Igazam van hogy nem tetszik a dolog?
Mit mond, miért kell egy fizetéssel támogatni a dolgozó felnőtt gyerekét???
És miért nem hagyja abba, ha mondtad neki, hogy ez nem jó neked?
Alapesetben azt mondanám, hogy ő dolgozik meg érte plusz munkával, arra költi a pénzét, amire akarja.
De ha közös kasszán vagytok, az más, akkor nincs "én pénzem".
A felnőtt gyereknek valami konkrét célra kell sürgősen a pénz? Kölcsön talán? Határozott idejű munka vagy tartósan akarja támogatni? (Mert 22 évesen, ha keres is, tartós, különösebb ok nélküli támogatásnak egyértelműen soknak és céltalannak érzem. Ha valami ideiglenes gáz van, az más.)
Szoval az a problema hogy az egyik fizeteset otthon lerakja de a masikat a FIANAK adja? Ha neked adna akkor gondolom nem zavarna. Ertsetek mar meg:
Az apanak a gyereke sokkal fontosabb mint a noje. Ez van. A gyereknek meg valoszinuleg meg kell alapoznia a jovojet de lehet ezt jelenleg egyedul nem tudja veghez vinni. A parod pedig jo apakent segit. En elfogadnam, esetleg keresnek olyan munkat amit egyutt csinalhatunk es akkor meg van oldva. A sajat penzedet megtartod, o meg odaadja a fianak. Vagy a munka mar ciki?
Én nemrég kértem a férjemet, hogy még a próbaidő alatt mondjon fel. Az én fizetésemből is kijövünk szűkösen, de az a munkahely minden volt, csak családbarát nem. Sokat is dolgozott (sokszor hétvégén is), amikor meg hazaesett fáradt volt, fürdött, evett, aludt.
Mondtam, hogy ez nem élet, keressen olyan munkát, amivel velünk is van. 5 éves a fiunk, de nemcsak a gyerek miatt kértem, hanem magam miatt is.
SZóval szerintem ha nem a ti megélhetésetek múlik rajta, akkor nem kellene annyit dolgoznia, hogy az a kapcsolatotok rovására menjen.
És egy 22 éves legyen már annyira önálló, hogy nem a szüleit küldi másodállásba, hogy neki jó legyen. A "gyerek" miért nem megy másodállásba, hogy több pénze legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!