A szuleim alkoholistak mit tegyek, nem birom tovabb!?
A nagyszulokhoz nem tudnal elkoltozni? Veluk mi a helyzet? Keress felnottet akivel tudnal beszelni errol (nem konnyu, de muszaj) osztalyfonokod vagy valamelyik tanarod, rokonotok, valakitol kerj segitseget. Vagy menj el te magad a Csaladsegito Szolgalathoz, kerj segitseget ott!
Vigyazz magadra!
Nem pad, hanem patt (döntetlen) helyzet. Bocs, csak ezt szerettem volna ha tudod a jövőben, hogyan használd, nem rosszindulatból írom.
Sajnos én is úgy nőttem fel, hogy apám alkoholista volt, rémes gyerekkorunk volt, ebben kellett élni, nem is értem hogyan éltük túl a gyerekkorunkat ép ésszel a testvéreim és én. Nem tudok megoldást, sok segítő szolgálat van, de a tapasztalataim szerint megfelelő megoldást nem tud egyik sem ajánlani.
Ha van fedél a fejed felett, van mit egyél és minden alapvető szükségleted ki tudod elégíteni, akkor semmi mást ne tegyél csak tanulj, tanulj, és tanulj...hogy amint lehetőséged lesz rá önálló életet tudj kezdeni és megteremthesd magadnak a nyugodt környezetet. Próbáld meg kerülni a szüleiddel való konfliktusokat még akkor is ha neked kell folyton nyelni. Csak arra fordítsd az energiádat, hogy a saját lábdra állj.
Nekem csak az apám ivott és az anyukám örlődött köztem és az apám között, mire rájöttem, hogy az öreg úgy sem fog megváltozni és csak anyámat tesszük tönkre azzal hogy ő viseli a villámhárító szerepét. Mikor ezt beláttam elkezdtem úgy tervezni az életem, hogy egyedül is megálljam a helyem és amint lehetett leléptem otthonról és teljesen rendben van az életem!
Neked is hasonló sikert kívánok és a legfontosabb: tanulj, tanulj, tanulj mindegy, hogy mit, de amivel foglalkozol csináld maximálisan jól és meglesz az ereedménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!