Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisfiam 3. osztélyos, kitűnő...

Kisfiam 3. osztélyos, kitűnő tanuló lesz-ismét. Kedveskedni szeretnék neki valamilyen meglepetéssel. Mi legyen az?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 07:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

Én már nagyobb vagyok,de én jobban örülnék neki,ha egy közös program lenne ajándék helyett:)

Kirándulás,sütés-főzés stb.

15/L

2010. jún. 15. 08:15
 12/31 anonim ***** válasza:
81%
Vedd meg neki azt a játékot/könyvet/szoftvert, amit szeretne. Biztos van ilyen, és mondta is neked. Mondjuk én sose kaptam ezért semmit a szüleimtől, egyrészt mert ez volt nekik a minimum, másrészt meg az iskolában úgyis mindig kaptam egy csomó könyvet és utalványt. Ajándék vásárlásakor ezt is vedd figyelembe, hogy mit kap az iskolában.
2010. jún. 15. 08:16
 13/31 anonim ***** válasza:
80%

Én gyerekkoromban mindig nagyon örültem a mesekönyveknek - az, hogy eleget tanul az iskolában, rossz hozzáállás, könyvből nem csak tanulni lehet.

Ha még nincs biciklije, kapjon azt! Esetleg görkorcsolyát, valami játékot, amire régóta vágyik.

2010. jún. 15. 08:21
 14/31 anonim ***** válasza:
75%
hát ha szereti a repülőket, nagy gépeket akkor elvinném augusztusba majd a kecskeméti repülőnapra! csak mert a gyerekek általába szeretik az ilyet ;)
2010. jún. 15. 08:33
 15/31 anonim ***** válasza:
66%

Én egy egész napos közös programot szerveznék neki. Tanító vagyok. Úgy gondolom, nincs szükség a tárgyjutalomra a kitűnő eredményért. Sokkal többet ér, ha élményt kap és nem tárgyat.

Ha nagyon ragaszkodsz mégis a jutalomhoz, vegyél egy szép könyvet.

2010. jún. 15. 08:36
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet!Igaz, hogy 15 éves vagyok, de alsóban végig kitűnő voltam, soha nem kaptam érte semmit, és nem is vártam, egy dicséret bőven elég volt.Szerintem is menjetek valahová el együtt, az egész család:)
2010. jún. 15. 08:58
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ösztönözni kell a gyereket! Anyám sose volt rám büszke még akkor se amikor lehet volna :S

Könyv az jó ötlet, és a közös progi is, bár ilyen melegben inkább valami élményfürdőre szavaznék

2010. jún. 15. 09:07
 18/31 anonim ***** válasza:
88%

Nem hiszem el, hogy egy szülő nem tudja, mire vágyik a gyereke és neten érdeklődik vadidegenektől.

Azt hiszem, jobban oda kéne rá figyelni rá, az segítene. Esetleg megkérdezni, mit szeretne, ha másképp nem megy.

2010. jún. 15. 09:12
 19/31 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem kellene leordítani azért, mert szeretné a szülő, hogy a fia érezze, hogy büszke rá.

Van is egy kis történet erre: A jeles bizonyítvány.

Mindenki elmesélte az iskolába, hogy mit is fog kérni azért, mert javított a bizonyítványán. Az egyik fiú pecabotot, a másik a legújabb legót stb. Ez a kisfiú, akiről a történet szól, nem tudta, hogy mit is kérjen, ha jó lesz a bizonyítványa. Nagyon vágyott már egy biciklire, de tudta, hogy az nagyon drága. Így elő sem mert hozakodni vele, mert nem akarta, hogy követelőzésnek vegyék a szülei. Aztán vitte haza szomorúan a bizonyítványát, s megmutatta az édesapjának. Nagyot derült az apuka, de hiszen ez szín jeles! S azt mondta a kisfiának! Gratulálok, éppen ezt vártam tőled.

Lehet, hogy a történet nem pontos, már régen olvastam, de a lényeg ugyan az. A szülő büszke volt, de valahol tudta, hogy a fia képes erre, benne van a tehetség.

Azért lehet jutalmazni (és kell is): Egy közös program (sütés - főzés, kirándulás, strandolás, mozizás, fagyizás stb. bármi, amit ő szeretne. Lehet tárgyi ajándék is, de az a lényeg, hogy őróla szóljon a nap.

Akár egy ilyen kis költeményt is kaphat szép papírra nyomtatva (mint egy oklevél, amit kirakhat a falra):

[link]

2010. jún. 15. 09:23
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Az én fiam is most végezte a harmadikat, igaz, nem volt kitűnő, de elég jól tanul, emellett sikeres karatevizsgát is tett, úgyhogy én is vettem neki "jutalmat". Elmentünk az OBI-ba, kapott egy akkumulátoros fúró-csavarozót, fűrészt, satut, csavarhúzókészletet. Irtóra boldog volt!
2010. jún. 15. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!