Hogyan lehet segíteni a rászoruló családokon?
Akik tiszták, takarosak, egyszerűek, és mégis nagy bajban vannak. Ahol a gyereknek felcsillan a szeme, ha téliszalámit ehet. Ahol örülnek, ha legalább használt ruhájuk lehet.
Vannak ilyen fórumok? Párszor ezen az oldalon is jöttek ilyen segélykérő üzenetek.
Mert ha mondjuk alapítványnak adod, az nem tudod hova kerül, de ha egy konkrét családot támogatsz, az milyen jó érzéssel tölt el, nem? Na szóval ötletek?
Sziasztok!
Én épp most tettem föl egy kérdést,hogy honnan kérhetnék segítséget.
Iszonyatos helyzetbe kerültünk,van ,hogy enni sem tudunk mit.
A férjem dolgozgat,de az pont az adósságainkra elég.
Én az 1 éves kisfiunkkal vagyok itthon.
KÉREM AKI TUD SEGÍTSEN NEKÜNK!!!
Szia. Pl. felajánlasz gyermekotthonoknak, illetve el is mehetsz oda, és támogathatod bármelyik gyermeket, ruhával, élelemmel stb.
Vagy ha tévében látsz egy műsort, ahol a rászorulókról van szó, és szimpatikus a család, akin segítenél, akkor fel lehet hívni a televíziót, és megmondják az elérhetőségüket.
Vagy esetleg, ha a közeledben ahol laksz, vannak rászorulók, mert miért ne lennének, és ismered őket látásból, őket is megsegítheted bizonyos összeggel, élelemmel, stb.
Vagy a munkatársaidat is megkérdezheted, hogy ismernek-e ilyen családot.
Vagy esetleg újságban is lehet olvasni, hogy X.Y vagyok, 4 gyermekkel, most veszítettem el a munkámat, mosógépre lenne szükségünk. Akkor a szerkesztőségen keresztül felveheted velük a kapcsolatot és ha nem is mosógépet, de mást fel tudsz nekik ajánlani, aminek nagyon örülnek.
Vagy ha látsz egy hajléktalant az utcán, adsz neki egy 100-ast.
Szóval vannak ötletek, ha rászorulókon szeretnél segíteni.
Esetleg vannak önkéntes munkák is, melyeket különböző karitatív szervezetek szerveznek: ruhaosztás,levesosztás, stb, ezekben is részt vehetsz.
A lényeg, hogy segíts, ha tudsz és benned van a segíteni akarás.
Elnézést, tényleg nem akarok kampányolni, de keresd meg a helyi Jobbik alapszervezetet és ajánld fel nekik a feles cuccokat, ők rendszeresen szerveznek adományszállítást, most pl. az árvizkárosultaknak szállítanak az egész országból mindenfélét.
Azért tudom, mert én is egy alapszervezetben vagyok tag, és mi is összegyűjtöttünk ezt-azt (tiszta ruha, gyerekjáték stb.), ezt továbbadtuk a megyei központnak, akik elszállították a rászorulóknak.
14:08- küldd el privátüzenetbe a bankszámlaszámod és a hozzá tartozó neved, igaz sokat nem tudok küldeni, de amennyit tudok azt küldeném
14:16- pont tegnap kérdeztem e-mailen az egyik Jobbik alapszervezetet, hogy hova leheten küldeni pénzt, de nem írtak vissza (eddig)
Olyan jó olvasni,h vannak még emberek akik segíteni akarnak! mi is nagyon nehéz helyzetben vagyunk :( és szeretnék is segítséget kérni,de nem merek,mert tudom h nem tudnám viszonozni :( Bunkónak érezném magam ha el merném fogadni a segítséget,felajánlást,mert én még viszonyozni se tudom :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
ezt a kérdést én tettem fel. Tudjátok mi a vicc? Az h 1 hónappal ezelött még úgy gondoltam h nem lennék prosti(az egyik válaszoló mondta ),és ma meg már ott tartok h muszály lenne bevállalnom,mert nincs se kaja,se ruha(senkinek a családból),csak nem tudom h hogyan kéne neki kezdenem. Szar az élet :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!