Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy terhes lettem?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk házasok.

Eddig sem én, sem pedig ő nem akart gyereket, nem is terveztünk babát egyáltalán. Viszont késik már egy hete, tegnap csináltam négy tesztet és mind pozitív.

Viszont márciusban született meg a legjobb barátnőm második babája, egy másik barátnőm is most szült és valahogy engem is elragadott ez a "babázós vágy". Nem mondtam a férjemnek, meg senki másnak... Hiszen éveken át én voltam az, aki mondogatta, hogy sosem lesz gyerek, meg nem tudnék lemondani a szabadságról, bulikról, stb.

Gondoltam majd biztosan elmúlik, de nem.

Én akarnám a babát, de tartok a férjem reakciójától... Ezért nem tudom, hogy mondjam el neki.

Több aranyos megoldást találtam, de lehet jobb lenne csak simán közölni vele, hiszen lehet nem fog elsőre örülni. Vagy ha azt látja, hogy én milyen boldog vagyok, akkor nem lesz gond?

2018. máj. 19. 11:58
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Ma este mondom el neki, remélem jól fog reagálni. :)
2018. máj. 20. 10:11
 32/50 anonim ***** válasza:
15%

Szóval csak addig hatott a gyógyszer, amíg nem akartál gyereket.

És ahogy elkezdték vágyni rá, egyből nem hatott...

Aha. Mesélk még.

Egy normális házasságban megbeszélik az emberek a jövőjüket, hogy mit szeretnének, mire vágynak.

Te meg hátbatámadod a férjed.

Eddig azt hitte, nem akarsz gyereket. És most eléállsz, hogy tessék itt van, ha akarod ha nem, ő meg fog születni.

Nem pedig együtt döntitek el, hogy jó rendben, legyen, hagyd abba a védekezést. Hanem kész tények elé állítod, hogy tettszik vagy sem, már létrejött az az élet az ő akarata nélkül is.

Én is mondhatom, hogy gyógyszer mellett lettem terhes. Csak a sztorihoz az is hozzátartozik, hogy pár szemet kihagytam, és a többit is összevissza szedtem, ahogy épp eszembe jutott. Szóval nem a gyógyszer "nem hatott"...

2018. máj. 20. 12:27
 33/50 A kérdező kommentje:

De nagyon okosnak gondolod magad. :)

Nem akartam gyereket, nem terveztem ezt.

Igen, párszor megfordult a fejemben, hogy esetleg MAJD lehetne nekünk is, közös elhatározással. Ennyi volt. Nem tervezgettem semmit, nem gondoltam erre 24/7.

Hidegen hagy, hogy itt pár netharcos mit gondol rólam, a házasságomról, vagy akár a terhességemről. Lepereg a vádaskodás és a gyanúsítgatás is. A trágár leveleket pedig válasz nélkül törlöm.

17 éves korom óta szedek gyógyszert, tehát pár év alatt azért megtanultam, hogyan kell. Sosem hagytam ki, mindig ugyanakkor vettem be.

2018. máj. 20. 12:40
 34/50 anonim ***** válasza:
56%
Én szégyellem magam egy-két válaszoló helyett...
2018. máj. 20. 12:56
 35/50 anonim ***** válasza:
67%
Minél előbb mondd meg! Remélem jól reagál :)
2018. máj. 20. 17:18
 36/50 anonim ***** válasza:
9%
Sose fog kiderülni, hogy reagált. Gondolom, nem véletlenül nem jött verni a mellét, hogy neki lett igaza.
2018. máj. 21. 07:22
 37/50 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem igy megy, aki nem akar gyereket, az NEM fog neki örülni.

Ha terhes lennék, első dolgom lenne abortáltatni, mert a gyerek gondolatátol is hülyét kapok.

Ha pedig a bnöm beállitana hogy apa vagy, ott lenne vége a kapcsolatunknak.

Egy gyerek nem "csak

" valami cuki állatka, de 18-23 év felelösség költség és agyfx.

2018. máj. 21. 08:29
 38/50 anonim ***** válasza:
Mit reagált a férjed, kérdező?
2018. máj. 21. 08:49
 39/50 A kérdező kommentje:

"Gondolom, nem véletlenül nem jött verni a mellét, hogy neki lett igaza."

Vagy volt jobb dolgom is tegnap este, mint a gyakorin lógni.

Az érdeklődőknek:

Sokat beszélgettünk tegnap, ő is elmondta a kétségeit, én is az enyémeket. Végül úgy döntöttünk KÖZÖSEN, hogy marad a baba, és szülők leszünk.

2018. máj. 21. 08:49
 40/50 anonim ***** válasza:
45%

hááát azért babát csinálni, mert barinőknek is mind van babája és juuuuuj, de jó buli lesz:S

Szimplán olyan mint amikor mindenkinek az a típusú táskája van, de jó buli lesz ha együtt megyünk végig a táskával(jelen esetben de jó buli lesz együtt babózni)

Igen jó buli lesz, pelenkát cserélni, a karriert lemondani(persze munkahelytől függ)

jó buli lesz, hogy nem lesz egymásra időtök és ha netán beteg lesz még jobb buli lesz kórházba járkálni.

De sebaj legalább együtt mászkálhatsz a barinőkkel és te is babázhatsz.

Véleményem szerint csak azzal, hogy nem babás vagy kikerültél a baráti körből és ezzel próbálsz visszakerülni(persze tudatalatt).

2018. máj. 21. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!