcsevegés... Megőrülnék, és nem tudnék így élni, az biztos.
2018. jún. 21. 06:09
 20/40 anonim ***** válasza:
85%
Nem megyek sehova sem váratlanul, el várom, hogy ide se jöjjön senki. Az ember készül, ha vendégek jönnek. Amúgy a váratlan helyzeteket sem szeretem. A napomat is szeretem eltervezni.
2018. jún. 21. 06:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!