Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy terhes lettem?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk házasok.

Eddig sem én, sem pedig ő nem akart gyereket, nem is terveztünk babát egyáltalán. Viszont késik már egy hete, tegnap csináltam négy tesztet és mind pozitív.

Viszont márciusban született meg a legjobb barátnőm második babája, egy másik barátnőm is most szült és valahogy engem is elragadott ez a "babázós vágy". Nem mondtam a férjemnek, meg senki másnak... Hiszen éveken át én voltam az, aki mondogatta, hogy sosem lesz gyerek, meg nem tudnék lemondani a szabadságról, bulikról, stb.

Gondoltam majd biztosan elmúlik, de nem.

Én akarnám a babát, de tartok a férjem reakciójától... Ezért nem tudom, hogy mondjam el neki.

Több aranyos megoldást találtam, de lehet jobb lenne csak simán közölni vele, hiszen lehet nem fog elsőre örülni. Vagy ha azt látja, hogy én milyen boldog vagyok, akkor nem lesz gond?

2018. máj. 19. 11:58
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
29%
Mondd meg egyszerűen, hogy terhes lettél. Még az is lehet, hogy örülni fog neki. :) Sőt, az lenne a normális. Az emberek többsége nem tervezte a gyereket, becsúszott, és általában örülni szoktak neki, főleg, ha házasok vagytok. Sok boldogságot! :)
2018. máj. 19. 14:46
 22/50 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező, majd írd meg, mit szólt, most már kíváncsi vagyok :)

Ja, és ne hallgass a sok bunkó és vádaskodó válaszolóra, ez az oldal kész röhej :D

2018. máj. 19. 16:26
 23/50 anonim ***** válasza:
47%

Korábbi kommentedre, kérdező: nem írtad, dolgoztál-e korábban, vagy volt-e kihagyásod, de ha nincs meg két éven belül az egy évnyi munkaviszonyod bejelentve, akkor nem vagy jogosult a gyedre, erről fontos tudnod, ugyanis akkor töredéke a juttatás, amit a gyerek után kaphatsz.

Ha dolgoztál előtte is, vagy egyetemre jártál, vagy ilyesmi, akkor nyilván ez nem lesz gond. :)

Ettől függetlenül, szerintem ez nem az a helyzet, ahol cukizni kell, mert azzal csak még jobban sokkolod. Akár örülni fog neki később, akár nem, arra számíts, hogy az első reakciója a kiakadás lesz, hogy ő ezt még nem akarta. Szóval adj neki időt, ne ez alapján az első reakció alapján ítélkezz, ha esetleg negatív. :)

Ha megbeszéltétek, ha eldöntöttétek, hogy ő is akarja, akkor a rokonok előtt már lehet cukizni.

Ja, és remélem, a gyógyszert abbahagytad, dokival is érdemes konzultálni minél hamarabb! Bár elvileg a gyógyszer nem okoz gondot a magzatban ilyen becsúszásnál, de jobb a biztonság.

Sok boldogságot! :)

2018. máj. 19. 16:35
 24/50 anonim ***** válasza:
43%
Úristen, micsoda ostoba emberek vannak a válaszadók között...
2018. máj. 19. 18:22
 25/50 anonim ***** válasza:
53%

Annyira nem tudunk SEMMIT a kérdező házasságáról, de persze jönnek a légbőlkapott dolgok s az elítélés... Mit is követett el a kérdező? Hogy már szeretne gyermeket s védekezés mellett besikerült? Emiatt el kell hagyni és normális a fickó, ha azt teszi?

Ijesztő, milyen emberek közt élünk, bár már rég tisztában vagyok a helyzettel, de ez nem teszi sokkal könnyebbé.

Remélhetőleg nem lesz nagy ellentét, volt már, hogy nem akartak gyermeket és mégsem bánták meg... Mindenesetre sok sikert. Nekem, csuda tudja, nem esik jól, ha egy idegennek rossz lesz, ezt sosem értettem az emberekben.

2018. máj. 19. 23:03
 26/50 anonim ***** válasza:
36%

érdekes egybeesés, soha nem akartál nem is lett, akartál és védekezés mellett összejött. ilyen véletlen nincs. te alakítottad így.

amikor az első válaszok érkeztek, semmire nem válaszoltál, csak visszakérdeztél: miért gyanúsítanak, ki mondta, hogy nem védekeztél...ez mint rizsa, hárítás, és nem válasz.

a férjed is kb. ezt fogja kérdezni, és ha van esze, össze is rakja a képet, hogy pont most sikerült be, amikor többeknek is van az ismerettségi körben

2018. máj. 20. 03:14
 27/50 anonim ***** válasza:
87%

Hát nem tudom...nálunk pontosan tudja a párom mikor van menzeszem, szokta kérdezni megjött e vagy én mondom neki, hogy tegnap kellett volna...nem is csinálnék titokban tesztet.Biztosan tudna róla így nem lenne titok.

Mondd neki, hogy késik, holnap veszel egy tesztet.Vegyél, mutasd meg neki.

Nem is értem milyen kapcsolat az ahol ezt egy pillanatig is titkolni kell.

Nekem a párom lenne az első aki tudja, nem a gyakori "közönsége".

2018. máj. 20. 05:02
 28/50 A kérdező kommentje:

Hihetetlen, mennyire rosszindulatú emberek vannak...

Nyilván azért nem reagáltam a vádaskodásra, mert úgy gondolom, nem kell nagy ész ahhoz, hogy összerakja az ember, hogyha bevettem a gyógyszert, és mégis terhes lettem, akkor valószínűleg nem hatott.

2018. máj. 20. 09:40
 29/50 anonim ***** válasza:
21%

Nem hatott. Hát jó...

Olyan sok nő esik teherbe fogamzásgátló mellett, hogy el se tudom képzelni, miért olyan jó a Pearl-indexe.

A férjed mit szólt a gólyahírhez?

2018. máj. 20. 09:52
 30/50 anonim ***** válasza:
19%
Én csak azért írok mert érdekel a sztori vége. Mit szólt a férjed?
2018. máj. 20. 10:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!