Ilyen esetben mi az illendő?
Van egy férfi az életemben, akivel úgy döntöttünk, összeköltözünk. Nem nagyon ismerem a családját, párszor találkoztunk meg ma feljöttek hozzánk. A testvére, a neje és a babájuk. Nekem van két gyerkőcöm. A nő meghívott minket a baba szülinapjára. Ilyenkot illik elmenni? Csak a családjuk lesz ott, mi nem tartozunk oda. Úgy érzem, mi kilógnánk onnan. Ők magyar család, mi romák. Ők jó anyagi helyzetben élnek, mi éppen megvagyunk, ők 10+ éve együtt vannak, mi meg csak úgy vagyunk egy ideje.
Én azt hiszem csak kedvességből ajánlotta fel és nem kellene elmennünk.
Hallottam, hogy megkérdezte, hogy szólhat-e vagy inkább ne tudjak róla.
Szerencsére elmondhatom neki mit gondolok, ebből nincs baj és biztosan szóba is kerül, mert van még idő addig, míg lesz ez az egész. Túl sok gyerek biztosan nem lesz, mert 2 gyerkőc van a barátomék részéről, de ugye egyik az ő fia, aki az anyukájával él és egy a baba, akinek a szülinalja lesz. Több gyerek nem tudom, hogy lesz-e.
Sosem illek be sehová.
Egyik kifejezêssel sincs gond szerintem. :)
Szerintem is beszéld meg pároddal.
Ha mások nem lesznek ott, csak akikkel már találkoztál (párod testvére, őneki a felesége és gyerekeik), akkor inkább elmehettek. Ha egy húszfős nagy rokonság, akkor inkább ne. Ha ott úgy látod, hogy pl. a gyerekeid nem érzik jól magukat, akkor egy óra ottlét után hazajöhettek, párod meg maradhat még. De lehet, hogy összebarátkoznak a másik gyerekükkel és tök jól eljátszanak majd. És tapasztalatom szerint, ha a gyerekek egymással jól eljátszanak, akkor szüleik is örömmel töltik az időt egymással.
Mérlegeld azt is, hogy utána illik majd a te gyerekeid (vagy a te magad) születésnapjára őket hívni. Beszéljetek erről is a pároddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!